Ik ben politicus

“Daar, dat is hem. Hij ja, want je hebt ook al die anderen. Maar nu wil ik het even over hem hebben. Kijk maar eens goed, want zijn partij is verantwoordelijk voor alle ellende waar we nu in zitten. Vreselijk! Wat die partij allemaal wil, dat is zo onrechtvaardig. Zijn partij maakt alles kapot.

Hij en zijn partijgenoten spelden de mensen fabeltjes op de mouw. Geen wonder dat het bergafwaarts gaat met dit land. We komen weer in de middeleeuwen terecht. Ja, dat weet ik nu al. Echt waar. En u heeft er als kiezer recht op dat te weten. Al die geboren beloftes, het is in- en intriest, schandalig en asociaal. Daarom mag die ander niet te groot worden. Die ander is namelijk onfatsoenlijk bezig.

Wij zijn gelukkig anders. Kijkt u maar eens goed naar mij. Zo heerlijk gewoon ben ik gebleven. Ik loop hier met een zak friet in de hand over de markt. En vanochtend heb ik in het dierenasiel nog een klein poesje geaaid. Mijn partij is dan ook tegen onrecht. Wij vinden dat het anders moet, eerlijker. Wij gaan dit land uit het slop trekken.

Kijk, hier heb ik een flyer. Die geef ik aan u. Plus een ballon. Maar weet u wat ik u het allerliefste zou geven? Zekerheid in onzekere tijden! Maar daarvoor heb ik dan wel uw vertrouwen nodig, want op 17 maart vieren we het feest van de democratie! En uw stem kan het verschil maken!

Maar stemt u vooral op mij vanwege uw kinderen, mocht u die ooit krijgen. En uw kleinkinderen natuurlijk, want straks krijgen zij de rekening gepresenteerd. Ja, dat weet ik nu al. Want ik ben politicus. Ik denk, zodat u dat niet meer hoeft te doen.”

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!