Wij, normale mensen

“Meneer, ik lach u hartelijk uit. Hoe u tegen deze kwestie aankijkt, dat staat zo ontzettend ver buiten de realiteit. Het is niet eens de moeite waard om daarover te discussiëren. Ja, ik hoor wel wat u zegt. En ik zie u heus wel, maar weet u wat het is? U ziet mij niet. U sluit uw ogen namelijk voor de realiteit.

Wat ik vind en wil, dat is wat normale mensen vinden en willen. Burgers met gezond verstand. Realisten! Maar zo steekt u niet in elkaar. Met uw lockdown. En uw klimaathoax. Nou, dan weet ik genoeg. Wat zegt u? Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt uw beweringen? Is dat tegenwoordig al een argument? Zo ken ik er nog wel een paar! Ervaringen zijn veel belangrijker dan feiten, meneer. Alleen al daarom is alles wat ik zeg en doe compleet gerechtvaardigd. Ongeacht wat u daar tegenin brengt.

Ah, u noemt mij een complotdenker. Een wappie. Meneer, uit uw mond is dat een compliment, een geuzennaam. Want mij maakt u niet gek. Dwarsliggen, dat is uw enig belang. Ik ken uw soort. U bent overduidelijk zo iemand die door overheid betaald wordt om dit soort dingen te zeggen. En intussen maar afgeven op relschoppers. Nou, als iemand hier aan opruiing doet, dan bent u het wel! Ik kijk dwars door u heen, meneer. U bent een intrigant. Een aanhanger van The Great Reset, een provocateur van de elite. Misselijkmakend, want ik heb het hier over een Deep State die – en dat weet iedereen – vuistdiep in een wereldwijd pedonetwerk zit.

Dát is wat u faciliteert met al uw nonsens. Prima hoor, want we leven – en dat is níét uw verdienste – gelukkig nog in een vrij land. Maar laat ik u dit zeggen: dan zijn de consequenties ook voor u. En ik sta daarin niet alleen. Wij patriotten weten u straks te vinden. Dan zullen we eens even de ruimte tussen uw oren schoonmaken, want dat moet hoognodig eens gebeuren.

Oh, u vindt dat een dreigement? Wat is dat voor onzin. Wij patriotten zijn realisten, meneer. En realisten gaan met een krokodil anders om dan met een konijn. Dus uw kop is de eerste die straks rolt, neemt u dat maar van mij aan. En tot die tijd, meneer, tot die tijd lach ik u hartelijk uit!”

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!