waarom lukt het anderen wel

Creativiteit: waarom lukt het anderen wel?

Schrijvers, columnisten en bloggers die creatief even ‘vast’ zitten, kijken vaak met afgunst naar het werk van anderen. Waarom lukt het anderen wel? Het is niet eerlijk!

Nou, het is wel eerlijk. De waarheid is namelijk: bij hen lukt het net zo vaak niet.

Vergeet nooit dat je alleen maar het allerbeste werk leest van die columnist of blogger. De rest van zijn schrijfsels, alles wat mislukte, krijg je niet te zien. Bij degenen die jij bewondert, is het net als bij alle andere schrijvers: aan dat ene geweldige stukje gingen heel wat teksten vooraf die simpelweg niet goed genoeg waren.

Trial & error, meer is het niet. Daarom: Never give up!

Om je wat makkelijker door die moeilijke fase van trial and error heen te loodsen, heb ik een infographic voor je. Als hart onder de riem:

creatief
Bron: unstuck.com

 

2 reacties op “Creativiteit: waarom lukt het anderen wel?”

  1. Helemaal waar. schrijfmeters maken en doorzetten. Elke dag schrijven want het is toch niet mogelijk om 365 slechte stukken te schrijven? Die paar pareltjes die het oplevert zijn alle moeite meer dan waard.

  2. Ik schrijf op ‘goed gevoel’. Als ik denk dat er een stukje tekst klaar is, dan zet ik deze in mijn blogplanning. Heel veel wordt dus geplaatst of aangepast. Wel bedankt voor de infographic. Daar kan ik iets mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top