Koelman leest de gebruiksaanwijzing
De e-mail aan de klantenservice van Blokker

Allo,

Ik ben Alec Blazenky en werk in Nederland en ben uit Praags. Ik heb in Blokker winkel Dunlop horloge aanschaf (19,95 met 4 dukat) maar woorden in gebruiksaanwijzingen te moeilijk voor mij om lezen. Dame in winkel wil jammer niet helper zijn vanwege het fout verstaan van mij.

Het is horloge maar hoe werk dit? Hoe laat is kan ik niet zien. Te veel informaties. Kun u mij schrijve met antwoord wat is “galacht” en “hartfrequeutie”? Ik heb al in bibliotheek woordenboek inzien maar niet kunnen vinden. Mijn spijt voor slecht schrijven en spreek. Maar aan welk knop moet ik druk voor zien tijd? Dat wil ik weten graag alstublief.

danken,

Alec BlazenkyHet antwoord

Geachte heer Blazenky,

Het horloge dat u heeft gekocht is een hartslagmeter. Deze horloges worden gebruikt om de hartslag op te meten.
Het woord ‘gelacht’ is fout! Het moet zijn: geslacht. Dit betekend of u een man of een vrouw bent.
Het woord ‘hartfrequeutie’ is ook fout! Het moet zijn: hartfrequentie. Dit is het aantal slagen dat uw hart per minuut maakt. Het horloge kan dit meten. Natuurlijk kunt u ook de tijd er op aflezen. Door het ‘mode’ knopje meerdere malen in te drukken krijgt u op een gegeven moment de tijd te zien.

Mocht u er niet uitkomen en u heeft de kassabon nog, dan kunt u ook het horloge terug brengen naar de winkel. Eventueel krijgt u dan uw geld terug.

Hopelijk is een en ander zo duidelijk voor u?

Met vriendelijke groeten,

Blokker B.V.
Mw. A. Ettaki
KlantenserviceDe e-mail terug

Allo mw A. Ettaki Klantenservice,

Dank u voor mail terug.

Ik zeg u ik ben man en vind horloge mooie. Ik heb knop mode veel vaak indrukt. Horloge piept nu maar doet niet meer stop. Raam zegt mij 0:00:09 aan uit heel snel. Ook veel geluiden van PIEPIEPIE hard al hele dag lang door. Horloge daarom in sok gepakt door mij en onder matraas maar hoor steeds nog PIEPIEPIE.

Welke knoop moet ik drukken voor doen stoppen herrie? Dat wil ik weten graag alstublief. Ik drukte Terugstelknop maar dat doet PIEPIEPIE noch veel harder gaan.

Danken voor hulp en gedulde,

Alec BlazenkyHet antwoord

Geachte heer Blazenky,

Ik wil u graag helpen maar ik weet niet zo goed hoe?
Ik begrijpt niet zo goed dat het horloge blijft PIEPEN. Het horloge dat ik geprobeerd heb PIEPT niet. Als ik op de ‘mode’ knop drukte kreeg ik de ‘clock’. Kunt u mij vertellen in welke winkel u bent geweest? Misschien kan ik de winkel vragen om het horloge nog een keer te bekijken. Het is voor mij erg moeilijk u te helpen omdat ik het horloge niet kan zien.

Kunt u mij dan vertellen in welke winkel u bent geweest?

Vriendelijke groeten,

Mw. A. EttakiDe e-mail terug

Geachte mw A. Ettaki Klantenservice,

Ik ben teruggaan naar Blokker winkel voor help maar daar door mijn PIEPIEPIE mensen denken dat alarm van winkel gaat af dus ik dief! Ik schrik heel erg dus ben hard weggeren. Daar gaan ik niet meer terug!

Thuis ik kreeg idee. Baterij uit horloge gepakt en daarna weer terug ingestop. Geen PIEPIEPIE meer! Horloge weer als eerst toen ik kocht.

Alles gaat goed maar ben nu bezig met problem bij punt 4 in gebruiksaanwijzingen . Daar leze ik:


“Druk de “SET” knop eerst op, dan het losmaken”

Ik helemaal precies zo gedaan. “SET” knop losgemakt met kleine schoevedraaier. Moeilijk. Knopje heel klein en viel onder keukentafel. Na uur zoeken weer terug gelukig maar hoe doen ik nu “SET” knop terug in horloge, want valt er elk keer uit.
Dat wil ik weten graag alstublief.

danken voor vele gedulde,

Alec BlazenkyHet antwoord

… bleef uit.
 

Meer Brandbrieven lezen?

Mijn beste zijn verzameld in dit boek!

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!