Pen klikt pijn weg

De e-mail aan de fabrikant

Geachte dame/heer,

Sinds enkele dagen heb ik last van hemorroïde [aambeien – LK]. Dit gaat gepaard met jeuk en pijn, vooral bij het zitten. Omdat een ijskompres niet hielp, heb ik voor het eerst uw Pijn Weg Pen gebruikt. Wellicht doe ik iets fout, want uw Pen voelt ronduit onprettig aan en zorgt geenszins voor een verzachting van de pijn – hetgeen u in advertenties wél belooft.

Graag uw reactie,

Hoogachtend,

L. Koelman
[in oorspronkelijke e-mail is andere naam gebruikt – LK]

P.S. Het is voor mij niet prettig u deze persoonlijk getinte e-mail te sturen, maar het bij uw Pijn Weg Pen bijgesloten boekje met tips bood mij geen uitsluitsel.Het antwoord

Geachte heer Koelman,

Dank voor uw reactie.

De Pijn Weg Pen wordt hoofdzakelijk toegepast bij symptomatische pijnklachten. Pijn bij hemorroïden heeft een fysieke oorzaak. Ze komen voort uit bloedingen/uitstulpingen etc. De oorzaak zal moeten worden weggenomen om de pijn (definitief) weg te nemen. (specialist / proctoloog)

Wij zouden graag dat de pen, ook bij een dergelijk lastige fysieke klacht (altijd) zou helpen. Het is echter geen wonderpen. Ter zijde staat dat wij in onze bijsluiter ook niet de klacht hemorroïde vermelden. Bijv. veel voorkomende spier-, gewrichtspijnen door lichte overbelasting / te zwaar tillen / werk / verstuiking zal de pen direct zijn werk doen. Wij realiseren ons dat u daar nu weinig aan heeft.

Een handreiking die wij u kunnen geven zijn de algemene acupressuur punten voor hemorroïden. Het zijn een behoorlijk aantal en welke bij u effect heeft moet u zelf uitproberen.

Voor alle duidelijkheid wij brengen de pen als triggerpoint (pijnplek) behandeling en niet als acupressuur pen. Simpelweg omdat zaken als ontstekingen of bloedingen thuishoren bij een arts en niet zelf met een pen behandeld moeten worden.

De pen kan echter succes geven bij acupressuur punten. Hierbij geldt dat de pen veilig is en geen bijwerkingen heeft. Dus proberen kan. Het ergste wat kan gebeuren is dat het voor de specifieke klacht niet helpt.

Met vriendelijke groet,

TakeCare BV
Saïda D.De e-mail terug

Geachte heer/mevrouw D.,

Uw antwoord plus bijlage heb ik in goede orde ontvangen.

Aangezien ik een man alleen ben (76 jaar oud en niet meer zo goed ter been), was het voor mij geen eenvoudige opgave alle door u aangegeven oppervlakte- en dieptepunten nabij mijn onderrug exact te lokaliseren.

Daarom ben ik afgelopen zaterdag overgegaan tot de aanschaf van een verrijdbare passpiegel in een kantelbaar, mahoniehouten frame. Door thuis de spiegel in horizontale stand zo ver mogelijk boven mijn bed te plaatsen, was ik met veel moeite in staat – op mijn buik liggend – alle acupressuurpunten met de Pijn Weg Pen te behandelen. Ik ben daar ruim drie uur mee bezig geweest, maar het heeft niet mogen baten.

Gisteren (zondag) heb ik mij geheel geconcentreerd op de pijnplek zelf. Door met uw Pen de zenuwen op en rondom de aambei krachtig te stimuleren, hoopte ik lichaamseigen morfine aan te maken – precies zoals omschreven in uw advertentie.

Ik heb stug volgehouden omdat ik ten einde raad was en niet wilde opgeven, maar de pijnen waren bijna ondraaglijk. Ik weet niet wanneer ik meer geleden heb: tijdens mijn diensttijd in Nederlands-Indië toen ik als lid van het Regiment Speciale Troepen bij een hinderlaag ernstig gewond raakte en zes uur moest wachten op medische hulp, of afgelopen zondag.

Ik heb meer dan mijn best gedaan, dunkt mij. Waarom communiceert u niet in uw advertenties dat deze Pen niet helpt bij aambeien? Het lijkt me dan ook niet meer dan billijk dat u uw product terugneemt en mij mijn geld retourneert. Ik beschik nog over de originele verpakking.

In afwachting van uw reactie,

Hoogachtend,

L. KoelmanHet (onverwachte) antwoord

Geachte heer Koelman.

Retournering tot één maand na aflevering onder inhouding van 4,00 euro verzendkosten.
Retouradres:
TakeCare BV
Antwoordnummer xxxx [verwijderd – LK]
3430 WC Nieuwengein
Geen postzegel nodig!

Wij melden aan iedere koper in onze brochure: “De pen verlicht pijn, maar kan niet de oorzaak van de pijn wegnemen”.
De oorzaak hemorroïden melden wij ook niet in onze bijsluiter als een indicatie waarbij de pen pijn verlicht.
Wij vinden het spijtig U niet verder te kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

Take Care BV
Saida D.
 

Meer Brandbrieven lezen?

Mijn beste zijn verzameld in dit boek!

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!