gekwetsten

Universele brief der gekwetsten

Geachte mevrouw/meneer ………….. [vul hier de naam in van degene die iets zei wat u niet welgevallig was]

U kwetst mij. Waarom? U kent mij niet en ik ken u niet. Wat heb ik u misdaan? Ik zal uw opmerking niet herhalen, maar het ging over ………….. [vul hier de gekwetste groep in waartoe u behoort. Bijvoorbeeld Fiat-Panda-rijders of Senseo-drinkers]. Uw uitlating maakt woede, verdriet en onbegrip in mij los. Ik ben geschokt en voel mij ten diepste geraakt. Waarom doet u zulke uitspraken? Waarom houdt u geen rekening met andermans gevoelens?

Of denkt u soms dat u de leukste thuis bent? Welnu, grappen maken ten koste van anderen is altijd ongepast en verwerpelijk. Durft u wel, tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen? Doelbewust schetst u een karikaturaal beeld. Niet alleen van mij, maar tevens van duizenden andere ………….. [vul in: bijvoorbeeld mensen met een klompvoet, of een Billy-boekenkast]. Een stereotiep dat louter vooroordelen in stand houdt. Zoiets kan niet anders dan kwetsend zijn bedoeld. Waarom bent u zo? Waarom mij zo wegzetten, zonder enig mededogen of begrip?

Vindt u dat normaal, zomaar de vrijheid nemen iets te zeggen dat mogelijk mensen kan kwetsen? Voelt u zich daar soms goed bij? Voelt dat stoer? Waarom mij en alle andere ………….. [vul in: bijvoorbeeld Volendammers, of mensen met een bladblazer] zo minderwaardig behandelen? Bent u soms superieur? Ja, ik ken types als u maar al te goed. Uw kwetsende opmerking is slechts het topje van de ijsberg. In uw zieke brein spoken gedachten rond die nog vele malen erger zijn. U bent een psychopaat, een parasiet, een fascist, een seksist en een racist in één. Daarom zouden ze u niet alleen moeten censureren, maar ook compleet verbieden.

Ik pik dit niet. Ik eis publiekelijk excuses. Maar daar bent u te laf voor, want ik weet nu al wat u gaat antwoorden. Dat uw opmerking absoluut niet kwetsend is bedoeld. Beseft u wel dat u mij daar enorm mee kwetst? Sinds wanneer is het aan u om te beoordelen of ik iets als kwetsend mag ervaren of niet? Want over mijn gevoel valt niet te discussiëren! Ik voel wat ik voel! En ik kies ervoor mij gekwetst te voelen. Maar daar heeft u blijkbaar geen enkel respect voor. Smerige schoft.

Hoogachtend,

……….. [vul hier een verzonnen naam in, nooit uw echte naam]

13 reacties op “Universele brief der gekwetsten”

 1. Nou Luuk aan wie ga jij die dan sturen? Wie heeft jouw zo diep gekrenkt tot het binnenste van het binnenste? Anders schrijf je dit niet op papier, en een column zou ik het niet willen noemen, of zijn dit het soort reacties die je krijgt als reactie van je columns?

 2. Zucht.
  @Toolie:

  Wil je even in het Woordenboek Der Nederlandse Taal het woord “Satire”opsnorren ?

  Nederland: Het Land Der Gekwetste Minderheden.
  Wij eisen het recht op, ons gekwetst te mogen voelen !
  En als dat niet mag, voelen wij ons gekwetst en eisen wij…….

 3. Opperprutser

  @Toolie, ergens in Tilburg zit iemand met een koltrui in zijn vuistje te lachen om jouw reactie. Ik weet het haast zeker.

 4. Van Aarsbergen

  Godverdomme verrekte KUT-Toolie, houd je ranzige tyfusmuil joh, want ik word helemaal gek van al die self-proclaimed TOOLS die mij de hele dag om de oren vliegen door die verrekte KUT-werkgever en die KUT-computermannetjes of van die KUT-voetbalanalisten met hun buitenspel-TOOLTJES…… en dan zie ik godnakende ook nog eens HIERRRRR in de reacties een TOOLIE??

  IK KAN HET NIET MEER AAN VRIND…. Altijd maar weer dat KWETSEN, maar dat snap jij niet hè…. AU AU AU AU !!!

  “Smartegeld”, denk ik dan. Koop ik mij weer een paar kratjes Jupiler. Of Bavaria. Ofzo.

 5. sorry van aarsbergen, maar binnenkort breng ik ook “TOOL”-bier op de markt.

 6. Ik constateer dat er ergens iets niet helemaal goed gaat of is gegaan.
  @van Aarsbergen:
  Alleen de naam al….zou je je niet aanmelden voor psychische hulp ???

  @Luuk: Zo zijn onze manieren, manieren, in Tilburg ?
  Ik ben voorgoed weg hiero !

 7. Van Aarsbergen

  @Toolie: verdomd, nog erger! 🙂

  @Louisa: ga lekker je niet-satirische andere hobbies weer eens oppakken. Mens-erger-je-nieten met de lokale bejaarden, ofzo

 8. @Van Aarsbergen :
  Kijk, dat is nu leuk :
  Je overschreeuwt je zelf. Weet je hoe oud ik ben ?
  Nee. Hoe oud ben je zelf ? Wat voor werk doe je ?
  En mens-erger-je-nieten lijkt mij een uitstekend spelletje voor jou.
  Weet je wat ik denk ?
  Dat de column van LK voor jou de trigger is (ja, zo’n leuk modewoord) waarna je volkomen los gaat.
  Probleempjes ? Ofzo ?

 9. een vrolijke fan

  @ Louisa; waarom moeilijk doen als Luuk al de voorzet heeft gegeven. Ik heb hem daarom maar even voor je uitgewerkt.

  Geachte mevrouw/meneer van Aarsbergen

  U kwetst mij. Waarom? U kent mij niet en ik ken u niet. Wat heb ik u misdaan? Ik zal uw opmerking niet herhalen, maar het ging over mens-erger-je-nieten met bejaarden. Uw uitlating maakt woede, verdriet en onbegrip in mij los. Ik ben geschokt en voel mij ten diepste geraakt. Waarom doet u zulke uitspraken? Waarom houdt u geen rekening met andermans gevoelens?

  Of denkt u soms dat u de leukste thuis bent? Welnu, grappen maken ten koste van anderen is altijd ongepast en verwerpelijk. Durft u wel, tegen mensen die zich niet kunnen verdedigen? Doelbewust schetst u een karikaturaal beeld. Niet alleen van mij, maar tevens van duizenden andere oudere mensen zonder humor. Een stereotiep dat louter vooroordelen in stand houdt. Zoiets kan niet anders dan kwetsend zijn bedoeld. Waarom bent u zo? Waarom mij zo wegzetten, zonder enig mededogen of begrip?

  Vindt u dat normaal, zomaar de vrijheid nemen iets te zeggen dat mogelijk mensen kan kwetsen? Voelt u zich daar soms goed bij? Voelt dat stoer? Waarom mij en alle andere mensen die vinden dat je een goede baan moet hebben voordat je wat mag roepen zo minderwaardig behandelen? Bent u soms superieur? Ja, ik ken types als u maar al te goed. Uw kwetsende opmerking is slechts het topje van de ijsberg. In uw zieke brein spoken gedachten rond die nog vele malen erger zijn. U bent een psychopaat, een parasiet, een fascist, een seksist en een racist in één. Daarom zouden ze u niet alleen moeten censureren, maar ook compleet verbieden.

  Ik pik dit niet. Ik eis publiekelijk excuses. Maar daar bent u te laf voor, want ik weet nu al wat u gaat antwoorden. Dat uw opmerking absoluut niet kwetsend is bedoeld. Beseft u wel dat u mij daar enorm mee kwetst? Sinds wanneer is het aan u om te beoordelen of ik iets als kwetsend mag ervaren of niet? Want over mijn gevoel valt niet te discussiëren! Ik voel wat ik voel! En ik kies ervoor mij gekwetst te voelen. Maar daar heeft u blijkbaar geen enkel respect voor. Smerige schoft.

  Hoogachtend,

  Louisa

  @ Luuk; Geweldig! Hij past inderdaad overal bij 🙂

 10. Nou Vrolijke Fan,
  Dan kunnen wij in ieder geval constateren dat je een luie sodemieter bent die mijn commentaren hebt gebruikt ten faveure van jezelf.

  En ik dank je hartelijk omdat je kennelijk vindt dat mijn teksten bruikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top