Mama Hans versus papa Geert

Steeds meer Nederlanders willen emigreren, las ik deze week. Waarom, werd niet helemaal duidelijk. Ik heb een eigen theorie: omdat we een land zijn dat qua mentaliteit en omgangsvormen in vechtscheiding ligt. Ik leg het uit.

Neem nu Hans Spekman (PvdA) en Geert Wilders. Het is één grote narigheid tussen die twee. Dat buitelt maar over elkaar heen. Mama Hans en papa Geert ruziën elkaar de tent uit. Beiden geven geen duimbreed toe. Papa Geert vertelt de kinderen dat alles de schuld is van mama Hans. En mama Hans vertelt de kinderen dat alles de schuld is van papa Geert. Meer diepgang heeft het niet.

Geen wonder dat politici me steeds vaker doen denken aan ouders die verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Zo’n vechtscheiding wordt altijd over de ruggen van de kinderen uitgevochten. Zij zijn de dupe van manipulaties, halve waarheden en leugens, bedoeld om die ander zwart te maken. Een spel dat uiteindelijk alleen maar verliezers kent. Waarbij de grootste verliezers altijd de kinderen zijn.

“Maar ik vecht juist voor mijn kinderen!” roepen ouders altijd wanneer ze verwikkeld zijn in een vechtscheiding. Soms antwoordt een verstandig iemand dan: “Als je echt iets voor je kinderen wil doen, moet je niet vechten, maar de strijdbijl begraven. Zorg dat je samen met je ex weer door één deur kunt. Dát is in het belang van je kinderen.” Maar veel liever ziet zo’n ouder de ex-partner helemaal kapotgaan. Eindelijk wraak! De zoete smaak van de overwinning. Het belang van de kinderen kan wel even wachten.

In de Nederlandse politiek heerst precies dezelfde mentaliteit.

“Ik vecht voor de burgers van dit land!” roepen politici altijd wanneer ze elkaar uitmaken voor rotte vis. Ja, ze hebben het beste met ons voor. Maar nog veel liever zien ze die andere partij verliezen. Vernederd! Gedecimeerd! Vernietigd! Het maakt niet uit hoe, áls het maar gebeurt. Zo’n strijd wordt altijd over de ruggen van de burgers uitgevochten. Zij zijn de dupe van manipulaties, halve waarheden en leugens, bedoeld om de tegenstander zwart te maken. En ook dat spel kent enkel verliezers, want op het Binnenhof kunnen partijen allang niet meer samen door één deur. Nederland coalitieland? Echt niet. Verdeel en heers! Het landsbelang kan wel even wachten.

Kinderen van vechtscheidende ouders. Ze zijn verdrietig óf juist heel erg boos. Zij voelen zich niet gehoord terwijl hun leven op de kop staat. Kinderen willen rust en stabiliteit in hun thuissituatie. Ze willen onbaatzuchtige ouders. Krijgen ze die niet, dan lopen ze uiteindelijk weg. Want zo zijn kinderen.

Precies dát zie je nu terug in onze maatschappij. Ook volwassen burgers willen rust en stabiliteit. Ze willen onbaatzuchtige leiders. Krijgen ze die niet, dan lopen ze uiteindelijk weg, net als kinderen. Alleen heet het dan emigreren.

5 reacties op “Mama Hans versus papa Geert”

 1. Henk Veldman

  Zou mamma Hans pappa Geert toelaten door met hem te praten zou ze aan een vorm van kindermishandeling doen. Je laat niet toe je kinderen te laten vernederen door een buitengewoon kwaadaardig persoon, die letterlijk miljoenen van “zijn” kinderen verbaal mishandelt en soms anderen er toe aanzet om zelfs fysiek geweld te gebruiken.
  Als hier kijkt https://is.gd/hqOMA5 zie je ene Tamara Wulffelé die hoewel ze papa liefheeft nauwelijks aandacht van hem krijgt, maar tevens ook dat de kinderen bij haar in de buurt niet met haar mogen spelen.
  Wij hadden ooit in onze buurt een pedofiel zitten. Wij als leden van de wijkraad en ouderraad op school wisten niet goed wat we er mee aanmoesten. Je kunt immers niet aan je kinderen uitleggen dat die iemand van “kinderen houdt” (“fili” is houden van) want dan zouden we allemaal pedofiel zijn. Persoonlijk kan ik ze meestal wel opvreten, iets wat ik als jood mag doen volgens de Bijbel, maar ik heb nog geen goed recept gevonden om ze extra lekker te maken.
  Wilders heeft ooit in de Volkskrant eens verteld dat zijn familie en vrienden niet wilden hebben dat hun kinderen met hem spraken.
  Hoe leg je je kinderen uit dat je voor een bepaald persoon moet oppassen. Joden waren ooit verplicht om een blauwe ster te dragen. Indien ze dat niet deden kregen ze een boete van ƒ 5000,-
  Sommige “kinderen” in de buurt van papa Geert zouden volgens hem een boete moeten krijgen van € 1000,- als ze bepaalde kleding wel dragen. Immers dan zijn ze extra gevaarlijk.
  Ik zou er een groot voorstander van zijn om de de “kindertjes” die wel dol zijn op papa Geert verrassen met een leuk speldje die ze altijd moeten dragen. Het speldje zou een mooie bruine ster zijn. Het zou voor sommigen mogelijk iets verzoenends betekenen immers als je je lippen tuit om een zoentje te geven ziet dat er uit als een *. Echter als je naar café “In de Bruine Ster” gaat, weet je dat er toch iets heel wat anders wordt bedoeld.

 2. @Henk Veldman: Verbale diarree over kannibalistische joden met blauwe sterren, kreupele onduidelijke metaforen en grammaticale fouten. => Hoofdpijn!!!

 3. Ik wilde alleen maar zeggen dat ik vaak en met aandacht je stukjes lees en dit een prima vergelijking vind.

 4. Henk Veldman

  @Theodoor Die “kannibalistische joden” bestonden wel degelijk in die zin dat men dit soort nonsens verkocht (waarbij er soms ook nog bij vermeld werd dat ze van de huiden lampenkapjes maakten)
  Maar die “nonsens” refereren wel degelijk aan de Bijbel terwijl een stuk verdriet als Wilders refereert aan de Koran naar zaken die er juist niet instaan, maar vaak wel in de Bijbel, danwel dat dat de rare teksten uit de Bijbel beter genuanceerd worden, als iets wat (een) god nooit bedoeld kan hebben.
  Verder is m’n verhaal wel degelijk op waarheid berust. Kinderen bij ons in de buurt w.o. onze kinderen werden getreiterd omdat wij opkwamen voor “allochtonen” Ik ben fysiek bedreigd. Heb stenen door de ruiten gekregen, zowel thuis als op m’n redactiekantoor.
  Een moslimamamaatje met een hoofddoekje die in het schoolbestuur zat en heel erg goed meedeed ook in de buurt werd eens tijdens een vergadering weggepest. Ik zie haar nog huilend weglopen.

  Wat is overigens je probleem? Je wil toch niet beweren dat de joden geen ster hoefden te dragen? Dat vond men noodzakelijk omdat je niet altijd kon/kan zien of iemand jood is. Joden beschuldigen me ervan jood te zijn omdat m’n opa en oma dat waren. Je kon aan m’n moeder wel duidelijk zien dat ze ‘joods” was. Donker haar, bruine ogen. Bovendien kon ze haar tong op de neus leggen, ook een eigenschap van joden. Ik heb blond haar en blauwe ogen, dus het ideaalbeeld wat Hitler voor het “Germaanse ras” voor ogen had. Ik kan nauwelijks met m’n tong voelen of ik me moet scheren. Maar ik zou 80 jaar geleden wel degelijk zo’n ster hebben moeten dragen.
  Ik heb moslims in m’n familie w.o. een schoondochter en (pikzwarte) schoonzus. Onze schoondochter komt uit Iran. Je herkent heel duidelijk dat ze geen Nederlandse is. Beide meiden worden regelmatig getreiterd omdat de heer Wilders nu eenmaal heeft bepaald dat ze een verderfelijke fascistische ideologie hebben. Die “ideologie” die elke vorm van discriminatie verbiedt, dei 1400 jaar geleden al opriep om te stoppen met de jodenvervolging. Die vrouwen bijna op een voetstuk plaatst. Leiden asl Wilders c.s. willen ze echter liever gebruiken als voetenbankje.

 5. Nou Luuk, deze keer sla je de spijker volkomen mis .Ik heb de laatste tijd sterk de indruk dat je geen inspiratie meer hebt en er daarom maar wat op los leutert. Jammer.
  En de reacties van Onno en die Veldman bevestigen dit.
  @Veldman : Los van het feit dat ik denk dat je liegt: meldt je bij een deskundige.
  En @Luuk: Voorlopig kan je voor mij de pot op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top