Het zaad van Dries Roelvink

Dries Roelvink is uniek. De sympathieke vertolker van het Nederlandse levenslied timmert al twintig jaar aan de weg, maar niemand die één hit van hem kan noemen. So what? Dries is zoveel meer dan louter een zanger. Hij is een multi-talent. Behalve ijsdanser, zonnebankligger, schnabbelaar en gezicht van de ANWB, is Dries vanaf heden ook acteur. Hij gaat namelijk zichzelf spelen in de speelfilm I Love Dries. Het moet een komedie worden en de verhaallijn is als volgt: Dries wordt na afloop van een concert ontvoerd door een moddervet echtpaar, gespeeld door René en Rikkie de Wit. U kent hen vast nog wel van het SBS6-programma De Afvallers. Het dikke stel kan geen kinderen krijgen omdat manlief onvruchtbaar is. Daarom willen ze het zaad van Dries, hun grote idool.

Nu denkt u misschien: welk genie heeft dit alles bedacht? Welnu, regisseur Tom Six is het brein achter deze smaakvolle rolprent. Nooit van Tom Six gehoord? Ik ook niet, maar deze Steven Spielberg van de Lage Landen heeft wel al twee kwaliteitsfilms op zijn naam staan: Gay en Honeyz. Ja, ik weet het, ook nooit van gehoord. Maar I Love Dries wordt de grote doorbraak. Dries zingt de titelsong en ook de casting van René en Rikkie (elk ruim 150 kilo schoon aan de haak) is een gouden greep. Naast hen oogt zelfs Dries als een slanke, jonge god.

De opnamen beginnen in augustus. Ik zie het zo voor me. Tom Six geeft regie-aanwijzingen: “Oké Dries, René en Rikkie zijn er net achter gekomen dat je linksdraaiende yoghurt in het condoom hebt gestopt. Jij vlucht naakt de boerderij uit en rent dwars door een stuk akkerland. Nu zat ik te denken, als je dat nu eens doet met een stronk prei in je reet. Lijkt je dat wat, Dries? Ik bedoel, het is toch een komedie. Ja? Mooi!”

Dries glimt van trots. Begin februari 2008 gaat I Love Dries in première. Op 24 februari worden de Oscars uitgereikt. Eindelijk erkenning!

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?