Vrouwenbillen en het Koernikova-virus

Een 20-jarige jongen uit Sneek heeft zich deze week bij de politie gemeld als maker van het Koernikova-virus. Hij had op zijn zolderkamertje het als e-mail vermomde computervirus in elkaar geknutseld, maar schrok zich wild toen bleek dat het virus zich razendsnel over de aardbol verspreidde.

Wereldwijd waarschuwen computerexperts voor het Koernikova-virus, dat van hen het predikaat ‘hoog risico’ krijgt. En dat is vreemd, want dit virus werkt grotendeels hetzelfde als het I Love You-virus dat vorig jaar voor chaos zorgde. Toen konden computergebruikers de verleiding niet weerstaan een attachment te openen dat de titel I Love You droeg. Het virus dat vervolgens vrijkwam, wiste lukraak bestanden op de harde schijf en stuurde zichzelf door naar alle personen in het adresboek van de getroffen pc. De schade wereldwijd werd geraamd op 10 miljard dollar.

Het Koernikova-virus is veel minder gevaarlijk. Wie denkt als attachment een foto van de sexy tennisster Anna Koernikova te openen, laat een virus toe dat zichzelf ook ongemerkt doorstuurt, maar op de harde schijf geen schade aanricht. Wel kunnen netwerken overbelast raken en bezwijken onder het sneeuwbaleffect van automatisch gegenereerde e-mails.

Zo werden in Amerika de computers van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA getroffen door het Koernikova-virus. In Engeland raakte het computersysteem van het parlement besmet. En dat is toch wel opvallend wanneer je bedenkt dat het hier uitsluitend gaat om typische mannenbolwerken. Een veiligheidsexpert verwoordde het tegenover het Amerikaanse computerblad Wired als volgt: “Technisch gezien stelt het Koernikova-virus niets voor, maar ja, die meid ziet er wel heel erg goed uit. Geen man in de wereld zal de neiging kunnen weerstaan om op het attachment te klikken.”

En daar hebben we de essentie van de zaak te pakken. Of het nu een vermeende liefdesbrief is of een foto van de sexy Koernikova, zo gauw mannelijke hormonen in het spel komen, is de boot aan. De huid tintelt, pori”n openen zich en adrenaline golft door het lichaam. Mannen kennen dat gevoel. Hun bloed bruist, verlaat de hersenen en verricht een meter lager eendrachtig de voor een erectie zo benodigde hand- en spandiensten. Het is de stromingsleer der liefde en daar helpt geen enkele antivirus-software tegen. Ik bedoel: vertel de honden van Pavlov maar eens dat ze niet mogen kwijlen wanneer ze eten zien.

Alleen in Itali” sloeg het Koernikova-virus niet toe. De reden is duidelijk. Daar mag je elke vrouw een vaderlijk tikje op haar welgevormde achterste geven. Nerd als ze zijn, durven veel Nederlandse systeembeheerders het niet hardop te zeggen, maar vrouwenbillen zijn de beste antivirus-software die er is. Een lekker tikje in het voorbijgaan, zo uit de losse pols, neemt heel wat spanning weg. Het bloed stroomt weer terug naar de hersenen en vervolgens heeft de kantoorklerk nog net de tegenwoordigheid van geest om, eenmaal terug achter zijn bureau, dat verdachte e-mailtje linea recta in de prullenbak te deponeren. Ach ja, het zijn de nieuwe geneugten van de digitale revolutie. Zal mij benieuwen wanneer de centerfold weer terugkeert op kantoor.

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?