Vrouwen zijn raadselachtige wezens

Deze week onthulde Carla Bruni in een exclusief interview op de BBC hoe Sarkozy indertijd haar hart wist te veroveren. Tijdens een wandeling door de tuin van het Elysée somde de Franse president alle bloemen op bij hun Latijnse naam. Bruni, het boomlange fotomodel, viel als een blok voor de kleine president: “Ik zei tegen mezelf: Mijn God, ik móét met deze man trouwen. Hij weet alles van bloemen. Ongelooflijk.”

Toch mooi, die openheid van Bruni. Een uitbater van een bloemenstalletje had ook een kans gemaakt, zegt ze met zoveel woorden. Hij ziet Carla lopen, wenkt haar richting zijn stalletje, wijst lukraak naar een plant en dicteert met bronstige stem “de bladbegonia, oftewel Begonia Rex Hybride. Komt in diverse mooie bladtinten voor en verlangt een zeer vochtige atmosfeer. Regelmatig bemesten.” En hopla, daar ligt ze al wijdbeens op zijn toonbank. Vrouwen zijn raadselachtige wezens.

Dat zet je aan het denken: Carla Bruni en Nicolas Sarkozy. Op internet heb ik foto’s van het stel gegoogled. Een vrouw die voor driekwart uit been is opgetrokken, naast de Franse VanVelzen. Ik heb mij altijd afgevraagd hoe dat kon, maar nu weet ik het dus. Kennis als afrodisiacum, dáár draait het om. Ik kijk nu heel anders naar mannen met een opvallend mooie vrouw aan hun zijde. Zij weten dingen die u en ik niet weten. Ze fluisteren kennis. De wortelformule bijvoorbeeld. Of de geschiedenis van de theoretische natuurkunde tussen 1860 en 1865. Oh, wat er allemaal in die woorden zindert!

In dat kader heb ik wat weetjes voor u verzameld over onze eigen celebrities. En wat blijkt? Yolanthe viel voor Jan Smit omdat hij uit het blote hoofd de jaaromzetten van de Volendamse visafslag tussen 1919 en 2009 foutloos kon opsommen. Het ging pas mis in hun relatie toen hij de jaarcijfers van 2010 niet kon reproduceren. Prompt was daar Wesley Sneijder die haar in een parkeergarage voorbij haar remmingen lokte met een uitputtende verhandeling over de buitenspelval door de jaren heen.

Maar het meest opzienbarend is toch wel de wijze waarop onze eigen Willem-Alexander zijn Máxima versierde. Ik heb de Rijksvoorlichtingsdienst gebeld en zij stuurden mij per mail de volgende quote van Máxima: “Ik zei tegen mezelf: Mijn God, ik móét met deze man trouwen. Hij weet alles van water. Ongelooflijk.”

10 reacties op “Vrouwen zijn raadselachtige wezens”

 1. het is waar. Vrouwen zeggen zulke dingen! Ik heb het vaak genoeg meegemaakt. Je kijkt haar dan aan, krabt eens op je hoofd en denkt: WTF! Waar komt dat vandaan dan?

 2. zandkorreltje

  Hans: Maar er komt toch een dag dat die vrouw die man aankijkt en denkt: WTF, waar kwam die toch vandaan??? 😉

 3. Sander van der Horn

  Eindelijk legt iemand het mij eens uit. Wat een prachtcolumn.

 4. @zandkorreltje: geen probleem als dat maar open gecommuniceerd wordt, dan wordt het namelijk tijd voor iets anders… en eigenlijk voel je zo’n moment aankomen en moet je daar niet op wachten…

 5. Mijn vriendin kijkt me regelmatig aan met zo’n blik 😛 Mijn eindeloze triviale kennis heeft me nog geen wijde benen opgeleverd trouwens, dat moet ik toch echt op een andere manier doen!

 6. Opperprutser

  Ik heb nog een prachtige postzegel verzameling waar ik alles over weet te vertellen. Uren kan ik daarover bomen. Ik ga maar een miss verkiezing organiseren voor al de vrouwen die mij dan willen begeren. “Miss Postfris” Klinkt lekker!!

 7. aah je valt voor de leugens van die vrouw!
  Het gaat om het geld en de macht die die toen al had. Kom maar terug op aarde.

 8. Er is maar 1 regel van belang in dit spel der versiering,
  Spreek de taal van de ontvanger,
  weet wat ze wil horen !

 9. MarathonMan

  Ik weet heel veel van voetbal. Heeft me ook nog geen wijdbeense taferelen opgeleverd.
  “Weet wat ze wil horen”. Die klopt wel, geloof ik.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top