Vroeger was het zo’n lekker wijf

Patty Brard is aan haar schouder geopereerd. De diva liep de blessure meer dan dertig jaar geleden op, toen ze nog was getrouwd met Ron Brandsteder. Ze betrapte hem met een ander in het echtelijk bed en gooide toen met zoveel kracht een baksteen door het raam, dat haar arm uit de kom schoot.

Het bericht roept vooral vragen op. Met wie lag Ron Brandsteder in bed? Bonnie St. Claire, zoals boze tongen beweren? Was de baksteen raak? We komen het helaas niet te weten.

Na de operatie liet Patty Brard zich, liggend aan een infuus, door RTL Boulevard interviewen. Volgens haar was de chirurg erg geschrokken van “het gapende gat” dat hij aantrof. Nou, dan weet ik voldoende. Operatiekamerhumor! Leer mij chirurgen kennen. Zo vaak ligt er niet een BN’er onder algehele narcose op je snijtafel. De eerste opmerkingen laten zich raden. Daar ligt ze, de walrus, in haar operatieschort. Vroeger was het zo’n lekker wijf. Moet je nu toch eens zien. Wat een drassig lichaam. Al gauw zit de sfeer er goed in. De chirurg zingt tijdens het snijden uit volle borst ‘Dokter Bernhard’ terwijl de operatie-assistente te pas en te onpas “CHAMPIE!” gilt.

De anesthesist heeft ook iets bedacht. Elke vijf minuten hangt hij heel even keihard schaterend met zijn mond naast Patty’s oor. Daarna is het duim omhoog: mevrouw is nog onder narcose. Kortom: dolle boel! Tot de assistente plots opmerkt: “zij deed toch iets met klysma’s?” Het hele team valt stil. Verrek, dat is waar ook. Jaren terug. Patty’s Fort heette de reality soap. In de volksmond beter bekend als De Grote Klysma Show, waarin Patty voor het oog van de camera, steunend op handen en voeten, met wat glijmiddel een slangetje in haar achterste inbracht. Dat slangetje was dan weer aangesloten op een mini-hogedrukspuit.

Op zo’n moment komt bij elke chirurg een stukje professionele interesse om de hoek kijken. Wat voor blijvende schade richt anaal zandstralen aan in bijvoorbeeld de endeldarm? Puur uit beroepsmatige interesse hebben ze mevrouw Brard toen met zes man op haar buik weten te draaien. Operatiejurk omhoog, billen uit elkaar en loeren maar. Arme Patty. Ze heeft het niet door, maar ik weet zeker dat de chirurg dát bedoelde toen hij het had over “een gapend gat.”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!