Vroeger was het zo’n lekker wijf

Patty Brard is aan haar schouder geopereerd. De diva liep de blessure meer dan dertig jaar geleden op, toen ze nog was getrouwd met Ron Brandsteder. Ze betrapte hem met een ander in het echtelijk bed en gooide toen met zoveel kracht een baksteen door het raam, dat haar arm uit de kom schoot.

Het bericht roept vooral vragen op. Met wie lag Ron Brandsteder in bed? Bonnie St. Claire, zoals boze tongen beweren? Was de baksteen raak? We komen het helaas niet te weten.

Na de operatie liet Patty Brard zich, liggend aan een infuus, door RTL Boulevard interviewen. Volgens haar was de chirurg erg geschrokken van “het gapende gat” dat hij aantrof. Nou, dan weet ik voldoende. Operatiekamerhumor! Leer mij chirurgen kennen. Zo vaak ligt er niet een BN’er onder algehele narcose op je snijtafel. De eerste opmerkingen laten zich raden. Daar ligt ze, de walrus, in haar operatieschort. Vroeger was het zo’n lekker wijf. Moet je nu toch eens zien. Wat een drassig lichaam. Al gauw zit de sfeer er goed in. De chirurg zingt tijdens het snijden uit volle borst ‘Dokter Bernhard’ terwijl de operatie-assistente te pas en te onpas “CHAMPIE!” gilt.

De anesthesist heeft ook iets bedacht. Elke vijf minuten hangt hij heel even keihard schaterend met zijn mond naast Patty’s oor. Daarna is het duim omhoog: mevrouw is nog onder narcose. Kortom: dolle boel! Tot de assistente plots opmerkt: “zij deed toch iets met klysma’s?” Het hele team valt stil. Verrek, dat is waar ook. Jaren terug. Patty’s Fort heette de reality soap. In de volksmond beter bekend als De Grote Klysma Show, waarin Patty voor het oog van de camera, steunend op handen en voeten, met wat glijmiddel een slangetje in haar achterste inbracht. Dat slangetje was dan weer aangesloten op een mini-hogedrukspuit.

Op zo’n moment komt bij elke chirurg een stukje professionele interesse om de hoek kijken. Wat voor blijvende schade richt anaal zandstralen aan in bijvoorbeeld de endeldarm? Puur uit beroepsmatige interesse hebben ze mevrouw Brard toen met zes man op haar buik weten te draaien. Operatiejurk omhoog, billen uit elkaar en loeren maar. Arme Patty. Ze heeft het niet door, maar ik weet zeker dat de chirurg dát bedoelde toen hij het had over “een gapend gat.”

7 reacties op “Vroeger was het zo’n lekker wijf”

 1. Bwwwww… bwwwwffggrgl… beuaaaaaaaaaaargghk !!!

  pfoe, die is eruit. Bedankt Koelman.

 2. Geniaal verhaal weer, Luuk. je blijft toch mijn grote voorbeeld! Dergelijke briljant exotische en idiote gedachtensprongen kom ik toch alleen maar tegen bij jou en in de theaterprogramma’s van Theo Maaasen! Laatst weer gezien op tv? Hetzelfde eenzaam hoge niveau!

 3. Ik heb een ideetje: We vertellen dat het bewezen is dat sommige mensen onder narcose gewoon alles horen (en later kunnen reproduceren) wat er gezegd wordt tijdens de operatie. (Mijn moeder had last van die kwaal en vertelde de chirurg de volgende dag alle details van zijn escapades met een collega!). Als Patty dit nu te weten komt kan ze toch minstens een nieuw programma maken van 35 afleveringen met narcose-schandalen. En SBS likt de gezandstraalde anus van Patty. Kassa. (Oh nee, dat is weer VARA).

 4. ccmjehee

  Las je column over Patty Brard.
  Wat voor een ziekelijke geest moet je niet hebben om zo’n een misselijk makende column te schrijven.Ik ben niet voor Patty Brard maar dit is zo laag bij de gronds.Bah!!!Je bent echt een aanwinst voor de maatschappij.
  Koelman je bent gewoon een vies ver ondermaats mannetje.

 5. Luuk Koelman

  @Hans (te) groot compiment.

  @Frans: Als ik jou was, zou ik nú John de Mol bellen.

  @ccmjehee Je doet alsof IK met een slang in mijn kont op tv te zien was.

 6. Luuk!

  Slapen na het lezen van een column deed ik nooit lekkerder dan na dit werk van jou. Nooit kan ik meer naar Patty Brard kijken zonder er een tuinslang in haar achterste bij te denken. Briljant verwoord, compliment!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top