Van voetbal moeten we het niet hebben

Goed opletten morgen, wanneer Nederland tegen Brazilië voetbalt. Bijna alle spelers van het Nederlands elftal dragen dan een ‘power balance-polsbandje’. Wesley Sneijder heeft ze bij Oranje geïntroduceerd.

Het polsbandje zorgt volgens hem voor meer kracht, evenwicht en lenigheid. Ook herstelt het de “elektromagnetische balans in het lichaam”. Dit dankzij “twee hologrammen in het polsbandje die zijn geprogrammeerd met geheime frequenties die positief werken op het lichaam”.

Sneijder demonstreerde een voetbaljournalist wat hij allemaal kan dankzij de ‘power balance-armband’. Bijvoorbeeld met beide handen de grond aantikken zonder de knieën te buigen. Dat lukte hem anders nooit! Wat het geheim was, wilde de journalist weten. Wesley antwoordde door de handleiding hardop voor te lezen: “Het hologram met hoge densiteit werkt als een gelijkrichter en resoneert door het menselijke elektrisch systeem heen en optimaliseert de energiestroom”.

Een polsbandje. Lieve hemel, het zal wel weer een handeltje zijn van Yolanthe, zakenvrouw pur sang. Nóg verontrustender is echter de opmerking van Rafael van der Vaart, die ook zo’n ding draagt: “Of het werkt, kan ik niet met zekerheid zeggen, maar het kan hoe dan ook geen kwaad”. Baat het niet dan schaadt het niet. Typisch Nederlands en ook meteen dé reden waarom Oranje morgen verliest van Brazilië. Er is geen geloof in eigen kunnen. Je ruikt de onzekerheid. Het moet weer van buiten komen, via een lullig polsbandje, made in China.
Het zijn momenten waarop ik bijna met weemoed terugdenk aan de neuspleister. Dat was tenminste nog te volgen. Van zo’n pleister gingen de neusgaten lekker wijd openstaan waardoor je meer zuurstof kon inhaleren. Een negerdingetje, want negers kunnen heel hard rennen en dat komt door die grote neusgaten.

Maar nu? Eén ding is zeker: van voetbal moeten we het niet hebben. Nederland wordt geacht wereldkampioen te worden met een remake van de BioStabil. Treuriger kan het bijna niet. Laten we de realiteit onder ogen zien. Met de benen van onze jongens is alles oké, maar tussen de oren is het een zooitje van jewelste. Mijn God, de BioStabil. Tineke de Nooij maakte er indertijd reclame voor, net als zanger Nico Haak. Misschien is dat nog wel de beste typering voor Wesley en Yolanthe. Kijk naar die twee, denk alle glamour en schoonheid weg en je houdt Nico Haak en Tineke de Nooij over.

11 reacties op “Van voetbal moeten we het niet hebben”

 1. Fred de J

  Het is maar goed dat ie kan voetballen anders had het de sociale werkplaats geworden voor Wesley.

  Ik verwacht een comeback voor Tineke de Nooij en Bruno Santanera.

 2. In dit geval hoop ik dat ze verliezen, zodat geen honderdduizenden Nederlanders er voor de zekerheid ook een kopen, opdat ze lenig en energiek in hun grijze joggingbroek naar de supermarkt strompelen.

 3. Nico Haak maakte indertijd geen reclame voor de Biostabiel, maar voor een fantastische armband (Nico Haak:’Ik doe hem nooit meer af’). Hij had de vorm van een reusachtige piercing, en scheen écht te werken.

 4. En we weten nog allemaal hoe het af is gelopen met Nico Haak zeer kort na de campange met de Bio Stabiel.
  Niet met z’n sinasappelkistje maar met 6 plankjes op basis van spaanplaat met eikenfineer, voorzien van 6 handgrepen,
  Engelse zijde bekleding en een mooi kruisje van Biostabiel koper op ‘t deksel.

 5. Gaat Tineke de Nooij in het doel? Als ze haar adem inhoudt, kan er geen bal meer in het doel. (Ik eis het copyright voor dit idee)

 6. Prachtig geschreven, heerlijk gelezen.
  Het word best spannend morgen…

 7. je schoonzus

  Hoi Luuk,

  had nooit van jou verwacht dat je het hardlopen van negers zou koppelen aan hun grote neusgaten. Vindt ik een beetje stemmingmakerij (is dat het goede woord?) De rest van het stukje vindt ik wel heel geslaagd.

 8. Bio wim

  Bioregulator heette dat piercingring ding van Nico Haak.

 9. ” Het moet weer van buiten komen, via een lullig polsbandje, made in China.”

  Wat een geweldig polsbandje zeg! Wesley ging werkelijk als speer vanmiddag. Zou het dan toch werken?

 10. Gelukkig maar dat er schoonzussen een oogje in het zeil houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top