Traploopweek

Deze week is het Nationale Traploopweek, een week waarin u als werknemer enthousiast moet worden gemaakt voor de trap.

Wablief, de trap? Jazeker, de trap. Een – ik citeer – “prima alternatief voor de lift”. Traplopen is kiezen voor een actieve levensstijl. Zo voorkom je overgewicht, want laten we er niet omheen draaien: Nederlanders worden te dik en dat is de schuld van de lift.

Bedrijven die meedoen, krijgen een pakket met daarin posters met de tekst Start Climbing The Dutch Mountains, want een trap is niet zomaar een trap. Het is een berg die je kunt beklauteren: “een uitdagend avontuur waarbij je stap voor stap iets goeds voor je gezondheid doet”. Verder in het pakket: kleine prijsjes om in het trappenhuis te verstoppen en stickers met pijlen erop. Die moeten zo op de grond worden geplakt dat ze naar het trappenhuis wijzen, want trappen zijn in grote gebouwen altijd moeilijk te vinden.

Dat is natuurlijk niet voor niets, want elke architect weet: werknemers nemen altijd de lift. Dat doodt de tijd, want anders wordt het nooit vijf uur. Niets is fijner dan rustig tien minuten op een lift wachten die je één verdieping hoger brengt. In je eentje in de lift staan, dat is quality time voor werkend Nederland. Zacht suizend omhoog en omlaag. Bijvoorbeeld van de tweede naar de elfde verdieping en dan weer terug naar de eerste, omdat je daar moet zijn. Heerlijk. Maar het is pas echt feest wanneer een onbekende ‘jouw’ lift betreedt. Oogcontact wordt door zo’n indringer altijd vermeden. Juist dan is het de sport zo iemand lang en doordringend aan te staren. Kijkt de onverlaat snel een andere kant op? Cirkel als een korfballer om hem heen, met priemende ogen. Een andere tactiek die ook prima werkt, is strak voor u uit kijken. Span de nekspieren, ontbloot u tanden en sis elke drie seconden: “SATURNUS…!” Succes verzekerd.

Gelukkig maar, want waarom zou u de trap nemen? Zeker deze week. Zie uzelf toch eens sjokken over de betonnen treden. Oké, onderweg naar de negende verdieping vindt u een gummetje of een sleutelhanger. Maar eenmaal achter uw bureau, de kleren drijfnat, gaat het mis. U hijgt “even bijkomen” en vreet in één keer de snoeppot van de afdeling leeg.

4 reacties op “Traploopweek”

  1. Leon Vogelaar

    Topstuk! Vooral het zacht suizend omhoog en omlaag, dat is nog eens quality time. Ik zie het voor me Luuk! Goed bezig.

  2. Je kan je ook nog inschrijven voor de nationale traploopweek (och .. nou is de inschrijving gesloten. maar je mag toch ‘meedoen’ hoor) en we weten meteen aan welke onzin banken hun geld nog meer uitgeven naast slechte investeringen. Want de nederlander, die is duidelijk totaal imbeciel *Zucht*

  3. Ik dacht dat deze week “billetjes afveeg-week” was. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde Nederlander zijn billen niet goed afveegt, en daarom heeft het ministerie van volksgezondheid voorgesteld om het belang van het afvegen der billen breder onder de aandacht te brengen. De Postbus51-spotjes heb ik echter nog niet gezien, maar ik heb wel al een billen-afveeg-instructiepakket ontvangen.

    Volgende week is “anti-neuspeuter”-week…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top