Tien miljoen is vol

“Nederland is vol. Overvol. En overbevolking is de aanjager van de meeste van onze maatschappelijke problemen.” Hier spreekt niet Hans Janmaat, die ooit voor deze uitspraken werd veroordeeld, noch Pim Fortuyn, die het tegenwoordig wel mag roepen. Nee, hier spreekt de Club van Tien Miljoen. Een groep ‘verontruste Nederlanders’ die middels een advertentie-offensief in landelijke dagbladen een samenleving propageert van niet meer dan tien miljoen zielen. ‘Meer mens met minder mensen’ is het motto van deze Club.

Hun boodschap is simpel: Nederland pleegt roofbouw op natuur en milieu. Files worden langer en vliegvelden voller. Dat kan zo niet doorgaan. Straks is heel Nederland één grote stad en bezwijken we onder milieuvervuiling en afvalproblematiek. Een catastrofe is onafwendbaar. Vol is vol.

En ze menen het. Waar Fortuyn het nog heeft over een quotum van tienduizend vluchtelingen per jaar, daar legt de Club van Tien Miljoen de lat bij tweeduizend asielzoekers, om daar gehaast aan toe te voegen dat dit met extreemrechts niets van doen heeft. Het is gewoon beter voor het milieu.

Consequent zijn ze wel, dat moet ik ze nageven. Bij de Club van Tien Miljoen is vol ook écht vol. In de statuten wordt dan ook gepleit voor een nieuwe bevolkingspolitiek waarin het recht op voortplanting ondergeschikt moet zijn aan het recht van iedere burger op een menswaardig en een zinvol bestaan. In gewone mensentaal: ophouden met lukraak kinderen krijgen.

Het is een kwestie van groot denken, deze bezuiniging op nieuw leven. Hoe loos je zes miljoen Nederlanders? Dat blijft vooralsnog onduidelijk. Op de internetsite van de Club van Tien Miljoen wordt eufemistisch gesproken over “geboorteregelend gedrag”. We moeten het doen met losse flodders als “intensieve voorlichting” en “het afschaffen van faciliteiten voor (grote) gezinnen”. Slechts de mysterieuze uitspraak dat “dwingende maatregelen op den duur helaas onvermijdelijk zijn” lijkt de kern van het werkelijke gedachtegoed te raken.

Helaas geeft de Club geen voorbeelden van dergelijke maatregelen. Daarom is het ook zo jammer dat de Club van Tien Miljoen zegt voorlopig geen politieke partij te willen worden. Dat zou ze immers dwingen het achterste van hun tong te laten zien. Ik ben namelijk razend benieuwd naar hun euthanasiebeleid. En hun ouderenbeleid natuurlijk. Die twee thema’s mag ik nu toch wel in een adem noemen, dacht ik zo.

Verder zie ik heldere beelden voor me. De lijsttrekker van de Club van Tien Miljoen tijdens zijn verkiezingstournee op bezoek in een kraamkliniek. Ik zie hem met een verwrongen gezicht boven een wieg hangen, met moeite de neiging onderdrukkend die krijsende homp organisch afval alsnog postnataal te aborteren.

Maar het meest nog kijk ik uit naar zijn verkiezingsretoriek. “Landgenoten, het is de Club van Tien Miljoen nog steeds een doorn in het oog hoe volkomen willoos de hedendaagse mens zich overgeeft aan de vleselijke lust tot voortplanting. Al jaren pleit de Club van Tien Miljoen voor concrete maatregelen om een eind te maken aan dit geknaag aan de fundamenten van onze beschaving. Het is toch gewoon absurd hoe in boeken en films het verkeer tussen man en vrouw op zoetsappige en leugenachtige wijze wordt gepromoot? Ja landgenoten, de Club van Tien Miljoen zou het wel van de daken willen schreeuwen. Wat is er mis met masturbatie?”

8 reacties op “Tien miljoen is vol”

 1. Groot gelijk Luuk! Ik hoop dat die club van 10 miljoen spoedig ten onder gaat in masturbatoire eenzaamheid.

 2. Frans van Riel

  ,,Zelfbevrediging oorzaak van alle kwaad”
  Een ultra-orthodoxe rabbijn in Jeruzalem is ervan overtuigd de oorzaak te hebben achterhaald van alle ellende op de wereld: de verspilling van sperma door masturbatie.
  David Bazri, deskundige in de joodse mystiek, roept alle mannen in aanplakbiljetten op om ,,zelfbevrediging af te zweren”.
  Volgens Bazri leidt masturbatie tot ,,pest en corruptie” en is het de oorzaak van ,,bijna alle kwaad, leed, oorlogen, ziekten en armoede”.
  Over zelfbevrediging door vrouwen heeft de rabbijn met geen woord gerept.

  Volledig artikel: De Standaard

  Bron: De Standaard

  [sluit venster]

 3. Je kunt er natuurlijk wel om lachen, maar de club heeft op zich wel een goed punt.
  Iedereen weet dat de wereldbevolking hard groeit en dat er vroeg of laat te weinig voedsel is om iedereen te voeden. Wij schreeuwen hier wel met zijn allen dat ze in Afrika iets aan geboortebeperking moeten doen willen ze de hongersnood opheffen. In China heeft de regering maatregelen genomen. Behoorlijk onmenselijk, maar dat doen ze niet voor niets. In Nederland hebben we toch een beetje woningnood en te weinig lokaties om te bouwen zonder het milieu aan te tasten. De files worden langer, de wachtlijsten ook en het openbaar vervoer kan het ook niet aan. Nederland raakt zo langzamerhand wel vol. Terugdringen van de bevolkingsgroei is dus verstandig. Terug naar 10 miljoen is natuurlijk het andere uiterste.

 4. Tja zo kun je wel alles in het belachelijke trekken maar feit is dat Nederland wel degelijk overbevolkt is(wel eens met Koninginnedag in een paar grotere steden geweest en proberen het openbaar vervoer te gebruiken?).
  Misschien inderdaad wat te extreem maar ze hebben gelijk en daarbij komt dat inderdaad veel mensen maar lukraak kinderen nemen maar weigeren de consequenties als opvoeding op zich te nemen. Resultaat: of nieuwe criminelen of een kind dat misbruikt wordt(ok ok niet ALTIJD het geval). Denk dat naast het overbevolkingsprobleem er veel minder ongelukkige kinderen zouden zijn als toekomstige ouders echt bewust voor een kind zouden kiezen.

 5. Vaginakel

  “Vaart minderen spaart kinderen” zie je vaak langs de weg, minder neuken spaart domme spreuken is mijn motto !! Deze problematiek is niet van vandaag of gisteren, ‘s-hedendaags mag je kiezen of je jezelf kopieert middels nageslacht; doe dus en zie niet om, ofwel, je kan en mag kiezen dus kies en zie niet om. Wat is er mis met uw eigen bevindingen dat ons land vol is en dat we verzuipen in welvaart? Probeer zelf bijvoorbeeld eens een theater of concert kaartje of een toegangsbewijs voor een belangrijke (!) voetbalwedstrijd te kopen, je komt pas in het nieuws als je 3 weken voor de kassa opengaat op de stoep gaat zitten !
  Ik vind ook dat er niets mis is met masturbatie; wie zijn vrouw lief heeft, masturbeert !!

 6. mao tse tung

  Vaart minderen spaart kinderen+overbevolking….oke,
  snelheidsbeperkingen opheffen (met name binnen de bebouwde kom) en zie daar: probleem opgelost!

  Er wordt hier ook niet ontkend dat overbevolking een probleem is, er word alleen gezegd dat de club van 10 miljoen een gevaarlijk kluppie is dat (nog)niet zijn ware tronie laat zien! Rapalje van het zuiverste water dus!

 7. Yann Dejaegere

  GROOT GELIJK HEBBEN JULLIE!!!!
  Het moet inderdaad gedaan zijn met altijd maar
  kinderen krijgen. België en Nederland barsten nu
  al bijna uit hun voegen van de drukte en de vol-
  heid, en als we niet snel ons aantal drastisch
  verminderen, bezwijken we helemaal onder de vol-
  heid. Ikzelf heb natuurlijk geen kinderen, en zal
  er ook geen krijgen. Maar zelfs als ik zou willen,
  zou ik niet kunnen, want ik heb geen partner. Als
  iedereen was zoals ik, zou de bevolking dus van-
  zelf verminderen, en tenslotte helemaal verdwij-
  nen. En wat zou daar nu zo erg aan zijn? De ande-
  re levende wezens van de planeet kunnen ons mis-
  sen als kiespijn!
  Dit alles is allemaal gemeend, er is niets voor
  de grap, ironie of spot gezegd.

 8. Wat een jammerlijk begrensd artikel en idem sommige reacties. Vraagje aan de betwetertjes op deze site:
  Politiek correct = cognitief dissonant = hypocriet selectief = ideologisch verblind?
  Dit i.v.m. waarheidsbevinding.
  Want dat is toch waar het om gaat?
  Politieke, religieuze, emotionele en whatever subjectieve beweegredenen zijn van nul en generlei waarde, volstrekt nutteloze ballast dus en volstrekt ongewenst, als het gaat om een dergelijk serieus probleem als overbevolking.
  Maar ja, Einstein zei het reeds: Er zijn meer 2 dingen onbegrensd: het universum en de domheid der mensen. Waarvan akte!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top