De stoelgang van Mark Rutte

Premier Rutte heeft zijn mobiele telefoon in het toilet van ’t Torentje laten vallen. Hij vertelde het tijdens zijn wekelijkse persconferentie. De minister-president greep snel in. Hij stroopte zijn rechtermouw op en viste de Blackberry zo uit het toilet. Dat was volgens Rutte niet vies, “want het toilet was nog niet gebruikt.”

Behoorlijk wat lugubere informatie. Jammer dat de aanwezige journalisten niet doorvroegen. Hoezo niet gebruikt? Was de toiletpot soms net door een mannetje van de Gamma geplaatst? Verder zou ik graag weten wat voor toiletpot onze premier in ’t Torentje heeft. Naar welk model gaat zijn voorkeur uit; vlakspoel of diepspoel? Bij vlakspoel kan hij het resultaat van gedane arbeid nog even grondig inspecteren, alvorens door te trekken. Wel zo gezond! Bij diepspoel spettert het water Mark koud tussen de billen. Erger nog: gasten horen de plons. Mark zal maar net Obama op bezoek hebben. Maar ja, het stinkt wel minder!

Op zo’n moment mis ik toch een Felix Rottenberg die het een en ander kan duiden. Hij weet vast wat de moeder van Mark elke avond kookt. Ach ja, politici en hun stoelgang. Je denkt er liever niet aan, maar toch moeten we dat af en toe doen. Het maakt politiek zoveel menselijker. Alexander Pechtold die met de knieën stijf tegen elkaar een heel klein hard keuteltje naar buiten perst. Emile Roemer: baggert zo de hele pot vol, alsof hij beton aan het storten is. Job Cohen: poept nooit, daar is hij te netjes voor. Geert Wilders? Een duidelijk geval van obstipatie: veel winden, verder niets. Enfin, geen fijne beelden, maar toch geven ze troost. Ik beoordeel politici op hun imaginaire stoelgang. Zie ik Gerd Leers, dan denk ik aan hoe hij zich indertijd, enkele minuten voordat hij bij Wilders op het matje moest komen, op het toilet heeft zitten ontlasten. Op van de zenuwen, de bange poeperd.

Nee, dan Mark Rutte. Hij pakt tenminste dóór. Het ene moment loodst hij de Kunduz-missie door de Kamer, het volgende moment vist hij zijn Blackberry op uit het toilet. Dat is politiek in een notendop: de bereidheid vuile handen te maken. It’s a dirty job but somebody has got to do it. En de Blackberry? Die doet het inmiddels weer, aldus Rutte. Batterij eruit halen en alles even laten drogen.

10 reacties op “De stoelgang van Mark Rutte”

 1. De vraag zou ook kunnen zijn:
  Wat zijn de gesprekken die kennelijk zo geheom of privé zijn, dat ze zelfs in de streng beveiligde ruimtes van het torentje niet gevoerd kunnen worden enkel dan op het toilet.
  Zou Mark eindelijk een vriendinnetje hebben?

 2. Er flitsen allerlei scenario’s over mijn netvlies. 1) De premier die staat te pissen en zijn e-mail staat te lezen. Mikken in het midden van de pot komt er niet van. 2) Als ie het staande deed, deed hij meteen een duik in de pot, met zijn lid nog bungelend en nadruppend uit de broek? 3) Als het gebeurde tijdens een zittende ‘grote bah’, betekent dat dat dat hij zo wijdbeens op de pot zit dat de Blackberry tussen de benen door, schampend aan zijn maadgelijke lid, in het water donderde? 4) Met welke aantrekkelijke dame stond/zat hij te bellen tijdens zijn wc-bezoek? Viel de BB omdat ie afgeleid werd? Viel de BB door het opwindende onderwerp door de dame aangesneden? 5) Als ie met een staatshoofd aan de telefoon was, is dat dan niet een leuke variant van ‘Leaken’ ?

 3. Opperprutser

  De vraag is inderdaad hoe kan de telefoon nou in de pot vallen. Het vervolg verhaal van eruit vissen is minder interessant.
  telefoon in borstzak dan moet je of voorover bukken of missteken bij het weg bergen. Voorover bukken kan enkel als hij zijn lid wilde bewonderen. Kijken of de piemelbrie al een korstje krijgt. Foutje bij het opbergen lijkt dan meer waarschijnlijk. Telefoon in de kontzak kan ook. Bij het afstropen van de broek de rand raken en floep weg is de blackberrie.
  Wat een vragen nog, hopelijk krijgen we daar ooit nog antwoord op.

 4. Dat je geld verdient met die laag bij de grondse column over Mark Rutte Het zegt alles over de schrijver en niets over de in dat bah! verhaal voorkomende personen.Het is weer een bijdrage aan de verloedering van de maatschappij.Nogmaals Bah!!!!

 5. Waarschijnlijk stond de Blackberry op tril functie en viel deze niet uit z’n borstzakje maar op een andere plaats waar de zon niet schijnt !

 6. Er blijven maar beelden door mijn hoofd flitsen van Eric Lucassen, die een verse bolus voor de deur bij zijn buren neerlegt en zich daarna strompelend, met zijn broek nog op de enkels, uit de voeten maakt.

 7. … hmmm…? De vraag is nu: “wat deed een Blackberry met trilfunctie in het toilet van het torentje ?”

  Vragen, vragen…

 8. ikzeidezot

  Wat een schijtbericht 😉
  Het was geen BB maar een brown berry but

 9. lekker voor hem kan hij z’n telefoon eruit visse

  (k)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top