Stephen King in 10 minuten

Stephen King 10 minuten“Als je geen tijd hebt om te lezen, dan heb je ook geen tijd en middelen om te schrijven,” zei Stephen King ooit. De quote is afkomstig uit zijn boek Over leven en schrijven.

Ik ken geen enkele (aankomende) schrijver die het boek, dat uit twee delen is opgebouwd, niet heeft gelezen. Het is een geweldig boek voor beginnende (en wat verder gevorderde) auteurs. De eerste helft is een beknopte autobiografie (over leven), de tweede een soort schrijfcursus (over schrijven).

Nu leven we in snelle tijden. Misschien wil je dat eerste deel, waarin King verhaalt over zijn jeugd, puberjaren en studietijd wel helemaal niet lezen. Welnu, dan heb ik goed nieuws voor je: het 288 pagina’s tellende boek van King kun je dankzij internet binnen 10 minuten tot je nemen. Nou ja, eerlijk is eerlijk, onderstaand essay rustig lezend doe je er 20 minuten over:

Everything You Need to Know About Writing Successfully – in Ten Minutes.

Je hoeft je niet schuldig te voelen, de tekst is door Stephen King zelf geschreven.

Te lui om op de link te klikken? Neem dan onderstaande infographic even door.

Maar je weet het, hè? Als je geen tijd hebt om te lezen…

stephen king

 

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Ik werk voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Abonneer je op mijn gratis nieuwsbrief!