Stem Lijst Koelman!

De gemeente Rotterdam gaat experimenteren met de lokzak. Een undercover-vuilniszak die door een team van de reinigingspolitie op straat wordt neergezet en vervolgens scherp geobserveerd. Elke onverlaat die er zijn eigen zak naast zet, heeft meteen een boete te pakken voor het illegaal storten van afval. Met dieven vang je dieven, zo redeneren ze in de Maasstad. Of beter gezegd: met zakken vang je zakken. Het is een principe met ongekende mogelijkheden.

Zo is Fortuyn de lokzak van de Nederlandse politiek. Fortuyn is een homo die vindt dat discriminatie moet kunnen. Grossierend in oneliners met de diepgang van een surfplank, is deze olijkerd volstrekt ongevaarlijk. Interessanter is het te zien welke politici zich stiekem tegen professor Pim aanschurken, sinds opiniepeilingen aantonen dat veel Nederlanders wel oren hebben naar een nationale ruk naar rechts.
Ere wie ere toekomt. De VVD dumpte als eerste haar lijsttrekker naast lokzak Fortuyn. In de hoop wat stemmen terug te winnen wil Dijkstal alle asielzoekers zonder papieren bij aankomst meteen opsluiten. Waar hij de benodigde celruimte vandaan denkt te halen, is niet helemaal duidelijk. Maar dat maakt ook niet uit, het bekt immers goed. Zo denkt de saaie, maar 200 procent betrouwbare CDA-leider Balkenende er ook over. Compleet van God los, wil hij sinds de opiniepeilingen niets meer weten van de multiculturele samenleving.

De stank is bijkans niet meer te harden, want inmiddels staat ook Ad Melkert naast Fortuyn te rotten. Onder het motto “criminaliteit, daar moet je niet subtiel over doen,” wil hij zesduizend agenten meer op straat. Hierover wordt in het verkiezingsprogramma van de PvdA met geen woord gerept (laat staan dat er geld voor is uitgetrokken), maar dat doet er bij Melkert niet toe. “Ons denken gaat verder dan het verkiezingsprogramma.” In dat kader heeft hij zelfs een nieuw woord bedacht: ‘misdaadkaart.’ Daarop komt per dag en per wijk te staan wat er allemaal is gebeurd. Bovendien wil de PvdA-leider dat politie, justitie en het stadsbestuur elke twee weken in het openbaar verantwoording afleggen aan burgers over wat ze tegen criminaliteit hebben ondernomen. En alsof dat nog niet genoeg is, moeten er burgerpanels in het leven worden geroepen die waken over de veiligheid. Allemaal plannetjes ter grootte van “”n zin. Hapklare brokken lucht.
Zou Melkert zijn kiezers serieus nemen? Ik denk het niet, want in een poging de senioren aan zich te binden, pleit hij zonder blikken of blozen voor meer postkantoren. Alsof hij daar ook maar iets over te zeggen heeft sinds PTT-Post – mede door zijn steun – is geprivatiseerd.

In ieder geval begrijp ik nu hoe een politieke campagne werkt. Gisteren mezelf daarom nog snel even ingeschreven als Lijst Koelman. Ik pleit voor een geile vriendin voor alle eenzame mannen en een lieve, begripvolle bink voor alle vrijgezelle vrouwen. Meer prijzen in de Staatsloterij, elk jaar de Elfstedentocht en mooi weer wanneer u niet naar uw werk hoeft. Kortom, Lijst Koelman komt op voor “w belangen.
Zo, dat moet voldoende zijn voor minimaal drie Kamerzetels. Precies genoeg om lekker languit te kunnen liggen.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!