Rebecca Loos probeert het op 6

Het geluksgetal van Rebecca Loos is zes. Zes keer mocht de Nederlandse diplomatendochter stervoetballer David Beckham in haar schoot verwelkomen en zes keer mag ze nu het televisieprogramma Shownieuws presenteren. Natuurlijk bij – hoe kan het ook anders – SBS6.

Een mooie scoop voor onze kwaliteitszender, want Rebecca is hot. Haar manager Max Cliffird heeft het er maar druk mee, sinds de diplomatendochter op advies van haar vader ‘openheid van zaken geeft’. De onderhandelingen met Playboy TV zijn in volle gang en op de Engelse televisiezender ITV was Rebecca onlangs te zien als de hoofdprijs in de datingshow Love On A Saturday Night. Of het nog tot een daadwerkelijke versmelting is gekomen tussen haar en de uiteindelijke winnaar, een 32-jarige brandweerman uit Londen, wordt niet vermeld. De date met de spuitgast leverde Rebecca in ieder geval een kleine 25 duizend euro op.

Maar, eerlijk is eerlijk, geld is niet het belangrijkste motief voor Loos om het avontuur met SBS6 aan te gaan. Ze wil onderzoeken of presenteren iets is waarmee ze verder aan de slag kan. Bovendien wil ze niet louter bekend staan als ‘die vrouw’. In diverse buitenlandse media legt Rebecca uit dat ze heel blij is met het aanbod van SBS6: “In Nederland zijn de mensen veel meer vrijdenkend dan in Engeland of Spanje. Ik denk dat Nederlanders beter kunnen accepteren wat er met mij is gebeurd.”

Het arme schaap. Het is haar simpelweg overkomen, die lange weg naar de top, want volgens hardnekkige geruchten zouden ook drie toptennissers het bed met haar hebben gedeeld. Ex-tennisser Pat Cash is naar alle waarschijnlijkheid één van hen, maar helemaal zeker weten doet hij het niet. Engelse journalisten reisden af naar Australië en confronteerden Cash met een foto van Rebecca. Hij antwoordde naar eer en geweten: “Na een tijdje lijken ze allemaal op elkaar. Ik ben er vijftig procent zeker van dat ik met Rebecca naar bed ben geweest. Ik wou dat ik het met zekerheid kon zeggen, maar ik kan het me werkelijk waar niet precies herinneren.”

Een vervelende opmerking van Cash, waardoor Rebecca wederom aan de slag moest om haar imago van femme fatale wat op te poetsen. Een uitgelezen kans kreeg ze op een terrasje in Madrid. Gekleed in minirok gaf de diplomatendochter wijdbeens en sliploos nogmaals enige openheid van zaken. Ditmaal tegenover een fotograaf. Weekblad Aktueel publiceerde het kiekje onder de weinig originele kop ‘Rebecca Doos’ met de toevoeging ‘Rebecca laat niet alleen haar mond maar ook haar lippen spreken’.

Enfin, afgelopen dinsdag stond de kuise versie van Rebecca dan eindelijk naast Viktor Brand achter het presentatieblok van het programma Shownieuws. Gisteren mocht ze het proberen met Gerard Joling. De kijkcijfers waren met Rebecca’s inbreng beduidend hoger dan normaal, maar wat moet je er verder van zeggen? Alles tussen “ach, ze deed haar best” en “wat een geplastificeerd mormel” volstaat. Rebecca lepelde onduidelijk articulerend met haar Engelse accent, een zinnetje of vijftien op van de autocue. De rest van de uitzending staarde ze met grote ogen en een grimas die veel weg had van een spasme, in de camera.

Presenteren is een vak. Je hoefde geen Henk Jan Smits te heten om te zien dat Rebecca Loos de x-factor niet heeft.
Er zullen na afloop dan ook harde woorden zijn gevallen op de redactie van Shownieuws. Allemaal door de programmaleiding afgedaan met het enige argument dat er werkelijk toe doet: “Dat kan dan wel zo zijn, dat ze er niks van bakt, maar ze heeft toch maar mooi David Beckham geneukt!”
Probeer daar maar eens iets tegenin te brengen.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!