Pure discriminatie is het!

Oktober 2013: „Pure discriminatie!” De donkere kunstenaar Quinsy Gario haalt bij Pauw & Witteman fel uit naar Zwarte Piet. Hij is al alle grappen over zijn huidskleur meer dan beu.
November 2013: Grappen Gordon vallen verkeerd. Amerikaanse en Chinese media spreken van racisme.
December 2013: Tijdens Sinterklaasnacht is het onrustig in diverse steden. Zo kan het niet langer, vinden diverse politieke partijen. Nationaal debat.
September 2014: Wetsvoorstel dat een verbod behelst op kwetsende humor, wordt met krappe meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen.
Maart 2015: Ophef over een grap van Theo Maassen („Ik doe niet aan discriminatie. Voor mij is iedereen groen, al moet ik van donkergroenen niets hebben”). Is dit kwetsende humor? Diverse aangiften volgen.
September 2015: Maassen moet zich verantwoorden voor de rechter. Internationale media spreken van het Proces van de Eeuw.
November 2015: Vrijspraak. Rechtbank oordeelt dat de grap in zijn context moet worden gezien. Internationaal ongeloof.
December 2015: Quinsy Gario organiseert een Mars naar Amsterdam; tégen grappen over minderheden. Slechts 89 demonstranten lopen mee, maar de protestmars wordt verslagen door 150 cameraploegen uit meer dan 100 landen.
April 2016: De druk op Nederland om iets te doen aan vermeend racisme, neemt toe.
Mei 2016: Quinsy Gario uitgenodigd door het Witte Huis. Obama spreekt van „een nieuwe apartheid.”
Juli 2016: Internationale bedrijven trekken hun hoofdkantoren terug uit Nederland, uit protest tegen grappen over minderheden.
Oktober 2016: Veroordeling Nederland door de VN Veiligheidsraad. Quinsy Gario voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede.
November 2016: Internationale handelsboycot tegen Nederland afgekondigd.
Januari 2017: Kabinet breidt het verbod op kwetsende humor uit tot een algemeen verbod op grappen over minderheden. Tweede Kamer neemt de spoedwet unaniem aan.
Februari 2017: alle internationale betrekkingen genormaliseerd. Premier Samsom spreekt van Nederland als een „vreedzame smeltkroes” nu geen grappen meer worden gemaakt over minderheden. „Dit hadden we veel eerder moeten doen.”

April 2034: een boze neger in de late night talkshow van Alexander Klöpping: „Waarom gaan in deze maatschappij de grappen altijd over blanke autochtonen? Ik zal je vertellen waarom: jullie sluiten ons uit! Ja, zelfs bij wet. Alsof wij niet tegen een grapje zouden kunnen. Pure discriminatie!”

11 reacties op “Pure discriminatie is het!”

 1. Zucht…. humor… racisme. Gelukkig kan humor (is wat anders dan grappen en grollen -gordon) nooit uitgebannen worden. Ironie, sarcasme, cynisme, geestigheid, leuke grappen, dat is het hoogste goed. En kwetsen mag niet, maar kan gebeuren. Opzettelijk kwetsen is een stap te ver.

 2. Niet aannemen die neger,zal wel niets in huis hebben.
  Is als ,grap bedoeld,volgens het bedrijf waar “DE NEGER’ stage wilde lopen.

 3. ik hoorde eerst alleen een stukje van gordons commentaar (na alle nieuwsberichten) en dachtja erg flauw en makkelijk, maar ach. Toen ik het hele stukje terugkeek en in de 2 minuten dat er gepraat werd 4 van dat soort flauwe grappen hoorde maken vond ik het ook degenererend, een grap over minderheden (waar ik zelf ook toe behoor) kan best wel en is soms ook nog echt grappig, maar de een na de ander wordt al gauw discriminatie.

  Ik vond de pieten discussie ook zwaar overdreven, tot ik een donkere man hoorde vertellen dat hij rond sinterklaas zich altijd erg ongelukkig voelde omdat iedereen om die domme pieten lachtte die dezelfde kleur hadden als hij…

  Enne ja in Nederland is een steeds groter wordende groep die het heel normaal vindt om keiharde grappen te maken over minderheden, niet een maar gewoon even een groep mensen finaal de grond in te boren. Het wordt steeds harder en gemener en je moet het maar over je heen laten komen als het toevallig over jou gaat want het is niet rot bedoeld ….

  Tot je op het 5e feestje weer door de mangel wordt gehaald met een vedwaald schouderklopje, we bedoelen het niet rot hoor, het is gewoon humor, en denkt, nou laat die feestjes maar….

 4. Niels van de wetering

  Nou poppekop hebben we je precies waar we je willen hebben, kom maar niet meer op die feestjes.

 5. VanAarsbergen

  4 mei 2045: het is stil op De Dam.
  Wat ooit gezegd mocht worden, mag nu niet eens meer gedacht worden. Nanotechnologie controleert uw brein op onreinheid – en u weet: REINHEIT SOLL SEIN!! Back to the future, back to the New Middle Ages. VanAarsbergen kijkt er nu al naar uit, oh Brave New World! Hadden we nu nog maar een zwarte Damschreeuwer, dat zou nog eens wat zijn!

 6. een vrolijke fan

  Mooi stuk Luuk, het zou zomaar eens een vooruitziende blik kunnen zijn.

  Waar mensen (o.a. ook Poppekop) aan voorbij gaan, is het begrip discriminatie. Te pas en te onpas wordt er geroepen ‘discriminatie’ terwijl er hier geen sprake van is.

  Discriminatie houd nl in dat je mensen onterecht een verschillende behandeling krijgen (zie http://www.rijksoverheid.nl) en je kan van alles van Gordon vinden, maar niet dat hij mensen verschillend behandelt.

  Dat het flauwe grappen waren (voor zover je het als grap kan betitelen), is een kwestie van smaakverschil, maar discriminatie is het zeker niet.

 7. Moos en Saar wonen al bijna dertig jaar samen.
  Op een dag zegt Saar:”Moos, zouden we niet eens trouwen ?”
  Moos: “Ach Saar, na al die tijd….wie wil ons nog nu hebben ? “

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top