Praten over seks

De Belgische televisie liet onlangs zien waar een gezellig babbeltje over seks toe kan leiden. Een keurig echtpaar van middelbare leeftijd werd op straat gevraagd mee te doen aan een tv-spelletje. Als ze beiden hetzelfde antwoord gaven, wonnen ze een weekendje Parijs.

Manlief mocht als eerste. Terwijl mevrouw met een koptelefoon op het hoofd toekeek, beantwoordde hij verlegen lachend de vraag wanneer hij voor het laatst seks met haar had gehad (“gisteren”) en wáár (“op de keukentafel”).

Daarna was mevrouw aan de beurt. Dat ze gisteren met haar man seks had gehad, wilde ze nog wel bekennen, maar antwoord geven op de vraag wáár, dat ging haar toch echt te ver: “nee, dat zeg ik niet.”
“Het gaat om een weekendje Parijs,” drong de presentatrice aan.
Ook manlief sprak bemoedigende woorden. “Toe, zeg het maar. Ik heb het ook gezegd!”
“Dus wáár heeft u seks gehad?” vroeg de presentatrice.
“In mijn poeperd,” antwoordde de vrouw.

En toch zouden we het wat vaker over seks moeten hebben, zo blijkt uit de online sekstest Je echte leeftijd in bed waaraan maar liefst 35.000 mannen deelnamen. De Nederlandse man vindt seks niet alleen ingewikkeld, maar ook nog eens erg onbevredigend voor de partner. Dat komt omdat liefst 85 procent van hen wordt achtervolgd door de drang vrouw of vriendin te laten klaarkomen tijdens de vrijpartij. En dat wil maar niet lukken. De reden: bijna de helft van de mannen weet de G-spot niet te vinden.

Daar lig je dan als Nederlandse man, onder de lakens met het hoofd tussen de benen van je nieuwe vriendin, turend in dat nauwelijks doordringbare bosschage. Je hebt je terdege voorbereid. Je theoretische kennis is oké. Zo weet je dat de G-spot is vernoemd naar de Duitse gynaecoloog Ernst Graftenburg en dat er ook nog een X- en een Y-spot zijn. Die zitten links en rechts van de G-spot. Dat ga je haar straks vertellen nadat je haar, zo uit de losse pols, een bombardement aan orgasmen hebt bezorgd.

Maar goed, eerst maar eens de ingang lokaliseren. Jezus, dat valt niet mee, wat een struikgewas. Gelukkig stond er afgelopen dinsdag een “G-spot routebeschrijving” in de Metro: ‘de G-spot heeft de grootte van een euro en is te vinden in de voorwand van de vagina, ongeveer vier centimeter boven de ingang, in het midden’.

Je baant jezelf een weg door al dat schaamhaar. Hela, wat zijn dat voor rare lapjes vlees? Zit daarachter de G-spot? Je frunnikt wat, maar je snapt er niets van. Hoe kan dat nou? Dat G-ding is groter dan een deurbel. Zoiets moet toch met je middelvinger te lokaliseren zijn? Hallo, ding dong, contact!

Maar je nieuwe vriendin reageert niet. Verdikkeme nog aan toe, alsof je op een vreemd toilet op de tast de lichtschakelaar probeert te vinden. Morgen, zo neem je jezelf heilig voor, ga je in trainingskamp. Oefenen met twee lapjes kogelbiefstuk van de scharrelslager, en een euro.

Trek het je maar niet aan, man van Nederland. Een maand geleden vierde je nog triomfen. Uit een internationaal onderzoek van het mannenblad Men’s Health kwam naar voren dat jij het extreem lang vol houdt in bed. Gemiddeld doe je 22,42 minuten over de daad, inclusief voorspel, en daarmee bezet je wereldwijd de tweede plaats. Oké, naar nu blijkt alleen maar omdat je met al je gestuntel de G-spot niet kunt vinden, maar dat hoeft verder niemand te weten. Bikkel!

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Contact

Of mail me via luuk[at]koelman[dot]com