Patriot Henk Kamp

Meneer Henk Kamp, u bent een man naar mijn hart, een kerel met lef die een ferme stellingname jegens illegalen niet schuwt. Enkele maanden geleden laakte u als VVD-parlementair de ‘veel te nonchalante’ houding van staatssecretaris Cohen van Justitie over de aanpak van illegalen. Jazeker, u was boos op de staatssecretaris. U riep: ‘die illegalen komen op een toeristenvisum, werken zonder vergunning, betalen geen belasting en vervalsen documenten. Ze overtreden massaal de wet.’

Als enig Tweede Kamer-lid zegt u waar het op staat: Cohen doet niets aan deze grove schending van onze rechtsorde. Hij strooit met verblijfsvergunningen terwijl juist met man en macht moet worden geprobeerd illegalen op te sporen en het land uit te zetten.

Van de week verhief u wederom uw stem. Het moet maar eens afgelopen zijn met de medische zorg voor illegalen. Bovendien zouden artsen verplicht moeten worden zieke illegalen aan te geven. En hulpverleners die het in hun hoofd halen illegalen onderdak te bieden, dienen dat voortaan bij de politie melden. Mijn idee! Want zoals het nu gaat kunnen die gelukszoekers onbeperkt een beroep doen op onze medische zorg. Waar moet dat heen?

Jammer dat minister Borst uw voorstel uit humanitair oogpunt naar de prullenbak verwees. Zij maakte daarbij de klassieke denkfout in elke illegaal een mens van vlees en bloed te zien. Maar hoe anders is de realiteit van alledag? Met duizenden en duizenden trekken zij onze grenzen over om vervolgens onze welvaart te ondermijnen. Als er niet snel wordt ingegrepen, gaat ons mooie land ten onder aan deze sprinkhanenplaag.

Nu begrijp ik natuurlijk wel dat u als parlementair aan handen en voeten gebonden bent, en zoiets niet hardop kunt zeggen – laat staan ernaar handelen. Een onverteerbaar dilemma, waarvan ik en mijn maten van sportschool Kick-Ass gelukkig geen last hebben.

Teneinde uw woorden in daden om te kunnen zetten, hebben wij daarom ‘Kring Kamp’ opgericht. Een vrijkorps dat ’s nachts actief optreedt tegen illegale vreemdelingen. Hierbij maken wij gebruik van een geblindeerd personenbusje, handboeien, enkele rollen tape en een nachtkijker.

Afgelopen weekend is Kring Kamp voor het eerst op zoek gegaan naar sujetten en andere lieden die qua afkomst geen recht hebben op onze gastvrijheid. Welnu, meneer Kamp, tijdens onze nachtelijke patrouille in Amsterdam ZuidOost, troffen wij een verdacht donker uitziend type aan. De gelukszoeker in kwestie ontkende economisch vluchteling te zijn, maar viel door de mand toen hij Nederlands geld bij zich bleek te hebben. Middels een goed geleide actie heeft Kring Kamp dit te verwijderen object over de grens gezet. Zijn geld is in beslag genomen.

Meneer Kamp, wij vertrouwen op uw politieke wijsheid en doen er dan ook alles aan om illegalen op te sporen en het land uit te zetten. Graag nodig ik u daarom uit voor een nachtelijk werkbezoek aan Kring Kamp. Bij die gelegenheid willen wij u – als ons lichtend voorbeeld – een exemplaar aanbieden van ons trainingspak met speciaal KK-logo. Daarna gaan we gezamenlijk op pad. Zorgt u wel zelf voor schoenen met een stalen neus?

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!