Over de splinter en de balk

“Van zo iemand wil je toch geen gedoogsteun?” Ach en wee, al die CDA-leden die een beroep doen op hun partij om niet in zee te gaan met de PVV. Dan vraag ik me toch af: wat is er mis met Geert Wilders? Ja, heel veel, maar waarom al die ophef? De PVV kan er nog wel bij.

We zijn het alweer bijna vergeten, maar in het Europees Parlement vormt het CDA één fractie met de partij van Silvio Berlusconi. Niets geen gedoogsteun. Nee, samen één met zijn Popolo della Libertà (Volk van de Vrijheid). Zo doen de christen-democraten dat. Wel kritiek op Geert Wilders die geen leden toelaat in zijn partij en alles in zijn eentje beslist. Maar met Silvio Berlusconi, de man die twee jaar geleden een wet door het Italiaanse parlement loodste waardoor hij met terugwerkende kracht immuniteit geniet, heeft het CDA geen enkel probleem. Het Italiaanse Constitutionele Hof maakte de wet ongedaan, maar inmiddels heeft Berlusconi een nieuwe gelegenheidswet doorgevoerd. Processen tegen de premier kunnen met anderhalf jaar worden uitgesteld, wanneer deze het te druk heeft met regeren. Die anderhalf jaar gebruikt Berlusconi nu om een nieuwe immuniteitswet door te voeren. Vinden ze bij het CDA blijkbaar heel normaal. Daar hoor je niemand over.

Nee, dan Geert Wilders! Hij heeft een strafproces aan zijn broek. Wil het CDA wel gedoogsteun van zo’n politicus? Nee toch zeker! Maar met Berlusconi, die is veroordeeld wegens meineed, omkoping en fraude, en die aanklachten heeft lopen wegens corruptie, ambtsmisbruik en tal van economische delicten, valt gelukkig prima samen te werken. En zijn banden met de maffia? Een kniesoor die daarop let. Nee, niets mis met de man die in zijn eentje meer dan negentig procent van de Italiaanse media in handen heeft en er als 73-jarige genoegen in schept minderjarige meisjes te neuken. Ook dat laatste valt ruimschoots binnen de christelijke principes van het CDA. In de katholieke kerk gebeuren immers ergere dingen. En zo is het maar net. Het CDA heeft een duidelijke ideologie. Het christelijk geloof is de inspiratiebron. Maar van Mattheüs 7:3-5 heeft de partij blijkbaar nog nooit gehoord: “gij ziet wel de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet?”

10 reacties op “Over de splinter en de balk”

  1. En weet je uit wat voor samenraapsel die “Popolo della Libertà” bestaat ?

  2. Waarheden als koeien helaas maar toch, het moet ergens beginnen en dan maar bij Wilders wellicht. Hoewel het CDA ongetwijfeld Wilders toch in de armen zal sluiten uiteindelijk. Daar zijn ze immers ook erg goed in, veel genante vertoningen en dan toch gebrek aan ruggengraat tonen.

  3. Nou meneer Berlusconi is erg creatief, intelligent en soms wat onbeholpen. Denk niet dat hij ‘t doet met minderjarige wel met jonge dames. Verder spreekt hij toch regelmatig de belangrijkste mensen.

    Ben gewoon jaloers.

    ps. ‘t CDA roeit gewoon door hoor.

  4. Lijkt alsof Maxime onderwijs volgt bij Silvio… Hij toont in ieder geval net zoveel behoefte naar macht. Als het CDA uit elkaar valt wordt hij misschien het tweede lid van de minst democratische partij van Nederland? Dan worden ze echt een goede samenwerkingspartner voor de Popolo della Liberta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top