Over buitenlanders: zo is het toch gewoon?

Lekker hoor, zo’n bitterballetje. Nee, mij hoor je niet klagen. Allang blij dat het weer bijna weekend is. Zeg, zie je die ober? Nee, die andere, die bruine. Ja, je mag het eigenlijk niet zeggen – ik ben geen racist hoor, echt niet – maar wat denk jij nou als je die gast ziet?

Ik bedoel, ik probeer te accepteren dat ze in alles minder goed zijn dan wij. Qua taal en zo, en rare gebruiken. Maar hoe komt het nou dat jouw zoon werkloos thuis zit terwijl die Mohammed daar, met zijn doorlopende wenkbrauwen, vrolijk met een dienblad rondloopt? Dat is toch raar, of niet dan? Dan is er toch iets mis in dit land? Dan is het toch gewoon zo dat onze eigen kinderen worden gediscrimineerd?

Ik heb niks tegen buitenlanders hoor. Op mijn werk loopt een man rond uit een of ander Afrikaans land, nou ja, je weet wel, zo’n hoetsie toetsie, die werkt echt hard en zegt altijd heel netjes meneer tegen me. Maar de goeden daargelaten, zijn het stuk voor stuk klaplopers en profiteurs.

Nou heb ik niks tegen een afwijkend kleurtje, want ik ben echt geen racist hoor – van mij mag zo’n donkere zo in het Nederlands elftal – maar die buitenlanders, die verkloten het allemaal wel voor elkaar? Het begint hier toch onderhand een zootje te worden met al die moslims? Die lui leven verdomme nog in de oertijd.

Bij mij in de straat ook al. Opeens zo’n Somalisch gezinnetje dat eens lekker komt genieten van onze gastvrijheid. Hadden blijkbaar even genoeg van de zon. Ja, zo is het toch? Dat zal maar naast je wonen. Weet jij veel wat die inlanders allemaal doen. Komen regelrecht vanuit de rimboe hier naartoe en weten niet eens wat een toilet is. Die lui schijten gewoon achter in hun tuin. Dat heb ik dus met eigen ogen gezien bij ‘Groeten terug’ op televisie. Fijn is dat, barbecueën in de strontlucht. Ja, zo is het toch?

Kijk, die Dijkhoff, die zegt tenminste waar het op staat. Dat al die asielzoekers goddomme staan te liegen dat ze zwart zien. Komen hier asiel aanvragen omdat het thuis oorlog is. Dan zeg ik: hoe komt dat dan, dat het bij jullie oorlog is? Was jij daar zelf niet bij, meneer Oeleboele, dus hoezo ben jij dan slachtoffer? Waar twee vechten hebben twee schuld, zo is het toch? Dat heeft mijn ouweheer mij in ieder geval geleerd. Dat je elkaar een hand geeft en de ruzie dan over is.

Maar nee hoor, niet in donker Afrika. Die negers nemen meteen het vliegtuig naar Holland. Net zo makkelijk. Vliegen allemaal business class als je het mij vraagt. Ja, zo is het toch? Die hele zesde baan op Schiphol, daar landen alleen maar negers.

Het is een sprinkhanenplaag. En Dijkhoff doet dan wel enorm zijn best, maar hij kan het natuurlijk ook niet in haar eentje. Probeer met een klein schepje maar eens een vrachtwagenlading stront tegen te houden, nou, dan weet je wat ik bedoel.

En waarom zou ik dat niet mogen zeggen? Ik heb óók mijn rechten. We leven hier toevallig wel in een vrij land waar je gewoon kunt zeggen wat je denkt. Zo lang het nog duurt, tenminste. Zo, dat moest er even uit. Ja, en dan hou ik me nog in omdat ik niet van plan ben mijn weekend te laten verpesten door die gelukszoekers. Daar is deze jongen nou net even te slim voor. Goddomme nog aan toe. Ja, doe mij nog maar zo’n bitterbal. Lekker.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!