Onmisbare talenten

“Goedenavond, welkom bij Kassa. Veel gemopper over salarissen bij de publieke omroep. Maar, is dat terecht? Wat kost een presentator eigenlijk en wat krijgt u daar als belastingbetaler voor terug? We vragen het ons testpanel. Mieke, naast jou zie ik een grote juten zak met daarin Paul de Leeuw. Je hebt hem de afgelopen week mogen testen. Hoe waren je bevindingen?”
“Niet zo best. Voor die 650.000 euro verwacht je toch iets dat een klein beetje handzaam is. Ik woon in een flat zonder lift en heb me echt een breuk gesjouwd”.
“Had je wat aan hem?”

“Nou nee, Paul roept wel de hele tijd ‘Ik heb een specifiek talent. Ik werk hard en ben heel erg goed’, maar elke keer als hij zijn hoofd uit die zak stak, schrok ik. Het is net Sugar Lee Hooper”.

“Gaan we verder. Meneer Pieterse. U testte Matthijs van Nieuwkerk. Hij ligt hier braaf naast u in zijn mand. Hoe ging het?”

“Aanvankelijk goed. Als ik zei: hou nou eindelijk eens die ratel van je, dan was ie ook stil. Maar het probleem is; je kunt hem geen moment alleen laten”.
“Hoe bedoelt u?”

“Ik hoefde mijn kont maar te keren of hij kroop bovenop mijn oudste dochter. Uiteindelijk heeft de dierenarts hem geholpen. Nu is ie rustig. Maar ik vind het raar dat zo’n castratie niet bij die 334.000 euro zit inbegrepen”.

“We praten hierover door met VARA-voorzitter Vera Keur. Mevrouw Keur, de belastingbetaler is ontevreden”.

“Deze presentatoren zijn hun geld dubbel en dwars waard. Het zijn onmisbare talenten zonder wie de publieke omroep direct zou instorten. We moeten voorkomen dat de commerciëlen hen wegkopen”.

“Is dat zo? Want wat hebben we hier; de groencontainer van John de Mol”.
“Mijn hemel, wat stinkt dat ding”.

“Kijkt u er maar eens in”.

“Jakkes, dat is Jack Spijkerman. Of wat er nog van over is”.

“Ja. Alweer zo’n on-mis-baar talent”.

7 reacties op “Onmisbare talenten”

 1. han van mourick

  Bij paul de leeuw zal het niet lukken, maar kunnen we Yolanthe niet inzetten om het geld terug te halen,
  dit omhooggevallen en genaait soap sletje schudt menig zakje leeg, van mensen met een “byzonder” talent.

 2. Met name Pauw & Witteman. Wat is hun meest specifieke “vaardigheid”? NOOIT de kritische vraag stellen waar alle miljoen kijkers op dat moment op zitten te wachten. Maar ja, kritische vraag stellen betekent dat de poule van gasten snel leeg is. Dan moet je elkaar bevredigen om nog gelukkig te worden. Dus, netjes om het brandende probleem heen lullen. Die 3 ton plus komt gewoon binnenstromen. De grootste crimineel kan liegen dat ie de kleurinstellingen van de plasma ontregeld; de politicus kan zo ouwehoerend zwijgen dat de audio ontregeld wordt naar fluisterzacht. Maar we stellen die vraag NIET. Nooit niet. Nu niet en tot in eeuwigheid niet.

 3. Patrick

  Wel een interessante vraag. Wat zijn ze nu daadwerkelijk waard, en wat lopen we mis als ze er niet zijn. Volgens mij niets. Maar dat kan ook zijn omdat ik toch al nauwelijks TV kijk.

  Wat was het salaris ook alweer van Balkie?

 4. Luuk Koelman

  @Ed Vera Keur doet 211.278 euro, exclusief een pensioenbijdrage van 47.404 euro.

 5. han van mourick

  nou zitten we hier wel op het VARA personeel te bezuinigen !! , maar de KRO en andere omroepen hebben het nog niet vrij durven/kunnen geven, zou dat VVD omroepje de avro wel eens uitgekleedt willen zien , figuurlijk dan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top