Met een piemeltje was het een man

“Geen piemel.” Ik vind dat een sterk argument van de heren. Waar gaat het over? Zakenvrouw Nanka van de Meer uit Woudrichem mag geen lid worden van de plaatselijke visclub De Hoop omdat ze een vrouw is. Ze wil graag vissen in de open wateren rondom haar woonplaats, maar daarvoor is een vergunning nodig. En die vergunning krijg je alleen wanneer je lid bent van De Hoop. De voorzitter van visclub De Hoop tegenover Omroep Brabant: “met een piemeltje was het een man, en dan mag je lid worden.” Zo staat het al meer dan honderd jaar in de statuten van de visclub.

Mevrouw Van de Meer ligt inmiddels op ramkoers. Ze heeft aangifte gedaan. Ook start ze een civielrechtelijke procedure wegens discriminatie en stapt ze naar het College voor de Rechten van de Mens. Hoe hard en verongelijkt wil je het hebben? Waarom niet gezellig naar De Rijdende Rechter? Die man heet niet voor niets meester Visser. Tenminste, zo denken mannen. Vandaar ook de reactie van de oud-voorzitter van de visclub: “mens, waar ben je mee bezig?” Ja, sinds ik regelmatig bijdragen lever aan de website HoeMannenDenken.nl, begrijp ik mijn seksegenoten, inclusief mijzelf, steeds beter. Mannen beginnen eindelijk moed te tonen. Ze zeggen waar het op staat: wij mannen doen mannendingen, en jullie, vrouwen, doen vrouwendingen. Voor de rest is er korfbal. Dat is de natuurlijke ordening en daaraan moet je niet willen tornen. Geen man die het in zijn hoofd haalt een procedure te starten bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, omdat hij met zijn prostaatklachten niet welkom is op de Vrouwen In De Overgang-avond in buurthuis Ons Genoegen. Klagen over je prostaat doe je bij je maten aan de waterkant, met als schrale troost een drie meter lange werphengel die op kruishoogte voor je uit bungelt. Dat maakt vissen tot quality time voor heren. Wat is daar mis mee? Laat mannen! Zij willen toch ook niet met alle geweld naar de Lady’s Night in Holland Casino? Of mee in de bus, met de Katholieke Plattelandsvrouwen naar de Keukenhof?

De gunfactor noemen mannen dat. Het zwakke geslacht is nog niet zo ver. Oh, die eeuwige verongelijktheid van vrouwen in tuinbroek die eigenlijk alleen maar man willen zijn. Op de sociale media vroeg menig Opzij-lezeres zich dan ook af of negers wel welkom zijn bij visclub De Hoop. Een domme vraag. Natuurlijk zijn negers welkom bij visclub De Hoop. Alleen negerinnen niet.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!