Marijke Helwegen

Het lijkt me zinvol u te waarschuwen. Na Linda, Heleen, Matthijs en Youp ligt er binnenkort een nieuwe glossy in de schappen: Marijke. Marijke wie? Marijke Helwegen! U weet wel, de koningin van de plastische chirurgie. Zij is de hoofdredactrice van dit ‘personality magazine’ dat volgende maand in een oplage van honderdduizend exemplaren in de schappen ligt.

Ik heb het blad mogen inzien en het is – hoe zeg ik dat voorzichtig – iets voor de liefhebber. Op de cover staat Marijke samen met Gerard Joling die haar heeft geïnterviewd. Gerard had volgens Marijke de opdracht de meest smerige vragen te stellen die hij maar kon bedenken. En dat heeft ze geweten: “van sommige vragen moest ik een paar dagen bijkomen”. Maar Gerard kreeg eerlijk antwoord, dus wie geïnteresseerd is in de vraag of Marijke wel eens achterlangs bij zichzelf een siliconenkit van de bouwmarkt heeft ingebracht en wat er toen met haar sluitspier gebeurde, moet het blad zeker kopen.

Kortom, Marijke gaat de diepte in. Ondanks haar lijfspreuk (“ik ben Marijke en iedereen wil op mij lijken”) hecht de 59-jarige diva eraan dat u ook haar innerlijk leert kennen. Een pleidooi voor echtheid, zo omschrijft ze haar glossy. Logisch dus dat ze in haar leven 48 cosmetische ingrepen heeft ondergaan en inmiddels voor 67 procent is opgetrokken uit hard plastic. Daar is Marijke best trots op, gezien de fotoreportage waarin ze naakt poseert tussen de duiven. Zeer gewaagd, want u weet wat duiven doorgaans doen.
Een pagina verder moet Marijke in bad, samen met vier mannen die een fetish hebben voor etalagepoppen. Mooie, gewaagde reportage. Marijke heeft prachtige Tupperware-borsten. Ik vertel het maar even, want ook ú behoort tot haar doelgroep. Volgens Marijke Helwegen bent u als Panorama-man heerlijk doorsnee: “Misschien denkt u: ‘ze heeft wel veel laten doen aan zichzelf, maar ze is wel oké, Marijke is toppie”. Om daaraan toe te voegen: “Als mensen mij zien, beginnen ze al te lachen”.
Ja, gek hè?

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?