Live vanuit de kinderkamer

“We schakelen live over naar de kinderkamer waar Peter zich bevindt, onze royaltywatcher. Peter, hoe is de situatie aldaar?”
“Ja Albert, ik sta hier pal naast het wiegje met daarin een vredig slapende Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. En naast mij staat de trotse vader. Koninklijke hoogheid, nogmaals namens het gehele Nederlandse volk van harte gefeliciteerd met uw jonggeborene. Hoe gaat het met haar?”
“Met veel vreugde kan ik u mededelen dat het uitstekend gaat met Amalia. Ze slaapt goed, ze eet goed en ze huilt wanneer ze honger heeft. Kortom, ze doet wat ze moet doen.”

“Intussen is het alweer vier dagen geleden dat we Amalia in ons midden mochten verwelkomen. Afgelopen dinsdag, direct na de aangifte van uw zondagskindje op het stadhuis, bekende u nog geen luiers te hebben verschoond. Is daar in de tussentijd al verandering in gekomen?”
“Helaas, de afgelopen dagen waren voor mij als jonge vader bijzonder hectisch. Ik ben dan ook erg vermoeid en…”
“Peter, de kijkers thuis wachten vol ongeduld. Ruik je al iets?”
“Goede vraag, Albert. Ik check het meteen. Excuseer hoogheid, mag ik er even bij? Het hoofdje ruikt heerlijk fris, maar nu wat naar beneden” Even de dekentjes opzij” Albert, ik sluit inderdaad niet uit dat zich enige koninklijke processen in de luier hebben voltrokken.”
“We moeten het zeker weten, Peter.”
“De heer Brouwers, directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, buigt zich nu officieel over het wiegje. Ik zie zijn neusvleugels bewegen. Jongens, dit is zo ongekend spannend… Ja! Hij knikt! Dit is het moment waar heel Nederland naartoe heeft geleefd.”

“Peter, we breken nu in in andere uitzendingen. We zijn op dit moment ook live te zien op rtl5, Yorin, SBS6 en Net 5.”
“Ik ga even aan de kant, zodat zijne koninklijke hoogheid alle ruimte heeft om zijn dochtertje uit de wieg te halen en op de commode te leggen. O, kijk toch eens hoe voorzichtig dat gaat. Daar wordt de plakstrip van de luier voorzichtig losgetrokken. Het is vertederend te zien hoe liefdevol de prins van Oranje te werk gaat. Met de ene hand houdt hij Amalia’s beentjes omhoog en met de nadere hand veegt hij voorzichtig haar billetjes af.”

“Peter, kun je ons vertellen; hoe ziet de inhoud van de koninklijke luier eruit?”
“Een klein momentje, Beau. Hoogheid, mag ik namens het gehele Nederlandse volk een blik in de luier werpen? O, ik moet nog even wachten. De prins loopt net met de volle luier naar het raam van de kinderkamer. Onder luid gejuich van honderden belangstellenden die zich hebben verzameld in de vrieskou, laat hij nu de volle luier zien. Hij heeft echt allebei zijn handen nodig. Ik denk dat onze camera’s buiten daar een glimp van moeten kunnen opvangen.”

“Onze cameraman op de hoogwerker heeft de luier vol in beeld, Peter. Het is een prachtige aanblik. Wat ons hier in de studio vooral opvalt, is dat zo’n beetje de gehele luier bedekt is met een donkergroene, bijna zwarte drab, met hier en daar een luchtbelletje. Ik kijk even naar Beau, die ook vader is. Hij denkt aan een spuitluier. Is jou daar iets van bekend?”
“Wacht even, Albert. De heer Brouwers wil namens de Rijksvoorlichtingsdienst een korte verklaring afleggen. Ik geef hem de microfoon.”
“Om 18.43 uur Nederlandse tijd is bij prinses Amalia de allereerste spuitluier vastgesteld. Met 101 daverende schoten in het duister mocht het Nederlandse volk haar afgelopen zondag verwelkomen. Nu groet zij terug.”

11 reacties op “Live vanuit de kinderkamer”

 1. NIETS maar dan ook NIETS is interessanter dan de luier van het koningskind! Daarom kon ik dan ook geen spoor van satire ontdekken in deze column. Is de Hetze/Hype dan eindelijk afgelopen???

  Ik blijf er overigens bij dat ‘Charlie Brownsma’ een betere naam geweest zou zijn…

 2. Graag vernemen wij, van Oranje Vereniging Bitter Wenen, waar deze luier tentoongesteld zal worden.

  Onze vice-secretaris is in zijn vrije tijd fanatiek preperateur van allerhande dingen uit de natuur en dergelijken, hij is reeds bereid gevonden om zorg te dragen voor de nodige conservering van de door u met zoveel zorg en aandacht voor details beschreven koninklijke pampa-pamper.

  Mocht er een kolfje maximama-melk beschikbaar komen leek het ons wel een leuk idee om die twee uiterste samen ten toon te stellen. Bijvoorbeeld met een pijl ertussen.

  Met vriendelijke poep,

 3. ff tussendoor:

  Kijk maar uit dat Albert je niet aanklaagt! Je schildert hem af als een sensatiebeluste roddelnicht die zich interesseert in elke scheet die een BN-er laat!!! Laster! Smaad! Enz!

 4. Helemaal geweldig. Dit geeft exact de enorme Royal Bullshit weer die de afgelopen week weer over ons is uitgespreid via de diverse media.
  En ik hoop dan ook van ganzer harte: “Is de Hetze/Hype dan eindelijk afgelopen???”

 5. Super!
  Precies zoals het er staat…koninklijke bullshit :))
  Hier zijn alleen echte relnichten blij mee…..
  By the way, hoe zullen ze strax het kindje roepen ?
  Aam, thuis komen ?

  Arm kind.

 6. Persoonlijk vond ik het een rot-column. Maar dat heeft denk ik meer te maken met mijn allergie voor kinderen en baby’s ( en het koningshuis )

 7. Hoi,

  Is Nederland ZO saai geworden,dat dit soort onzin door een paar T.V nichten helemaal een HYPE is.Noem ‘t maar : Bij gebrek aan,of als je ECHT niks meer weet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top