Live vanuit de kinderkamer

“We schakelen live over naar de kinderkamer waar Peter zich bevindt, onze royaltywatcher. Peter, hoe is de situatie aldaar?”
“Ja Albert, ik sta hier pal naast het wiegje met daarin een vredig slapende Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. En naast mij staat de trotse vader. Koninklijke hoogheid, nogmaals namens het gehele Nederlandse volk van harte gefeliciteerd met uw jonggeborene. Hoe gaat het met haar?”
“Met veel vreugde kan ik u mededelen dat het uitstekend gaat met Amalia. Ze slaapt goed, ze eet goed en ze huilt wanneer ze honger heeft. Kortom, ze doet wat ze moet doen.”

“Intussen is het alweer vier dagen geleden dat we Amalia in ons midden mochten verwelkomen. Afgelopen dinsdag, direct na de aangifte van uw zondagskindje op het stadhuis, bekende u nog geen luiers te hebben verschoond. Is daar in de tussentijd al verandering in gekomen?”
“Helaas, de afgelopen dagen waren voor mij als jonge vader bijzonder hectisch. Ik ben dan ook erg vermoeid en…”
“Peter, de kijkers thuis wachten vol ongeduld. Ruik je al iets?”
“Goede vraag, Albert. Ik check het meteen. Excuseer hoogheid, mag ik er even bij? Het hoofdje ruikt heerlijk fris, maar nu wat naar beneden” Even de dekentjes opzij” Albert, ik sluit inderdaad niet uit dat zich enige koninklijke processen in de luier hebben voltrokken.”
“We moeten het zeker weten, Peter.”
“De heer Brouwers, directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, buigt zich nu officieel over het wiegje. Ik zie zijn neusvleugels bewegen. Jongens, dit is zo ongekend spannend… Ja! Hij knikt! Dit is het moment waar heel Nederland naartoe heeft geleefd.”

“Peter, we breken nu in in andere uitzendingen. We zijn op dit moment ook live te zien op rtl5, Yorin, SBS6 en Net 5.”
“Ik ga even aan de kant, zodat zijne koninklijke hoogheid alle ruimte heeft om zijn dochtertje uit de wieg te halen en op de commode te leggen. O, kijk toch eens hoe voorzichtig dat gaat. Daar wordt de plakstrip van de luier voorzichtig losgetrokken. Het is vertederend te zien hoe liefdevol de prins van Oranje te werk gaat. Met de ene hand houdt hij Amalia’s beentjes omhoog en met de nadere hand veegt hij voorzichtig haar billetjes af.”

“Peter, kun je ons vertellen; hoe ziet de inhoud van de koninklijke luier eruit?”
“Een klein momentje, Beau. Hoogheid, mag ik namens het gehele Nederlandse volk een blik in de luier werpen? O, ik moet nog even wachten. De prins loopt net met de volle luier naar het raam van de kinderkamer. Onder luid gejuich van honderden belangstellenden die zich hebben verzameld in de vrieskou, laat hij nu de volle luier zien. Hij heeft echt allebei zijn handen nodig. Ik denk dat onze camera’s buiten daar een glimp van moeten kunnen opvangen.”

“Onze cameraman op de hoogwerker heeft de luier vol in beeld, Peter. Het is een prachtige aanblik. Wat ons hier in de studio vooral opvalt, is dat zo’n beetje de gehele luier bedekt is met een donkergroene, bijna zwarte drab, met hier en daar een luchtbelletje. Ik kijk even naar Beau, die ook vader is. Hij denkt aan een spuitluier. Is jou daar iets van bekend?”
“Wacht even, Albert. De heer Brouwers wil namens de Rijksvoorlichtingsdienst een korte verklaring afleggen. Ik geef hem de microfoon.”
“Om 18.43 uur Nederlandse tijd is bij prinses Amalia de allereerste spuitluier vastgesteld. Met 101 daverende schoten in het duister mocht het Nederlandse volk haar afgelopen zondag verwelkomen. Nu groet zij terug.”

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!