Een lijntje met God

Die paus. Precies een week geleden maakte hij, tijdens de viering van Drie Koningen, bekend dat God bij nader inzien toch achter de oerknal zit. Rijst de vraag: hoe heeft de kerkvader dit ontdekt?

De Bijbel rept met geen woord over de Big Bang en paus Ratzinger mag dan oud zijn; hij was er niet zelf bij. Als Katholiek zie ik slechts één mogelijke verklaring: God zelf heeft het hem ingefluisterd. De paus is niet voor niets de plaatsbekleder van Jezus Christus op aarde.

Die God. Hij zat de afgelopen week behoorlijk op Zijn praatstoel. Maandag waarschuwde Hij ons via Zijn hotline met de kerkvader voor seksuele voorlichting op school. Al die zinnenprikkelende kennisoverdracht zou de religieuze vrijheid ernstig aantasten. Wat Onze Lieve Heer daarmee bedoelt? Geen idee. Ik dacht altijd dat seksuele voorlichting het aantal tienerzwangerschappen terugdringt en dus het aantal abortussen. Maar wie ben ik? Nee, dan God! Hij is alwetend! Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk!

Niemand die Hem begrijpt, dus laten we ons daar het hoofd niet over breken. Beter is het te stoppen met seksuele voorlichting. Al die rare weetjes over wat er schuil gaat achter een vijgenblad. Stel dat Jozef tweeduizend jaar geleden van de bloemetjes en de bijtjes had geweten, dan had hij Maria met haar zogenaamde onbevlekte ontvangenis linea recta de stal uit getrapt. Nee, kennis dient nergens toe. Laat ons daarom handelen vanuit het geloof en snel doen wat God wil, want dinsdag hing Hij weer aan de lijn bij de paus. Ditmaal om te pleiten voor meer christelijke voornamen. Je kind een christelijke naam geven, toont verbondenheid met de Katholieke Kerk. God vindt dat heel belangrijk.

Dat weten we nu dus allemaal dankzij de paus. Hij is – ik herhaal het nog maar eens – de plaatsbekleder van Jezus Christus op aarde. Halleluja! Waar het op neerkomt, is dat we gelóven. Dat is handig, want als je gelooft, hoef je verder nergens meer over na te denken. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan! Geniet van het rijke Roomse leven! Trouwens, nadenken leidt sowieso alleen maar tot onzekerheid en angst. Haal je je hele rare dingen in je hoofd. Denk je opeens: stel dat God niet bestaat. Wie is die Joseph Ratzinger dan? Oké, een hoogbejaarde man in een jurk, maar verder?

9 reacties op “Een lijntje met God”

 1. Sexuele voorlichting moet natuurlijk voorbehouden blijven aan de priesters.

 2. gerard de wilde

  Vaders en moeders hebben nooit sex.
  De Paus is een vader kan dus niets weten over sex.
  kan geen voorlichting gevev.
  groetjes

 3. wiki over Onbevlekte Ontvangenis…

  De Onbevlekte Ontvangenis van Maria is een dogma van de Katholieke Kerk dat met een hoogfeest gevierd wordt op 8 december, negen maanden voor het feest van de geboorte van Maria op 8 september. Het dogma bevestigt de bijzondere status van Maria door te stellen dat zij verwekt werd en ter wereld kwam zonder met de erfzonde te zijn bevlekt

  ….

  Het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis wordt vaak verward met een ander dogma: dat van de maagdelijkheid van Maria – dit betreft de geboorte van Jezus, zonder voorafgaande gemeenschap met een/haar man. Dit is echter een geheel ander leerstuk. Het heeft wél bijbelse wortels (o.m.Mattheus, 1, 18-19).

  Kun je natuurlijk eens of oneens mee zijn, dat is vers 2 of hoger…

 4. Mr President

  Sexuele voorlichting is de basis van het begrijpen van soa’s en hoe je ze moet voorkomen. Het is de slagroom op de taart m.b.t. het uitroeien van bewoners van het Afrikaanse continent.

 5. God, een begrip nog nooit door iemand gezien of gehoord maar daarom des temeer iets of iemand die je overal de schuld van kan geven of ook juist weer niet! Want hij bestaat toch niet, dus.., nou ja hoe het ook zij. De kerk houdt het liefst de mensen nog steeds met angst binnen en elk geloof is weer een verzinsel van alle vroegere culturen op aarde. Zelfs Jezus geloofde dat hij de zoon van God was en alle goede bedoelingen ten spijt heeft ook hij niet alle mensen kunnen bewegen tot wederzijds respect en liefde.

  Gelukkig weet men heden ten dage wel beter dat we eigenlijk min of meer door toeval geëvolueerd zijn uit een stelletje apen maar de vraag blijft waarom er überhaupt leven is met al zijn planeten en zonnestellen. En dit maakt het zo onbegrijpelijk dat de (domme) mens er maar 1 verklaring voor kan geven namelijk GOD! Ja hoor en hij heeft het ook goed met ons voor zelfs na onze dood!

  Yeah Right dus blijf vooral geloven en zoek niet verder zou ik zeggen!

 6. Hallo,

  Uw stelling dat sexuele voorlichting tienezwangerschappen
  terugdringt komt wat ongeloofwaardig over, als je kijkt naar de explosieve groei in met name Engeland daarvan.

 7. Mr President

  Ehm Sjoerd, Engeland is geen constante die als enige beinvloed is door de introductie van sexuele voorlichting. Denk eens wat meer in de bigger picture en zie dat andere dingen, zoals het introduceren van sexualiteit (in de media), internet en het loslaten van een strakke controlerende samenleving hier eerder de oorzaak is.

 8. @mr president en sjoerd de enige verantwoordleijke voor de situatie in engeland is het sociale stelsel aldaar. Als je het huis uit wil kan je geen goedkoop huurhuis krijgen, als je een kind hebt wel…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top