Liefde op het tweede gezicht

Soms is de realiteit wilder dan de wildste fictie. Op 20 februari start SBS 6 met ‘Liefde op het Tweede Gezicht’, een datingprogramma waarin mensen met verminkte gezichten een partner zoeken. Een soort van ‘Boer zoekt vrouw’, maar dan anders. Volgens een woordvoerder van SBS 6 dienen de verwondingen van de kandidaten “vrij ernstig” te zijn, zoals zeer zware brandwonden of het moeten missen van beide ogen. Een enorme wijnvlek volstaat niet.

De show die eerst de titel ‘Monsterlijke Liefde’ meekreeg, wordt volgens SBS 6 een “integer programma”. Nee, niet voor de kijkcijfers. Wie ‘Liefde op het Tweede Gezicht’ gaat presenteren, is nog niet bekend.
Niet bekend? Eén enkel telefoontje met SBS 6 volstaat om achter de naam van de beoogde presentator te komen: Gerard Joling. Dus dat belooft wat:

“Jahaaa, dames en heren. En welkom bij alweer een nieuwe aflevering van ‘Liefde op het Tweede Gezicht’, de integere datingshow voor mensen met verminkingen in het gezicht. Fijn dat u allemaal weer kijkt, zo rond de klok van tienen. Zak chips op schoot of iets anders lekkers om te knabbelen? Doen hoor, want het belooft weer een spraakmakende uitzending te worden. Vorige week hebben wij de kandidaten aan u voorgesteld. Zo hadden wij daar Bert uit Volendam. Bert, kom eens lekker naast me staan. Ja, een applausje graag, dat mag best. Bert, vertel de mensen thuis nog eens waarom jij er zo uit ziet. Ja, toe maar, we proberen het live te ondertitelen.

Momentje Bert, ik hoor net van de regie dat de ondertiteling ontbreekt. Laat mij maar even. Ja, lieve mensen. Bert had u graag willen vertellen hoe moeilijk het voor hem is om in een café spontaan op een leuk meisje af te stappen. Vooral omdat zijn gezicht… nou ja, een vlotte babbel zit er natuurlijk niet in sinds die verschrikkelijke cafébrand. Nu heeft Bert geen lippen meer en ook zijn neus, oren en haren moet hij missen. En dan dat verkleefde armpje. Ja, zo is het toch, Bert? Mag ik het zo samenvatten? Ja? Goed zo.

Bert, kom maar eens lekker dicht tegen me aan staan. Nee, niet bang zijn voor de camera. Laat Nederland maar eens goed naar je kijken. Hèhè Gezellig. Toch? Nou, daar staan we dan, hè Bert. Hoe voel je je? Spannend hè! Zeg, nu ik er bij nadenk: wij tweetjes kunnen zo een duo vormen. Ik ben Geer en jij bent Goor! Hahaaaaa! Niet dan? Ja toch? Nou dan! O, mensen, mensen, mensen, alle gekheid op een stokje. Hahahahaha! Maakt verder ook allemaal niet uit, Bert, kan jou het schelen. Lachen is gezond. Toch? Waar het om gaat, is dat jij gewoon heel veel moeite hebt om een leuk meisje te vinden. Daarom gaan wij je een handje helpen, want liefde is het belangrijkste in een mensenleven. Ja toch zeker! En ik weet hoe zwaar je het hebt, Bert. Zelf heb ik namelijk ook een rotkop. Wahahahahaha! O, mensen, mensen, de liefde, nou, ik heb er de kracht niet meer voor.

Daarom alle respect voor jou, Bert. Jij laat je door wat verminkingen niet van de wijs brengen. Maar wat moet het een hectische week voor jou zijn geweest! Gelukkig stond je er niet alleen voor dankzij de personal coach die wij voor je regelden: Marijke Helwegen. Zij gaat jou de komende weken de X-factor geven. Wat wil je zeggen Bert? O, momentje! Ik hoor iets in mijn oortje. We gaan naar de reclááááme!”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!