Kroket

Komkommertijd? Niet voor Maurice de Hond. De opiniepeiler houdt zich liever bezig met zaken die er werkelijk toe doen. Zoals afgelopen week, toen hij zijn 1400 leden tellend online panel enkele prangende vragen voorlegde. Zoals: ‘op wie bent u meer trots, op Balkenende of op Sinterklaas?’. En voor de achterban van Rita: ‘bent u trots op Nederland?’ gevolgd door de vraag ‘bent u trots op de kroket?’

Alle 1400 panelleden hebben naar verluidt urenlang mijmerend voor hun beeldscherm gezeten. In diep gepeins verzonken, alvorens tot een weloverwogen oordeel te komen.

De uitslagen: CDA-stemmers zijn trotser op Sinterklaas dan op onze premier. En voor wat betreft Rita: haar achterban is niet trots op Nederland, maar wel op de kroket.

Is me dat lachen. Balkenende legt het af tegen iemand die niet bestaat. So what? God bestaat ook niet en op Hem zijn CDA-stemmers ook veel trotser dan op onze premier. En wat betreft Verdonk; stapt zij voortaan bij elke spreekbeurt in het land met een schaal dampende kroketten uit de helikopter?

Rijst de vraag: Maurice de Hond, wat heb je aan die man? Neem nu die eeuwige prognoses van hem. “Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan…” Ja, dan wat? Er zijn nu geen verkiezingen, dus wat maakt het uit? Kom op 11 mei 2011 nog maar eens terug.

Of toch maar niet, want ik heb het eens uitgezocht. Geen enkele verkiezingsuitslag uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis is door Maurice de Hond juist voorspeld. Het enige dat altijd klopt aan zijn prognoses, is dat je op 150 uitkomt wanneer je alle Kamerzetels bij elkaar optelt.

Maurice de Hond zit er altijd naast. Om dat te verbloemen, komt hij elke maand met ‘als-verkiezingen’. Dat zijn prognoses. Oftewel verkiezingen die niet worden gehouden. Slim, want zo kun je het niet mis hebben. Dat is het treurige leven van Maurice de Hond. Het schijnt dat hij vijf kinderen heeft verwekt. Onmogelijk. Waarom? Hij zit er altijd naast.
 

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!