Kroket

Komkommertijd? Niet voor Maurice de Hond. De opiniepeiler houdt zich liever bezig met zaken die er werkelijk toe doen. Zoals afgelopen week, toen hij zijn 1400 leden tellend online panel enkele prangende vragen voorlegde. Zoals: ‘op wie bent u meer trots, op Balkenende of op Sinterklaas?’. En voor de achterban van Rita: ‘bent u trots op Nederland?’ gevolgd door de vraag ‘bent u trots op de kroket?’

Alle 1400 panelleden hebben naar verluidt urenlang mijmerend voor hun beeldscherm gezeten. In diep gepeins verzonken, alvorens tot een weloverwogen oordeel te komen.

De uitslagen: CDA-stemmers zijn trotser op Sinterklaas dan op onze premier. En voor wat betreft Rita: haar achterban is niet trots op Nederland, maar wel op de kroket.

Is me dat lachen. Balkenende legt het af tegen iemand die niet bestaat. So what? God bestaat ook niet en op Hem zijn CDA-stemmers ook veel trotser dan op onze premier. En wat betreft Verdonk; stapt zij voortaan bij elke spreekbeurt in het land met een schaal dampende kroketten uit de helikopter?

Rijst de vraag: Maurice de Hond, wat heb je aan die man? Neem nu die eeuwige prognoses van hem. “Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan…” Ja, dan wat? Er zijn nu geen verkiezingen, dus wat maakt het uit? Kom op 11 mei 2011 nog maar eens terug.

Of toch maar niet, want ik heb het eens uitgezocht. Geen enkele verkiezingsuitslag uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis is door Maurice de Hond juist voorspeld. Het enige dat altijd klopt aan zijn prognoses, is dat je op 150 uitkomt wanneer je alle Kamerzetels bij elkaar optelt.

Maurice de Hond zit er altijd naast. Om dat te verbloemen, komt hij elke maand met ‘als-verkiezingen’. Dat zijn prognoses. Oftewel verkiezingen die niet worden gehouden. Slim, want zo kun je het niet mis hebben. Dat is het treurige leven van Maurice de Hond. Het schijnt dat hij vijf kinderen heeft verwekt. Onmogelijk. Waarom? Hij zit er altijd naast.
 

12 reacties op “Kroket”

 1. Quote: “God bestaat ook niet”

  Op basis waarvan concludeer je dat?

 2. @Jaap
  Zolang het bestaan van God niet is bewezen, moeten we uitgaan van het tegendeel. Hetzelfde geldt overigens ook voor het monster van Lochness.

 3. Einstein

  Een ieder met een voldoende werkend brein kan toch concluderen dat het geloof in God gelijk staat aan het geloven in kabouters.

 4. Leven en laten leven.
  Het brein van iemand die in god geloofd werkt niet minder dan het brein van een ongelovige. Beide conclusies zijn gebaseerd op datgene wat we geleerd en meegemaakt hebben.

  De een gaat mediteren, de andere bidden en weer een ander geloofd in de heilige paddestoel of peyote. Grappig hoe iedereen z’n eigen mening weet te baseren op feiten die er niet zijn.

  @Luuk – Zolang niet bewezen is dat de wereld rond is moeten we er vanuit gaan dat hij plat is. Feit is dat de wereld bestaat, dat zou je kunnen zien als een bewijs dat er een god bestaat, al dan niet zoals beschreven in de bestaande boeken.

  Hij was er altijd, hij zal er altijd zijn, maar je kunt hem niet zien ! Ga jij maar eens bewijzen dat hij er wel of niet is 🙂

  Ik hoop stiekem op een heerlijke bestaat wel of niet discussie, waarbij iedereen met zogenaamde feiten komt aanhollen.

 5. Maar goed dat de man geen krokettenbakker is geworden. Had ie misschien de nationale trots om zeep geholpen.

  Overigens een mooie webpagina geworden mijnheer Koelman.

 6. Moet bij Maurice de Hond altijd meteen aan Emile Ratelband denken…
  Beetje dezelfde Tao.
  Maar dan anders…

 7. yellowblue

  Iedere lezer met een IQ hoger dan 50 zal bemerkt hebben dat Luuk niet in God gelooft. Dat is de man zijn mening en die mag je (nog) vrij uiten in NL.
  So stay “ontopic”!
  Het zou overigens leuk zijn de panel leden van Maurice aan een IQ test te onderwerpen, je moet wel laag gezonken zijn wil je dergelijke vragen over kroketten gaan beantwoorden!
  Maar in het land der blinden is eenoog koning en dus wordt Maurice overal maar weer bijgehaald. Misschien een leuk idee voor de reclamespot van Mora?

 8. Ach zolang meneer de Hond zelf nog blijft geloven zal hij volgelingen houden en prognoses.
  Leuk nieuw behangetje zie ik.

 9. RedenaTie

  Daffy….
  Sorry maar je betoog(?) is te gammel.
  “Aarde is plat tot tegendeel bewezen, maar feit is dat de aarde bestaat dus god bestaat…. Hopend op een heerlijke discussie”. Was je vrij die dag? Semi intellectueel doen, prima. Begin dan liever niet met alles omvattend topic. Begin met waarom dienstdoende dienders gele ipv oranje of rode hesjs dragen…
  Btw, de aarde kan je zien voelen proeven etc god niet. Dat is mijn bewijs. (we weten allemaal dat onzichtbaar niet bestaat, toch)

 10. Cliff Barnes

  God bestaat niet. Als ie echt de mens naar zijn evenbeeld heeft geschapen, toont dat zijn beperkte macht en zijn stupiditeit – niet echt karaktertrekken van een almachtige.

 11. God bestaat?

  A) Lazer op, ammenevernooitniet.
  B) Vooruit, een klein beetje dan.
  C) God is from the hood en doet goed.
  D) Vraag maar aan Maurice de Hond, die is gespecialiseerd in lulverhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top