Koopje bij Otto

Een foutje is snel gemaakt. Dat kan de webmaster van postorderbedrijf Otto beamen. Op de website van het bedrijf stond een joekel van een LCD-TV te koop voor slechts 99 euro. En dat terwijl het apparaat een winkelwaarde van 899 euro heeft. Wat was er gebeurd? De webmaster had per ongeluk de prijs van de bijbehorende wandsteun onder de LCD-TV gezet.

Binnen de kortste keren liep het storm. Zo’n elfhonderd klanten zagen hun kans schoon en bestelden de LCD-TV voor 99 euro. Onder hen ook een slimmerik die in één keer 93 exemplaren bestelde. Het leek te lukken. Iedereen die online de LCD-TV bestelde, kreeg netjes een mail ter bevestiging, mét het foutieve bedrag.

Otto ontdekte de fout pas na tal van telefoontjes van klanten die informeerden of de prijs wel klopte. Het postorderbedrijf bood excuses aan en beloofde alle klanten die een LCD-TV hadden besteld, een ‘goedmakertje’ als compensatie voor de fout. Maar een dag later was dat goedmakertje van de baan. “Wij willen die mensen niet belonen,” aldus een woordvoerder.

Inmiddels hebben zo’n 150 boze klanten zich verenigd via de website ‘Ik wil mijn Otto TV’. Zij voelen zich gedupeerd en vinden 99 euro voor een breedbeeld LCD-TV helemaal geen belachelijke prijs. Hoezo een ‘drukfout’ van Otto? Een vliegticket koop je toch ook voor 29 euro?

Gedupeerd zijn omdat je niet mag profiteren van de fout van een ander. Het moet niet gekker worden. Otto slaat inmiddels hard terug. En met humor. Het postorderbedrijf leverde een aantal klanten voor die 99 euro niet de bestelde LCD-TV, maar de wandsteun. Net goed, want een wandsteun voor 99 euro, dát is pas een belachelijke prijs.

Scroll naar top