Ja, zo is de homoseksueel

“Beminde gelovigen! Een homoseksuele docent voor de klas. Waar moet dat heen met deze wereld? U weet wel, een man die leeft in strijd met Gods Woord. Het is de Heer een gruwel. Maar er is hoop.

Christelijke scholen mogen voortaan homoseksuele docenten weigeren. Dat adviseert de Raad van State aan onze regering. Zogenaamd mogen alleen praktiserende homoseksuele docenten worden uitgesloten, maar in de praktijk geldt dat natuurlijk voor alle homoseksuelen. Immers, elke homoseksuele docent heeft diep van binnen het broeierige verlangen zijn klaslokaal onder water te zetten. Het liefst komt de homoseksuele leerkracht halfnaakt, met een gettoblaster op de schouder, staand in een opblaasbootje de klas binnen dobberen, gelijk de Gay Pride. Hunkerend naar lage lusten. Is dat leven zoals God bedoeld heeft? Neen!

Niets is de homoseksueel te veel om de Almachtige af te wijzen. Iedereen weet dat. Niet alleen u en ik, maar ook alle sportlieden. Zo hield het Vlaamse Sport/Voetbalmagazine onlangs een enquête onder Belgische profvoetballers. En wat blijkt? Bijna 68 procent van hen is de mening toegedaan dat in hun elftal geen plaats is voor homoseksuelen. Het signaal vanuit de voetbalwereld is helder: natuurlijk mag je homoseksueel zijn, zolang je je geaardheid maar geheim houdt. Loof de Heer voor deze heilzame, broederlijke vermaning! Het is alsof God tegen alle voetballers zegt: heb uw naast lief gelijk u zelve, maar rollebol na een doelpunt niet te veel over het veld.

Parochianen! Belgische profvoetballers weigeren te leven in strijd met Gods Woord. Halleluja! Maar waakzaamheid blijft geboden. Daarom wil ik u vragen samen met mij te bidden voor het zielenheil van de Belgische doelman Geert de Vlieger. Deze onverbeterlijk dolende sprak laatst de gruwelijke woorden: “Geef mij maar een spits die homo is en er elk jaar veertig binnenschiet”. Zoveel domheid! O, Heer, ontferm u over Geert de Vlieger. De man die hoofd- en bijzaken niet van elkaar weet te onderscheiden. Amen”.

12 reacties op “Ja, zo is de homoseksueel”

 1. oh je maakt gelukkig maar een grapje he luuk, ik schrok ff. wat maakt het nou uit wat iemand thuis tussen de lakens precies doet, maar dat vinden we allemaal natuurlijk. behalve die paar gekken uit de kerk.

 2. Flauwekul en enigzins gedateerd, Luuk. Jammer, had beter van je verwacht? Je bent de allereerste die nu het verband legt tussen de Belgische voetballers en religie.

 3. Luuk Koelman

  Haha! Als je de column te gedateerd vindt, moet je de papieren Panorama kopen, Jaap.

 4. Toch is het een interessante gedachtengang.
  Stel je hebt een groot woonhuis en je besluit kamers te verhuren aan studenten en werkenden.
  Persoonlijk zou ik dan liever verhuren aan leuke hetero jongens en dito meiden ipv dat ik snachts moet luisteren naar de praktiserende geluiden van mijn homo-huurder.
  Ik heb niets tegen homo’s maar ik voel me ook niet verplicht er iets “mee” te hebben.
  En dat is ook zo in de douches na het voetbal, ik zou me ook niet op mijn gemak voelen met een homo erbij, je bent toch een soort “doelwit”, je wordt op een andere manier bekeken door een homo en dat zou toch maken dat ik me niet prettig zou voelen.

 5. Robert van den Heuvel

  Jelle, ik luister liever niet naar de praktiserende geluiden van wie dan ook. Hetero mannen voelen zich meestal “doelwit” zonder dat hun uiterlijk daar aanleiding toegeeft.

  Ik ken ook geen nieuwsfeiten waar een homoseksuele kamerhuurder zijn hetero kamerverhuurder verkrachtte. Nee, zo is de homoseksueel niet.

  Op http://www.nujij.nl/ja-zo-is-de-homoseksueel.5974440.lynkx staan inmiddels 173 reacties op deze column “Ja, zo is de homseksueel”.

 6. @Jelle: en natuurlijk voel jij je ook “doelwit” van elke vrouw die je ook maar tegenkomt. Bij de bakker, in de bus, op het treinstation, man, zelfs in de file kunnen al die vrouwen hun blikken niet van je afhouden neem ik aan. Zo zijn mensen immers, naar gelang hun geaardheid neuken ze alles wat los en vast zit.

  Nu maar hopen dat die leuke hetero’s die bij jou fictief een kamer kunnen huren, ook niet aan sm doen. Zo gehorig allemaal, zo ongemakkelijk.

 7. Nachttripper

  Jelle, als ik zo alle eerdere reacties, inclusief deze bij mekaar optel moet ik wel concluderen dat je een knulletje van hooguit 14 bent.

 8. Hahaha…wat een onzin toch maar weer. Dus alle vrouwen kunnen bang voor jou zijn,want tja…jij bent hetero en dus zijn alle vrouwen in de wereld een potentieel doelwit…. Nou dames van de wereld….. prijs jezelf gelukkig. Godzijdank hebben homo’s smaak en vallen zij niet iedere vent lastig. Iets waar menig hetero een voorbeeld aan kan nemen overigens. Succes met je bekrompenheid!

 9. Jelle, Enorme lutser, prutser vaan de hoogste soort en amateur ook nog eens.
  Alle homo’s zowel mannelijk als vrouwelijk en alle hetero’s ook mannelijke en vrouwelijke zien mij voortdurend als doelwit.
  Dat komt omdat ik zo ongelooflijk lekker ben.
  Ik zie dat dan ook als compliment.
  Vrouwen hebben vaak veel op met mannelijke homo’s dus mag je concluderen dat als een homo (wederom doel ik op de mannelijke) jou als sappig hapje beschouwd, je bij de vrouwtjes (vast een term die jou aanstaat, of heb je het liever over gleufdier) ook in de smaak zal vallen.

  Succes in je verdere onbeduidende leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top