Hier spreekt níét de groene Sint

Lieve ouders, er moet mij iets van het hart. Sinds kort is de groene Sint in het land en ik vind dat niet plezierig. Deze groene Sint is namelijk niet echt. Zijn baard zit met twee elastiekjes vast (trek er maar eens aan) en hij dringt zich ongegeneerd aan eenieder op.

Hij bezocht bijvoorbeeld de Tweede Kamer en riep daar dat ik kinderen foute chocoladeletters geef. Onbegrijpelijk. Eeuwenlang was er niets mis met mijn chocoladeletters, en nu opeens wel.

Zo is er elk jaar wel wat. Vorig jaar moesten mijn pieten opeens rood, blauw, groen en geel zijn. Alle kleuren van de regenboog waren goed, behalve roetzwart. Je denkt: absurder kan het niet, maar gisteren kreeg ik een brief van Greenpeace. Mijn stoomboot zou niet klimaat neutraal zijn en dient volgend jaar uitgerust met een windmolen in plaats van een schoorsteen. Zo niet, gaan ze met rubberboten de intocht beletten. Voorts mogen mijn pietermannen van Unicef geen cadeaus meer stoppen in schoentjes die door Chinese kinderen zijn vervaardigd en eist PETA dat ik Amerigo inruil voor een ligfiets.

Lieve ouders, ik ben het zo beu. Ik gruw van al die politiek correcte lieden die zichzelf graag een goed gevoel geven en daarvoor mijn verjaardag misbruiken.
De Goedheiligman wordt er helemaal recalcitrant van. Daarom koopt hij vanaf heden alleen nog maar chocolade bij de Aldi. Moet u ook doen. Een halve kilo voor slechts 99 cent. Heerlijk! Je proeft de pure ellende waaronder die arme cacaoboeren hebben moeten werken. Echt de authentieke volle smaak van de derde wereld. En zulke grote stukken! Daar moeten die stumperds zich echt een breuk aan hebben getild. Aanrader dus.

Tot slot een waarschuwing: als Sinterklaas nog één brief van Greenpeace krijgt, komt hij voortaan op een walvisvaarder de haven van Schiedam binnengevaren, een dode blauwe vinvis achter zich aan slepend. Ja, de Sint laat zich niet langer meer gebruiken, door welk goed doel dan ook. Al weet hij natuurlijk heel goed dat er veel onrecht in de wereld is. Maar daarmee moet je kleine kinderen niet lastig vallen. Dat komt later wel, als ze groot zijn. Het devies van Sinterklaas: verbeter de wereld, maar laat de Goedheiligman erbuiten.

24 reacties op “Hier spreekt níét de groene Sint”

 1. Koelman, lafaard! Ik kom naar Stilburg en dan zal ik je ‘s….
  Ow. Wacht. Verkeerde column. Sorry.

 2. Sint heeft nog een kruis op zijn groene mijter, dat is ook niet politiek correct toch?

  En dat kinderen die nog in sint geloven nu teleurgesteld zijn is pech hebben.

  Dit geeft allemaal niets zolang het doel maar bereikt wordt.

  Kotsziek word je er van

 3. Lieve Sint, ik heb gehoord dat er ook klachten zijn over het kruis op uw mijter. Dat vinden sommigen aanstootgevend en een negatief signaal richting moslimkindertjes. Belachelijk vind ik dat!
  Daarom wil ik u wat vragen. Als u volgend jaar arriveert op een walvisvaarder met een blauwe vinvis achter u aan gesleept, kunt u dan misschien ook zo’n wit gewaad met een puntmuts aantrekken? Ik zal voor u klappen en zingen.

 4. Lieve Sint, u heeft wel een beetje gelijk. Ik heb een tip voor u: vertel gewoon aan de hele wereld dat u veilig vrijt met uw vermaak-piet. Echt, dat scheelt heel veel voor uw image.

 5. Misschien hebben die “goede doelen” van zichzelf te weinig (nieuws)waarde en proberen ze daarom ongevraagd te profiteren van andermans bekendheid?

 6. Het is zo langzamerhand overigens wel eens tijd voor een allochtone sint. Sinterklaas is de laatste jaren helemaal geen goede afspiegeling van de samenleving als je het mij vraagt.

 7. “….en eist PETA dat ik Amerigo inruil voor een ligfiets”

  Mwhuhahaha!!!!

 8. Nighttripper

  Ja, en waar blijft Rita nou om op de barricades te springen voor ons Oer-hollandsche Sinterklaas?

 9. ha die Luuk, het feyenoord tuig overleefd ?? ik zou je moord-pieten toch maar wat vergiftigde chocola op die langzame leerscholen laten uitdelen, gister op het sniklaas yournaal gehoort dat al het snoep op was, da ` s zwaar klote Sint, en zou U aan de Pieten kunnen vragen om de veters in m`n schoenen te laten zitten…`t loopt zo klote zonder die dingen….

 10. “En zulke grote stukken! Daar moeten die stumperds zich echt een breuk aan hebben getild.” 😀

  Zat me toevallig gisteren nog rot te ergeren aan alle collecte-pieten in de stad. Opzouten, een piet deelt shit uit en staat niet op straat te bedelen, hoe goed je doel ook is! >.<

 11. En niemand die zich druk maakt om de verjaardag van de Goedheiligman. Altijd was dat 6 december. Waarschijnlijk door de hebzucht gedreven en ongeduld is het verschoven naar 5 december. Wel een kamervraagje waard me dunkt…

 12. Lieve Sint,

  ik vind het knap van u dat je nog bij ons op bezoek komt,dat stelletje ongeregeld hier in nederland.

  groeten van jonas.

 13. Volgend jaar wordt ‘t natuurlijk wéér een ietsiepietsie erger: komt er een lichtgetinte Sint. Jeweetwel, die ene die het voor allemaal verpestte, nu op proefverlof met een tijdelijk baantje ter resocialisatie. Hij draagt een zwarte baard en een dito gelaatbedekkende snor, een grote bontkraag en een politiek correcte, kruisloze mijter. Zijn staf is aan beide zijden voorzien van vlijmscherpe punten. Hij komt alle kadootjes afdreigen en alle mooie meiden gaan mee in de zak voor werk aan de wallen. Hij heeft trouwens ook geen kruis meer in de broek, dat werkt wat soepeler met steeds dat kleine grut op schoot. Zijn Pieten zijn resocialiserende rotterdamse hooligans: niet rood, niet groen maar rechts doorzee, en bij gebrek aan Kitje Kool ook niet meer roetzwart maar met wit poeder bestoven zoals het hoogrendementspieten betaamt.

  En ja, is er nog iemand die zo’n Koel hemd wil ? En daarmee dan lekker naar de kuip hè . .

 14. arme @@HOOF@@ snapt nog steeds niet dat het een oerhollands gebeuren is , het is de bedoeling cadeautjes te brengen en geven , niet te jatten en stelen….

 15. treewhisperer

  Volgend jaar delen de pieten pink-ribbons en rode lintjes uit ipv pepernoten…

 16. het gerucht gaat dat ze naar de kust van somalië worden gestuurd, en de Sint zijn staf als een soort “hamer van Thor” alle piraatjes uit het water roeit… en de Pieten mogen dan de lekke bootjes van Bartsmit gooien …zonder pompje …..

 17. Zeg Luuk, ken je niet wat over supporters schrijven ofsow ?? t ìs erg stil, en straks komen de langzame leerscholen weer uit , heb me woordenboekje al klaar, 🙂
  wel de som wat eenvoudiger maken bijv door plaatjes erbij te zetten….

 18. WTF!? Heeft Han nog geen Koelmanshirt!!11einz1!! Man, man, man ga je schamen!! Koelman.com bezoeken zonder een Large Luukshirt (met gepatenteerd draagcomfort en significant verbeterde schouderstukjes) is het zelfde als naar een Kiss-concert gaan in een Hepie & Hepie broekje!! Schaam op jou! Han, doe er es wat an!

 19. Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de GROENE ROE !
  Groeten van de S.M. Piet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top