Het betere handwerk

Ik ben ten dode opgeschreven. U trouwens ook. Britse wetenschappers melden dat mannen die tot hun veertigste vaak masturberen, twee keer zoveel kans hebben later prostaatkanker te ontwikkelen. Onderzoek onder ruim 800 mannen zou dat uitwijzen. Onder ‘vaak masturberen’ wordt 2 tot 7 keer per week verstaan. “Hevige onanie” noemen de onderzoekers dat. Maar nu komt het: voor mannen die tot hun veertigste vaak geslachtsgemeenschap hebben gehad en nauwelijks masturbeerden, geldt geen verhoogd risico. Ja, dat vinden de onderzoekers zelf ook vreemd, maar toch is het zo.

En ik maar denken dat ik gezond bezig was. Dat komt zo: in 2003 publiceerden Australische wetenschappers een studie waaruit blijkt dat minstens vijf maal masturberen per week het lichaam juist beschermt tegen prostaatkanker. De publicatie was een warm pleidooi voor het betere handwerk. Wie zichzelf regelmatig naar een hoogtepunt trekt, die ‘veegt de schoorsteen’ en houdt zo zijn ‘buizenstelsel’ schoon.

Niets van waar dus. De kerk heeft al eeuwen gelijk. Onaneren is een gruwel. Mannen behoren hun zaad niet in tissues achter te laten. Zo verhaalt het Oude Testament over Onan, een heerschap dat woest snuivend zijn zaad verspilt door het rijkelijk op de grond te laten druppelen. Gods toorn is zijn deel.

De Bijbel waarschuwt niet voor niets. Jezelf tot een ontlading trekken, leidt tot haargroei tussen de vingers, ruggenmergtering, impotentie, leverkwalen, blindheid, epilepsie, geheugenverlies en nu dus ook: prostaatkanker.

Dat is de huidige stand der wetenschap. Van roken krijg je longkanker en van rukken krijg je prostaatkanker. Ik hoop dat minister Klink van Volksgezondheid snel met nieuwe regelgeving komt, nu masturberen net zo ongezond blijkt als roken. Ik verwacht een verbod op porno, torenhoge accijnzen op dozen tissues en waarschuwingsteksten als ‘onaneren is dodelijk’ op papieren zakdoekjes.

Zelf ben ik per direct aan het roken geslagen. Ik las namelijk op een pakje sigaretten dat roken impotentie veroorzaakt. Voor elke gezonde man de enige manier om dat levensgevaarlijke onaneren een halt toe te roepen.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!