Het betere handwerk

Ik ben ten dode opgeschreven. U trouwens ook. Britse wetenschappers melden dat mannen die tot hun veertigste vaak masturberen, twee keer zoveel kans hebben later prostaatkanker te ontwikkelen. Onderzoek onder ruim 800 mannen zou dat uitwijzen. Onder ‘vaak masturberen’ wordt 2 tot 7 keer per week verstaan. “Hevige onanie” noemen de onderzoekers dat. Maar nu komt het: voor mannen die tot hun veertigste vaak geslachtsgemeenschap hebben gehad en nauwelijks masturbeerden, geldt geen verhoogd risico. Ja, dat vinden de onderzoekers zelf ook vreemd, maar toch is het zo.

En ik maar denken dat ik gezond bezig was. Dat komt zo: in 2003 publiceerden Australische wetenschappers een studie waaruit blijkt dat minstens vijf maal masturberen per week het lichaam juist beschermt tegen prostaatkanker. De publicatie was een warm pleidooi voor het betere handwerk. Wie zichzelf regelmatig naar een hoogtepunt trekt, die ‘veegt de schoorsteen’ en houdt zo zijn ‘buizenstelsel’ schoon.

Niets van waar dus. De kerk heeft al eeuwen gelijk. Onaneren is een gruwel. Mannen behoren hun zaad niet in tissues achter te laten. Zo verhaalt het Oude Testament over Onan, een heerschap dat woest snuivend zijn zaad verspilt door het rijkelijk op de grond te laten druppelen. Gods toorn is zijn deel.

De Bijbel waarschuwt niet voor niets. Jezelf tot een ontlading trekken, leidt tot haargroei tussen de vingers, ruggenmergtering, impotentie, leverkwalen, blindheid, epilepsie, geheugenverlies en nu dus ook: prostaatkanker.

Dat is de huidige stand der wetenschap. Van roken krijg je longkanker en van rukken krijg je prostaatkanker. Ik hoop dat minister Klink van Volksgezondheid snel met nieuwe regelgeving komt, nu masturberen net zo ongezond blijkt als roken. Ik verwacht een verbod op porno, torenhoge accijnzen op dozen tissues en waarschuwingsteksten als ‘onaneren is dodelijk’ op papieren zakdoekjes.

Zelf ben ik per direct aan het roken geslagen. Ik las namelijk op een pakje sigaretten dat roken impotentie veroorzaakt. Voor elke gezonde man de enige manier om dat levensgevaarlijke onaneren een halt toe te roepen.

12 reacties op “Het betere handwerk”

 1. Die engelsen toch, Wilder mag er niet in, wij MOETEN er in. Beiden terwille van de volksgezondheid.
  Dus als Wilders zich in the Houses of Parliament afrukt, dondert het British Empire in elkaar?

 2. Je begrijpt het verkeerd Koelman … alle 40+ mannen die in het verleden veel gerukt hebben, moeten nu nog meer rukken om de schade teniet te doen. Dan komt alles in orde. 40+ mannen … ruk de kanker uit je ballen !!!

 3. joep steinmeijer

  ik ben benieuwd naar de vijfjaarsoverleving als je het, in plaats van het zaakje zelf ter hand te nemen, een ander laat doen …..

  joep
  (zie hiervoor ook mijn educatieve webpagina te dienzelves)

 4. Tja ik heb ook veel eelt op m’n handen, dat komt van dat harde werken…. voor de baas, veel sjouwen met “kisten” …… dus.

 5. Erwin van Brakel

  ahahaha,

  Nou snap ik waarom mannen (gaan) roken. Maar waarom roken vrouwen dan?

 6. Erwin van Brakel

  Frans, als ik het artikel goed begrijp zit het zo: als mannen (gaan) roken zodat ze impotent worden, niet rukken en geen prostaatkanker krijgen, roken vrouwen dan om geen zin in seks te hebben, niet te masturberen en geen baarmoeder(hals)kanker te krijgen?
  Of mis ik nou iets?

 7. Er is ook maar 1 reden waarom ik blijf roken. angst om impotent te worden was de eerste. Maar liever impotent dan kanker.

  Kan ik ondertussen wel blijven rukken verder.

 8. vanel911

  Ik vond Australiers altijd al intelligenter dan Engelsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top