Film Fitna van Wilders toch op tv

De spanning is te snijden. Wanneer komt Fitna, de anti-Koranfilm van Geert Wilders, nu eindelijk eens uit? Welnu, komende zaterdag, want Wilders heeft een omroep bereid gevonden zijn film integraal uit te zenden: SBS. De mail waarin de afspraken tussen Wilders en de directie van SBS op een rijtje worden gezet, is uitgelekt:

Geachte heer Wilders, vorige week hadden wij een plezierig en opbouwend overleg waarin wij al snel tot overeenstemming kwamen. U meldde dat u er alles aan is gelegen dat wij uw film Fitna in zijn geheel uitzenden. Wij op onze beurt zagen echter enige obstakels. U wordt immers beveiligd, terwijl onze medewerkers bescherming ontberen. U had begrip voor dit argument. Daarom laat u aan ons over in welk programma wij komende zaterdag uw film tonen. Uw voorwaarden zijn contractueel vastgelegd: de 15 minuten durende film dient zaterdagavond 8 maart in zijn geheel te worden uitgezonden, zonder reclameonderbrekingen, op enig moment tussen 19.00 en 23.00 uur.

Naast deze toezegging bent u bereid acte de présence te geven in twee SBS-programma’s. U treedt als deskundige op in het programma Lekker weg in Nederland (zondag 9 maart, 16.25 uur). Insteek: vanwege zware persoonsbeveiliging slaapt u elke nacht ergens anders. Daardoor bent u in de gelegenheid de meest rustieke plekjes van ons mooie Nederland te aanschouwen. Samen met presentatrice Nada van Nie bezoekt u een landelijk gelegen vakantiepark. Nada leidt u rond in één van de daar gelegen ‘boerderettes’. U bent enthousiast. Het item sluit af met een opname van u in de deuropening van uw boerderette. U kijkt uit over grazige weiden en zegt: “een mooi en veilig Nederland, daar vecht ik voor”.

Tevens verleent u uw medewerking aan het programma Passion for Fashion (woensdag 12 maart, 22.40 uur). U treedt op in het item van topkapper en haarspecialist Mari van de Ven. Insteek: Mari doet u enkele stylingtips aan de hand voor droog en beschadigd haar. U toont zich enthousiast over de fles haarwater die hij u aanreikt. Terwijl Mari uw hoofdhuid met haarwater masseert en wat dode puntjes wegknipt, komt natuurlijk ook de haardracht van politici ter sprake. U heeft bedongen het kapsel van premier Balkenende als ‘laf’ te mogen betitelen.

Rest ons nog u te melden in welk programma Fitna komende zaterdag wordt uitgezonden. Eerst dachten wij aan De nieuwe Uri Geller (21.55 uur), maar Uri zelf gaf aan de gevolgen niet te kunnen overzien.
Onze keuze is daarom gevallen op het programma Lachen om Home Video’s, dat tussen 19.00 en 20.00 uur wordt uitgezonden. Presentator is niemand minder dan Hans Kraay jr. Uw filmpje staat gepland om 19.40 uur, direct na de home video van de man in de jurk die uitglijdt over een geitenkeutel en hoofd voorover in een berg ongewassen damesondergoed valt.
Hopende u naar behoren te hebben geïnformeerd, met vriendelijke groet, directie SBS.

6 reacties op “Film Fitna van Wilders toch op tv”

 1. Nou dit vind ik dus héél erg dom van SBS. Ze brengen niet alleen hun medewerkers in gevaar hiermee, maar kunnen nu dus meteen ook hun gebouwen aan de Rietlandpark 333 extra gaan beveiligen. Ik zie die gebouwen altijd wanneer ik met de trein vanuit Susteren naar de grote Stad Amsterdam reis. Nog meer beveiliging kost de staat (en dus ons) nóg meer geld. En daar had SBS best rekening mee mogen houden. SBS had iets beter haar huiswerk mogen doen. Want het is publiek geheim dat meneer Hans Kraay jr. furieus door het lint gaat wanneer er ongevraagd aan zijn kindje ‘Lachen om Home Video’s’ wordt gezeten.

  Een bezorgde burger.

 2. @Ollie: Ik hoop dat je in de gaten hebt dat Luuk deze brief (uiteraard, zou ik zelfs zeggen) verzonnen heeft. Ik vind ‘m sterk!

 3. Heeft BNN’s ‘Try Before You Die’ toch een wereldkans aan hun neus voorbij laten gaan…

 4. Hoi Luuk,
  zoals gewoonlijk weer een goed stukje, vooral dat over die haren van Geert Wilders vond ik goed.
  Misschien verft Mari zijn haren wel zwart met daarna een kroespermanentje…

 5. ha top, maar ik heb de film nog niet gezien! Gewoon uitzenden die hap! Tis toch te gek dat we ons de wet laten voorschrijven wat wel en niet op de buis mag?

  Anders moeten we Pim Fortuyn zijn advies maar opvolgen en artikel 7 van de grondwet eruit scheuren.

  Maareehhh kijkcijfergarantie 100%!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top