Film Fitna van Wilders toch op tv

De spanning is te snijden. Wanneer komt Fitna, de anti-Koranfilm van Geert Wilders, nu eindelijk eens uit? Welnu, komende zaterdag, want Wilders heeft een omroep bereid gevonden zijn film integraal uit te zenden: SBS. De mail waarin de afspraken tussen Wilders en de directie van SBS op een rijtje worden gezet, is uitgelekt:

Geachte heer Wilders, vorige week hadden wij een plezierig en opbouwend overleg waarin wij al snel tot overeenstemming kwamen. U meldde dat u er alles aan is gelegen dat wij uw film Fitna in zijn geheel uitzenden. Wij op onze beurt zagen echter enige obstakels. U wordt immers beveiligd, terwijl onze medewerkers bescherming ontberen. U had begrip voor dit argument. Daarom laat u aan ons over in welk programma wij komende zaterdag uw film tonen. Uw voorwaarden zijn contractueel vastgelegd: de 15 minuten durende film dient zaterdagavond 8 maart in zijn geheel te worden uitgezonden, zonder reclameonderbrekingen, op enig moment tussen 19.00 en 23.00 uur.

Naast deze toezegging bent u bereid acte de présence te geven in twee SBS-programma’s. U treedt als deskundige op in het programma Lekker weg in Nederland (zondag 9 maart, 16.25 uur). Insteek: vanwege zware persoonsbeveiliging slaapt u elke nacht ergens anders. Daardoor bent u in de gelegenheid de meest rustieke plekjes van ons mooie Nederland te aanschouwen. Samen met presentatrice Nada van Nie bezoekt u een landelijk gelegen vakantiepark. Nada leidt u rond in één van de daar gelegen ‘boerderettes’. U bent enthousiast. Het item sluit af met een opname van u in de deuropening van uw boerderette. U kijkt uit over grazige weiden en zegt: “een mooi en veilig Nederland, daar vecht ik voor”.

Tevens verleent u uw medewerking aan het programma Passion for Fashion (woensdag 12 maart, 22.40 uur). U treedt op in het item van topkapper en haarspecialist Mari van de Ven. Insteek: Mari doet u enkele stylingtips aan de hand voor droog en beschadigd haar. U toont zich enthousiast over de fles haarwater die hij u aanreikt. Terwijl Mari uw hoofdhuid met haarwater masseert en wat dode puntjes wegknipt, komt natuurlijk ook de haardracht van politici ter sprake. U heeft bedongen het kapsel van premier Balkenende als ‘laf’ te mogen betitelen.

Rest ons nog u te melden in welk programma Fitna komende zaterdag wordt uitgezonden. Eerst dachten wij aan De nieuwe Uri Geller (21.55 uur), maar Uri zelf gaf aan de gevolgen niet te kunnen overzien.
Onze keuze is daarom gevallen op het programma Lachen om Home Video’s, dat tussen 19.00 en 20.00 uur wordt uitgezonden. Presentator is niemand minder dan Hans Kraay jr. Uw filmpje staat gepland om 19.40 uur, direct na de home video van de man in de jurk die uitglijdt over een geitenkeutel en hoofd voorover in een berg ongewassen damesondergoed valt.
Hopende u naar behoren te hebben geïnformeerd, met vriendelijke groet, directie SBS.

close

Af en toe een verse column én exclusieve schrijftips in je mailbox?