Het fanatisme van Muriel Degauque

Vrouwen die plots het licht zien, dat gaat altijd mis. Neem nu Muriel Degauque uit het Belgische Charleroi. Zij bekeerde zich tot de radicale Islam en vertrok naar Irak. Daar blies ze zich in november 2005 op, bij een zelfmoordactie tegen een Amerikaans konvooi. De aanslag was geen succes. Muriels bomgordel ging te vroeg af en alle Amerikanen kwamen met de schrik vrij. Zo zie je maar weer: vrouwen en techniek gaan niet samen.

Maar Muriel Degauque was wel de allereerste ‘westerse kamikaze’- en een vrouw. Volgens onderzoekers zijn vrouwelijke bekeerlingen in hun bewijsdrift vaak uitermate fanatiek. Zoals ex-rokers die opeens opstandig beginnen te kuchen wanneer je in hun bijzijn een sigaret opsteekt.

Of wat te denken van het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont. Lont was ooit een verslaafde prostituee die tippelde op de Amsterdamse Wallen. Het enige kruis waarin zij geïnteresseerd was, bevond zich in de broek van haar klant. Tot ze het licht zag en zich bekeerde.

Nu is Lont in den Here, lid van de ChristenUnie en roomser dan de paus. Ze vindt homoseksualiteit een zonde die “de geestelijke dood” verdient. Als het aan haar ligt, mogen praktiserende homoseksuelen de ChristenUnie niet meer vertegenwoordigen. Hoe Lont de slaapkamers van alle mannenbroeders van de partij wil controleren, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat we hier van doen hebben met een ex-hoer die opeens problemen heeft met seks.

Tot zover Lonts invulling van christelijke verdraagzaamheid anno 2007. Heb uw naasten lief, zegt de Bijbel, maar daar heeft zij geen boodschap aan. Geef Yvette Lont de macht en ze voert in heel Nederland de christelijke sharia in.

De enige bekeerde vrouw die haar naasten liefheeft, is Kim Holland. Zij was Jehova’s getuige toen ze het licht zag. Nu is Kim een seksbeest zonder schaamte. Maar ook goedgemutst, eerlijk, tolerant en open. Laatst zag ik haar op internet voorbij komen. Kim Holland in de weer met drie mannen tegelijk. Ook behoorlijk fanatiek, maar van haar kan ik het hebben.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Standaard afbeelding
Luuk Koelman
Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.