Het fanatisme van Muriel Degauque

Vrouwen die plots het licht zien, dat gaat altijd mis. Neem nu Muriel Degauque uit het Belgische Charleroi. Zij bekeerde zich tot de radicale Islam en vertrok naar Irak. Daar blies ze zich in november 2005 op, bij een zelfmoordactie tegen een Amerikaans konvooi. De aanslag was geen succes. Muriels bomgordel ging te vroeg af en alle Amerikanen kwamen met de schrik vrij. Zo zie je maar weer: vrouwen en techniek gaan niet samen.

Maar Muriel Degauque was wel de allereerste ‘westerse kamikaze’- en een vrouw. Volgens onderzoekers zijn vrouwelijke bekeerlingen in hun bewijsdrift vaak uitermate fanatiek. Zoals ex-rokers die opeens opstandig beginnen te kuchen wanneer je in hun bijzijn een sigaret opsteekt.

Of wat te denken van het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont. Lont was ooit een verslaafde prostituee die tippelde op de Amsterdamse Wallen. Het enige kruis waarin zij geïnteresseerd was, bevond zich in de broek van haar klant. Tot ze het licht zag en zich bekeerde.

Nu is Lont in den Here, lid van de ChristenUnie en roomser dan de paus. Ze vindt homoseksualiteit een zonde die “de geestelijke dood” verdient. Als het aan haar ligt, mogen praktiserende homoseksuelen de ChristenUnie niet meer vertegenwoordigen. Hoe Lont de slaapkamers van alle mannenbroeders van de partij wil controleren, is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat we hier van doen hebben met een ex-hoer die opeens problemen heeft met seks.

Tot zover Lonts invulling van christelijke verdraagzaamheid anno 2007. Heb uw naasten lief, zegt de Bijbel, maar daar heeft zij geen boodschap aan. Geef Yvette Lont de macht en ze voert in heel Nederland de christelijke sharia in.

De enige bekeerde vrouw die haar naasten liefheeft, is Kim Holland. Zij was Jehova’s getuige toen ze het licht zag. Nu is Kim een seksbeest zonder schaamte. Maar ook goedgemutst, eerlijk, tolerant en open. Laatst zag ik haar op internet voorbij komen. Kim Holland in de weer met drie mannen tegelijk. Ook behoorlijk fanatiek, maar van haar kan ik het hebben.

11 reacties op “Het fanatisme van Muriel Degauque”

 1. Gezien mijn geestesbeeld omtrent een zekere rekbaarheid c.q. flexibiliteit had ik minimaal een link naar Kim gewaardeerd.

  🙂

 2. Wat een flauw stuk zeg. Lekker makkelijk scoren met drogredenen en cliches. Echt iets voor Panorama.

 3. Ik vind de vergelijking met Kim Holland, die een tegenovergestelde ‘coming out’ meemaakte, juist goed gevonden. 🙂

 4. Goe bezig Luuk !, ik vind trouwens dat Politiek (en scholen ook) helemaal los zou moeten staan van een geloofsovertuiging, wat een gezeik zou dat schelen !

 5. @ Stirf: Beetje naïeve comment. Kijk eens hoeveel gezeik er is geweest in de VVD en PvdA zónder geloofsovertuiging. Een karikatuur maken van geloof is makkelijk, maar het gaat gewoon om een in-en-in menselijke eigenschap dat we anderen onze visie/wil willen opleggen. Niet doen dus. We leven in een vrij land.

 6. @Andries….je zegt het zelf ..”dat we anderen onze visie/wil willen opleggen”.. dat bedoel ik nou precies ; van mij mag je best in God, Allah of voor mijn part de eeuwige jachtvelden geloven, maar wáárom moet dat betrokken worden in het bestuur van een land, en wat scholen betreft als jij je kind ook jou geloof wilt bijbrengen doe je dat toch lekker in je eigen tijd….

  en inderdaad buiten wat voor geloof dan ook blijft er genoeg te zeiken over ( gelukkig wel, kan er ook nog eens een leuke column geschrven worden 😉 )

 7. Kerk en staat zijn al jaren gescheiden. Behalve in een politieke stroming. Er zijn wel meer partijeen die hun geloof op een boek of erfgoed baseren…
  Natuurlijk is er in andere partijen ook ‘gezeik’ maar zij hebben al een kwestie minder te behandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top