Een overduidelijk geval van satire

Afgelopen dinsdag verscheen Frank Jacobs voor de politierechter in Lelystad. Jacobs is voorman van de Tuf-tuf Club, een website voor hardrijders met een bloedhekel aan flitspalen en snelheidscontroles. De site van Jacobs maakt onder andere melding van actuele snelheidscontroles, maar is vooral bekend vanwege de verzameling foto’s van vernielde flitspalen. Vandalisme waarmee de Tuf-tuf Club niets van doen heeft, zo lezen we in het colofon. De hardrijdersclub zet ‘op generlei wijze aan tot vernielingen’, maar doet juist op ‘ludiek-kritische wijze’ verslag.

Ludiek-kritisch. Daar houd ik wel van. Meteen dus www.tuftufclub.com van voor tot achter doorgeklikt, maar dat ludiek-kritische heb ik niet kunnen ontdekken. Of het moet de fotoreportage ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ zijn. We zien tot in detail hoe aan de Gorslaan in Purmerend een flitspaal met behulp van een brandende autoband in de hens wordt gestoken. Zoiets heet dan een ‘executie’ met als eindconclusie: ‘er kan weer veilig worden gereden.’
Wat volgens de Tuf-tuf Club ook ludiek is, zijn de stiekeme kiekjes van agenten bij snelheidscontroles. Zij worden omschreven als ‘doodrijders’, ‘matennaaiers’, ‘gluiperige graaiers’, ‘volksverraders’ en ‘de zakkenrollers van Spee’.
Met die ‘Spee’ wordt Koos Spee bedoeld, hoofd van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie. Hij is de man die het ‘t meest moet ontgelden. Zo prijkte er van Spee een gemanipuleerde foto op de website van de Tuf-tuf Club, waarop hij als Hitler staat afgebeeld. Het ludieke onderschrift luidt: ‘Gezocht: Koos (Adolf) Spee’.

Dat was voor Spee de spreekwoordelijke druppel. Hij diende een aanklacht in wegens belediging. Jacobs zelf is zich echter van geen kwaad bewust. Hij heeft naar eigen zeggen de pontificaal afgedrukte Hitler-prent nooit op zijn eigen site geplaatst.
Dat deze eigentijdse versie van ich habe es nicht gewusst, nooit stand zou houden voor de rechtbank, begreep Jacobs ook wel. Daarom schreef hij vóór de rechtszitting op zijn site dat de Hitler-prent misschien wel erg ver gaat, maar toch ‘overduidelijk satire’ is.

Satire. Arme Jacobs. Hij heeft ergens de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Zo dacht de politierechter in Lelystad er afgelopen dinsdag ook over. Jacobs liet zich bijstaan door topadvocaat Willem Anker (gespecialiseerd in de verdediging van lustmoordenaars en andere gevaarlijke gekken), maar het mocht allemaal niet baten. Hij werd veroordeeld tot een boete van 2000 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur wegens belediging. Jacobs sprak er schande van, maar Anker was uitermate content met de uitspraak. Eindelijk eens een cliënt die niet tot levenslang werd veroordeeld.

Naar verluidt reed Jacobs na afloop met de pest in zijn lijf terug naar huis. De tip van Anker (“zet er voortaan met koeienletters bij dat het satire is”) gonsde nog na in zijn hoofd toen hij een diender van het Korps Landelijke Politiediensten zag. De agent stond met een laserpistool in de berm naast de snelweg. Jacobs bedacht zich geen moment, gaf op ludiek-kritische wijze een flinke ruk aan het stuur en reed holderdebolder, zonder vaart te minderen, pardoes de berm in. De diender zag de grap natuurlijk aankomen. Hij probeerde zich te verschuilen achter een bosje prunus, maar zijn witte jas met feloranje strepen verraadde hem.
Dat gaf me toch een klap! De diender stuiterde over Jacobs’ motorkap en kwam twintig meter verder met een doffe klap op de vluchtstrook terecht. Jacobs zette de wagen in zijn achteruit en reed terug tot vlakbij de agent, die op zijn buik op het asfalt lag. Hij stapte uit, knielde naast de man en tilde zijn hoofd op. “Luister jij gluiperige graaier. Dit is satire! S-A-T-I-R-E! Begrijp je dat? Kreun maar als je de grap kunt waarderen.”
Dat deed de diender, waarna Jacobs hem heel koddig een schouderklopje gaf en even later met een gerust hart weer de weg op schoot.

128 reacties op “Een overduidelijk geval van satire”

 1. Goh, overreden… Nog altijd leuker dan door Gretta gegrepen worden.

  Maar Luuk, zou Jacobs je nou ook aan gaan klagen, omdat satire gebaseerd moet zijn op de waarheid (zoals sommigen beweren), en hij in het echt niemand vermoord heeft?

 2. * trekt bivakmuts over het hoofd *

  Ik ga even een satire op de positie van de vrouw in de samenleving doen. Ik ben namelijk zo satirisch als boter.

 3. John Verschuren

  Ik heb gehoord dat de zaak Volkert van der G. weer heropend wordt. Die zes kogels waren namelijk satirisch bedoeld.

 4. Die Jacobs weet niet wat satire is, dat is duidelijk.

  Pas maar op Luuk, zodirect heb je ook nog een klacht aan je broek van die Jacobs.

 5. Anton de J.

  Schrijft Jezus ook columns dan? Ik vind die van Koelman in ieder geval uiterst vermakelijk!

 6. Jongens snappen jullie het niet dan? De satire waar Jacobs het over heeft is een knipoog naar de satire die Luuk Koelman bedrijft door zijn schrijverspersonage op satirische wijze de satire-misbruik belachelijk te laten maken d.m.v. satire, wat op haar beurt weer op zelfspot duidt, dat op satirische wijze ontkend wordt door een satire te schrijven om reacties van jullie uit te lokken!

 7. Luuk, je hebt zelf de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  Als je de site echt had bezocht had je geweten dat er nooit een foto van Spee als Hitler heeft gestaan.

  En de rapportages goed bekijken is zeker ook te moeilijk. bijv.: de agent die Malloot van de week werd genoemd reed met meer dan 70km/h door een woonkern nadat hij klaar was met flitsen. Wat zou jij zo’n persoon noemen, een volksheld?!

  Het is erg duidelijk dat je zo’n de meeste “journalisten” geen research hebt gedaan en alleen het ANP bericht hebt bekeken. En enige wat in dat bericht klopt is de hoogte van de straf. De rest klopt van geen kant.

  Een rectificatie van deze beweringen/column lijkt me dan ook zondermeer op z’n plaats.
  Ook de Tuf-tuf Club heeft z’n grenzen, en dit kan gewoon niet. Het affiche heeft beslist niet op onze site gestaan en wij weten daar ook niets vanaf.

 8. Laat ik nu immer gedacht hebben dat journalisten
  alles degelijk onderzoeken en dan een stuk schrijven. Dit is duimzuigerij en heeft met satire
  niets te maken.Je denkt dat je God bent en alles maar kunt schrijven.Idioot.

 9. Luuk het is me niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen jouw “satirische” tekst over Duisenberg en Arafat en het platte taalgebruik van Frank. Overigens heb je je verkeerd laten inlichten met betrekking tot die Hitler affiche; kan gebeuren maar dan moet je niet net doen alsof je met eigen ogen op de website gezien hebt dat dhr. Jakobs een vergelijking zou hebben gemaakt tussen Spee en Hitler. Ook voor hém zijn er immers grenzen. Er zijn dankbaarder voorbeelden voorhanden van cynisch gebruik van “humor” en oneigenlijk gebruik van “het recht op vrije meningsuiting”.

 10. En ook Koelman weet niet eens hoe hij het spreekwoord over die klok en die klepel moet hanteren.

  Nauwelijks heeft hij zich een goedkope publiciteitsstunt door een zichzelf belangrijk vindende vrouwspersoon aan laten leunen of hij neemt een fout van het ANP zonder verificatie over en legt daarbij ook Jacobs woorden in de mond die nooit gesproken zijn.

  Nog éénmaal voor de simpele lezer: Jacobs is niet veroordeeld voor het beruchte hitleraffiche, maar voor een ‘gezocht, hoofd van criminele organisatie’-affiche.

  De OvJ heeft al tijdens de rechtzaak erkend dat het hitleraffiche ten onrechte in het dossier zat.

 11. Ik citeer de pagina http://www.tuftufclub.com/aanklacht.html (inmiddels verwijderd!?) waarop Jacobs schrijft:
  “Spee voelt zich gegriefd door een tweetal affiches waarop hij is afgebeeld. Het eerste is een ‘gezocht’-poster, waarop hij met een aantal controleurs wordt beschuldigd van ‘georganiseerde misdaad tegen automobilisme’.(…). Nog opmerkelijker is een affiche waarop Spee staat afgebeeld als Hitler. Waar hij dat vandaan haalt, is mij een raadsel. Ik heb het nooit op de site geplaatst, laat staan gemaakt.”

  Opmerkelijk genoeg linkt het weblog van Quotenet.nl er wel naartoe met de zinsnede ‘Volgens Jacobs zijn de gewraakte portretten [let op het meervoud! – LK] niet van hem afkomstig, al drukt hij ze wel pontificaal op zijn site af: http://www.tuftufclub.com/fotos/aanklacht2.jpg (helaas ook al in allerijl door jullie verwijderd)

  Daarnaast is het Hitler-affiche (ook) te zien op de foto onderaan de pagina
  http://www.tuftufclub.com/aanklacht.html (en jawel, wederom in allerijl verwijderd, maar daar heb ik een screendump van).

 12. Beste Luuk,

  Weet jij eigenlijk wel waar de klepel hangt?

  Wat een amateur ben jij zeg! Wel eens gehoord van fieldresearch???

  Of ga je alleen af op info van het ANP.

 13. Ja luuk die teksten kunnen wel op de site hebben gestaan, het gaat er uiteindelijk om waarvoor Dhr. Jacobs is aangeklaagd. Dus niet vanwege die Hiltler-Spee affiche.

  Als journalist vind ik het dan ook onbegrijpelijk dat je dit nu zomaar kan vergeten.

  Een rectificatie lijkt mij dan ook meer dan gepast.

 14. Ik reageer op deze quote: “Als je de site echt had bezocht had je geweten dat er nooit een foto van Spee als Hitler heeft gestaan.”
  Die stond er dus wel.

 15. Die foto’s waar jij op doelt Luuk, zijn afkomstig uit het politiedossier zoals dit aan Dhr. Jacobs is toegestuurd… Hij heeft vervolgens foto’s van dit dossier op zijn site gezet.

  Het is dus erg raar, en al helemaal niet objectief, om FJ ervan te beschuldigen die poster gemaakt/gepubliceerd te hebben.

 16. Ik reageer op deze quote: “Als je de site echt had bezocht had je geweten dat er nooit een foto van Spee als Hitler heeft gestaan.”
  Die stond er dus wel.

  Maar waar en hoe maakt je niks uit? Je trekt wel snel conlusies deze keer 🙁

 17. En dus zou het netjes zijn om te zeggen dat de foto van Spee waar jij op doelt afkomstig is van het OM, en dus niet van de hand van FJ.

 18. Je zou er toch van mogen uitgaan dat dhr. Jakobs enkel aan het publiek wilde tonen waar de aanklacht die tegen hem werd ingediend precies over ging… Dat hij deze afbeeldingen heeft verwijderd lijkt me logisch aangezien het plaatsen van deze plaatjes door de aanklager juist weer tegen hem kan worden gebruikt.

 19. Iedere website kan wat jou betreft worden vervolgd wegens het doorlinken van een afbeelding, ook al heb je die afbeelding niet gemaakt. Daar komt het nu op neer, niet?

  Je bent wel erg aan het terugkrabbelen. Enkele weken geleden was je nog de satire-koning van Nederland met een stuk dat voor mijn gevoel kant noch wal raakte. Intussen speel je het braafste jongetje van de klas. Ik dacht met je TTC-column nog even aan een briljant staaltje satire, maar je schijnt het te menen.

  Tja. Bij Jacobs’ krachttermen in onderschriften kon ik nog enigszins iets van zijn woede/frustratie terugzien, al vond ik het veel te ver gaan en kon een aanklacht niet uitblijven. Maar in jouw Gretta-stukje en oa. je grove brandbrief geaddresseerd aan een Chinees restaurant ontging me de humor volkomen. Hoe dan ook, be my guest. Het is een vrij land met grenzen. Daarvan ben je je inmiddels van bewust.

  Anyway, hele volksstammen zijn in het ANP verhaal getrapt totaan het OM aan toe. Is niet erg. Het was een leuke column geweest van je, maar het rammelt. Dan ga je de bizarre situatie krijgen dat de ketel wordt verweten dat ie zwart ziet.

  Succes verder met je pennenvruchten, er zitten best leuke tussen vind ik. Iedereen vergist zich wel eens.

  Etiënne

 20. Over klepel en klok gesproken: Jacobs werd door HANS Anker verdedigd ;o)

 21. Luuk is kennelijk Hersendood

  Luuk, jij kansloos figuur! Zou jij je niet snel verhangen in je vinex woning? Lijkt me een puik idee, vind je niet? Of zoek in ieder geval een baan waar je wel goed in bent. Zoals ik. Lekker scheuren met m’n verlaagde kart door je vinex woonwijkje. Het is een leasebak dus die krassen en deuken, veroorzaakt door verlepte kinderlichaampjes die tegen mijn glimmende sportieve neusje komen, zijn best te betalen!

  Hoogachtend,
  Je moeder

  ps: dit was satire.

 22. Jacques vd Ven

  Wat een helden, daar bij de tuftufclub. Hard willen rijden, maar te bekrompen om een boete te betalen. Dat is pas satire. Als je graag legaal harder dan 120 wilt rijden, neem dan de trein.

 23. Jacques vd Ven, verdiep je ajb in de tuftufclub ipv conclusies trekken uit een column die op leugens is gebaseerd.

 24. Fast Paulus

  @Etienne: Je bent weer lekker op dreef zie ik.

  @Luuk, dat klopt. Er heeft onderaan de aanklacht pagina een foto gestaan. En als je gelezen en goed gekeken had, wist je dat deze foto is gemaakt om aan te tonen wat meneertje Spee heeft aangevoerd voor zijn aanklacht. En jij vind jezelf o zo leuk en goed. Ik vind het maar wat leuk dat je genaaid bent door Gretta Duisenberg. En die link op je site? Help Koelman de winter door. In de cel, daar kan je de winter doorbrengen. Oftewel, de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  @Jacques vd Ven: En jij hebt zeker een Opel voor de deur met een visje op de kofferbak? Rot toch op man. Iedereen rijd wel eens te hard. Per ongeluk of express. En daar gaat het nou net niet om. Het gaat erom dat de politie op wegen staan te controleren waar het alleen maar om het geld gaat. Niet om de veiligheid. Als jij je, en zoals andere hier, eens zouden verdiepen (wat weer te moeilijk is voor jullie) in de TTC, dan zou je ook weten dat wij flitsen op gevaarlijke punten of bij scholen juist niet erg vinden. Wat zou jij ervan vinden dat je word geflitst voor 5 km te hard op een lege snelweg. O nee, hoe kon ik dat vergeten, jij betaalt die. Jij bent veel te bang dat je een verhoging krijgt. Ja dat is het, want na de eerste verhoging kan je het niet meer betalen zeker?

  Oftewel, eerst goed verdiepen in iets voordat je een uitspraak doet. Dat doe ik ook en de uitspraken die jullie doen lijken wel van Koos Spee zelf.

 25. Ik citeer Luuk Koelman: “Ik constateer dat nu opeens wel wordt toegegeven dat de foto’s van het Hitler-affiche op de site stonden.”

  Waarom blijf je hier nu steeds op door jameren. het feit blijft dat je uiteindelijk te onzorgvuldig of misschien eerder te lui bent geweest om het een en ander uit te zoeken> Neem deze levensles mee voor je volgende column en nog altijd geen enkele ontschuldiging naar aanleding van je laatste column> nee stug in je eigen onnozelheid blijven geloven

 26. Jacques vd Ven

  TTC = Iedereen voor rotte vis uitschelden. En als je zelf eens aangepakt wordt, tranen janken en zeuren om een rectificatie. Jullie meten met twee maten heren. Ik ga Koelman eens flink wat geld doneren.

 27. Ja, het gewraakte affiche stond op de site: een foto van het prikbord met het dossier van de rechtzaak.

  Dat is iets anders dan ‘er prijkt een foto…’.

  Wees nou een vent en geef toe dat je gewoon de fout van het ANP overgenomen hebt en dat je die foto helemaal niet op de site hebt zien *prijken*

 28. Anton de Jong

  Ik kan niet anders dan concluderen dat Luuk Koelman feitelijk gelijk heeft. De bewuste foto stond op de site en nergens werd aangegeven dat deze deel uitmaakte van het dossier.

  Mede door deze onzorgvuldige wijze van berichtgeving door TTC’er Frank Jacobs kwam het ANP met dat bewuste artikel naar buiten.

  Misschien is het een idee voor de TTC om de hand ook even in eigen boezem te steken?

 29. Wimpie Anker

  Grappig, deze hele discussie. Eerst wordt ontkend dat de foto’s ooit op de site van de TTC hebben gestaan; en als dat niet meer houdbaar te verdedigen is beginnen ze over dat de foto deel uitmaakte van het dossier. Welk dossier? Misschien het dossier waarop de aanklacht is gebasseerd?
  Stelletje draaikonten!! Stond die foto nou wel of niet op jullie site? Ja of nee? Ja dus!!

 30. Het is niet handig wat Frank heeft gedaan, laten we eerlijk zijn, maar dit impliceert niet dat een foto waar Koos als Hitler staat afgebeeld deel uitmaakt van de aanklacht. Daar is o.a. Luuk de fout ingegaan. Luuk heeft niet op een proffesionele manier gehandeld, daar hij oppervlakkige research heeft gedaan en naar wij mogen aannemen op geen enkele wijze het een en ander heeft gevirifieert. En dat mag je toch wel verwachten van een persoon met een journalistieke achtergrond.

 31. Het gaat helemaal NIET om dat Hitler affiche. Frank Jacobs is daar helemaal niet voor veroordeeld. Wel voor het andere affiche met Spee gezocht als hoofd van een criminele organisatie. Ikzelf ben het nog met het affiche eens ook.

  Geld jatten van de automobilist onder het mom van verkeersveiligheid. Sinds wanneer is een overschrijding van de maximumsnelheid van 3 km/h op een lege snelweg slecht voor de verkeersveiligheid. Als ze nou eens alcoholcontroles gingen houden…..

  En ja ook nog even dit: die flitsende luiwammessen in de berm dat zijn ook in mijn ogen matennaaiers, die beter een ander beroep hadden kunnen kiezen. Dat ze dat niet hebben gedaan en dat ze daarom op de site worden aangepakt dat is inherent aan het vak (nou ja) dat ze uitoefenen. Als ze nou eens boeven gingen vangen, nou nee daar is geen capaciteit voor (PROEST!). Meer blauw op straat (jaja…).

 32. Jaques van de Ven:

  Leg mij dan eens uit waarom de poltie altijd staat te conroleren op wegen waar 1. flink kan worden doorgereden en 2. er daarnaast flink veel auto’s langs komen, Maaaaar nooit eens controleren in woonwijken of in de buurt van schoolpleinen waar je te maken hebt met kleine spelende kinderen die onverwachtse bewegingen kunnen maken en zo maar de straat op kunnen renne. Ik weet er als leraar van een basisschool alles van.
  Dus Jaques, denk hier eens over na, je bent een beetje hetzelfde type als Luuk, wel een mening hebben maar je niet willen verdiepen in de materie.

 33. Anton de Jong

  Zowel het ANP als ook de website van het Openbaar Ministerie zelf kwamen met de berichtgeving waar jullie nu zo op afgeven. Wat zou Koelman verder nog moeten researchen? Ik vind het heel legitiem, mocht hij daarvan uit zijn gegaan.

  Jacobs heeft het een en ander toch echt wel aan zichzelf te danken. Dergelijke foto’s plaatsen gaat hoe dan ook te ver. In een dergelijk geval kun je je niet verschuilen achter het feit dat de foto’s in het dossier en alleen daarom op de site werden gezet.

  Als vergelijking: Zo kun je je site ook volplempen met kinderporno, zolang het maar uit een politiedossier afkomstig is. En dat hoef je er dan niet eens bij te zetten. Ja, daaaag!

 34. En waar werkt die koos spee voor? Juist: het OM. Lekker onpartijdig hoor!

 35. ‘t is heel eenvoudig….niet de affiche zélf prijkte op de site van de TTC, maar de affiche was te zien in een foto van de verzameling documenten die gebruikt zijn bij de aanklacht. En het feit dat deze zich daar tussen bevond is zoals gebleken een fout van het OM geweest…

  En dat is dan ook de enige link die er gelegd kan worden tussen de Hr. Jakobs en deze gewraakte affiche.

  En om enigzins blijk te geven van mijn walging voor wat betreft de verkeershandhaving in Nederland;
  Mijn buurman is politieagent in onze woonplaats met zo’n 70.000 inwoners. Hij doet de straatdienst met 4 !! andere collega’s terwijl verkeershandhaving een veelvoud van dit aantal in dienst heeft….veiligheid…?…of inkomsten?
  Anyways, er valt nog veel meer te vertellen…but nuff said for now 😉

 36. Fast Paulus

  @Jacques vd Ven: En weer maak je de fout. Wij meten niet met twee maten, jij meet met twee maten. Jij beschuldigd ons ervan dat wij altijd te hard rijden. Dan heb ik aan jou een vraag: WAAR IS JE BEWIJS? Nergens dus. Jij valt bij mij in de categorie: MORAALRIDDER. WAKE UP ASSHOLE: jij bent dus een van die gevaarlijke gekken die links blijven plakken, middelvinger “tonen” en iedereen die anders denkt dan jij totaal geen licht in de ogen gunt. SCHUIF OP NAAR RECHTS EN GEEF EENS GAS. 60 km/h is niet veilig op de snelweg.

 37. Wat me opvalt is dat iedereen zo moeilijk doet over de hitlerfoto in het verhaal, terwijl het verhaaltje ook een moord bevat.

  Jullie weten je prioriteiten wel te stellen he TTC-ers?

 38. Als meneer vd Ven zich aan de snelheidslimieten wil houden dan is dat zijn zaak, zolang ie maar naar rechts opzout als ik eraan kom. Zo niet dan ga ik er rechts wel voorbij. Hij geen stress, ik ook niet: everybody happy!

 39. Moord & doodslag

  Als het eerste stuk verdraaid is dan is dat tweede stuk over de moord dat hoogstwaarschijnlijk ook. Is denk ik Satire (Haargh, Haargh)!

 40. Luuk,
  Na alle kritiek kan ik je toch nog iets positiefs melden:

  IK VIND JE BRANDBRIEVEN ZEER GEESTIG.

 41. De uitspraak in de zaak “grettagate” heeft wel ndruk gemaakt op de heer Koelman! Nu opeens aggreren tegen satire! Had net mijn buidel willen trekken voor het hogeberoep in de zaak “Grettagate” maar ik denk dat ik die duiten maar gebruiken in de zaak “Speegate”. Jammer, maar deze colum is zo hypocriet!

 42. voor Oersoep

  Die moord weet iedereen dat het onzin betreft en dus inderdaad Satire is. dat hitler affiche is de grootste onzin die er is. de enige plek waar dat ding was is in het PV. dus daar maakt de TTC zich druk ok.

 43. Wat een heisa om niks zeg!
  Luuk, trek je er maar niets van aan hoor, schijnbaar zijn veel lezers vergeten dat je een column schrijft en geen nieuwsartikel.
  Het enige wat mij tegenviel was dat er geen positief puntje voor de TTC te vinden was, tenslotte doen ze wat mij betreft goed werk.
  Want ook ik vind het niet leuk om een bekeuring te krijgen voor 5km ‘te hard’ rijden op een weg en tijdstip waar het makkelijk kan, of als je net een klein beetje vaart meerderd om een heuvel op te komen. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van hun informatie en voorbeeld-bezwaarschriften.

 44. [quote=”Anton de Jong”]ls vergelijking: Zo kun je je site ook volplempen met kinderporno, zolang het maar uit een politiedossier afkomstig is. En dat hoef je er dan niet eens bij te zetten. Ja, daaaag![/quote]Ik wist niet dat jij kinderporno bezit uit zaken tegen jou, kortom appels met peren vergelijken.

  Je krijgt de schuld van het plaatsen van een foto die je nooit geplaatst hebt. Als verdediging zet Frank het dossier met foto op zijn zaak, en daar word hij hier op afgerekend.

  Dat is hetzelfde als ik tegen je zeg: “jij zei X, en dat is strafbaar”. Daarna zeg jij ik heb X nooit gezegd”. En dan kan ik je pakken omdat X nu degelijk je lippen gepasseerd heeft. Mooie rechtspraak zou dat worden.

 45. —quote—
  Wat me opvalt is dat iedereen zo moeilijk doet over de hitlerfoto in het verhaal, terwijl het verhaaltje ook een moord bevat.

  Jullie weten je prioriteiten wel te stellen he TTC-ers
  —quote—

  Arme Frank; nu wordt er nog gesuggereerd dat we dàt deel van de column van Luuk óók nog serieus moeten nemen.

  Maar evengoed, mijn persoonlijke indruk van Frank; Hij is (als internetpersoonlijkheid) een grofgebekte pseudeointellectueel die als je hem in het dagelijkse leven tegenkomt waarschijnlijk best te pruimen zal zijn. Ik geloof niet dat Frank *de foto van het politiedossier waarop óók duidelijk het affiche van Spee als Hitler vermomd te zien was* op de site heeft geplaatst omdat hij zodoende alsnog ongestraft Spee voor Hitler uit zou kunnen maken.

 46. Zo, Luukje,

  Valt dat even tegen. Je hebt plots lezers die nadenken.

  Die ‘foto’ die je hebt gezien heh? Leek dat niet verdraaid veel op een verzameling affiches uitgespreid op een vloer? Ik weet niet hoor, maar als ik iets publiceer, dan doe ik dat zo dat het onderwerp alszodanig herkenbaar is. En als het even kan, ook nog leesbaar. Ik weet werkelijk niet wat jouw agenda is. Ik weet wel dat ik je nu met hele andere ogen ga bekijken.

  http://www.koelman.com/images/grettagate2.jpg

  Leuk gevoel voor humor heb je. Dat wel. PompiedompieDOM!

  Triest ventje. En je bent ook een beetje eng.

 47. Jammer.
  Ik vind Luuk Koelman altijd wel grappig.
  En als schrijver voor de Metro best wel “gespitst”.
  Alleen wel lullig als, zoals Etienne al aangeeft, deze integere hoernalist, zich sinds de Gretta affaire zich omdraaid als een blad aan een boom. En zijn ware gezicht laat zien.
  Hij slaat de plank volledig mis. Z’n informatie is afkomstig van derden, en niet zoals hij zelf beweerd, van de site zelf. De foto heeft inderdaad wel op de site gestaan, maar was geplaats op het forum. En dat is nou éénmaal een niet direct controleerbaar onderdeel van de TTC. Een onderdeel waar je de TTC niet op kan afrekenen. In tegenstelling tot Luuk’s site, geeft de TTC namelijk WEL de mogelijkheid om foto’s te plaatsen. Luuk heef dat niet.
  Vreemd genoeg staan er op Luuk Koelman z’n site wel allemaal links naar Adolf Hitler plaatjes:
  http://www.stormfront.org/books/mein_kampf/hitler.jpg
  http://www.washington.edu/alumni/columns/june98/hitler.jpg
  http://www.ez-zone.co.uk/ww2desert/images/ldrs-body-hitler-mussolini.jpg
  Ziet U wel? Allemaal Adolf plaatjes!
  Hoe kan je dat nou doen, Luuk Koelman?

 48. sja meneer Koelman, bekennen dat je misschien wel eens een foutje zou kunnen hebben gemaakt is blijkbaar erg moeilijk…

  Wel grappig dat je ondertussen op je site bedelt om geld voor je kosten, terwijl je anderen op eenzelfde manier als bij jouzelf is gebeurt neer probeert te trappen… hoop je soms op strafvermindering ofzo???

 49. Luuk is een soort van pionier geworden op het gebied van de normen en waarden met betrekking tot de “satire”:)

  Hij heeft natuurlijk gelijk, handboek flitspalen kapotmaken is aanzetten tot vandalisme. Hitler gebruiken als vergelijking is in dit geval volkomen onzinnig. Er vallen juist doden door hardrijders , en flitspalen worden dan ook vaak geplaatst op plaatsen waar veel ongelukken gebeuren.

  Gretta zit wel op het grensgebied van “wat kan” , natuurlijk:)

 50. Leuk. Nee, zucht.

  Even kijken of ik nog de energie kan opbrengen.

  – ANP komt met een Hitlerverhaal
  – FJ heeft iets doorgelinkt
  – ANP-adepten komen met ANP-versie
  – Reacties: ‘Zie je wel!!! Het stond er!!!’
  – Andere reacties ‘maakt niet uit, het zijn doodrijders!!!’
  – Weer andere reacties
  KNIP

  Kappen mensen. FJ heeft mensen beledigd. In enkele onderschriften. ‘Volksverrader dit’. ‘Criminele organsiatie dat’.

  That’s it. So cut the crap. Braafste jongetje van de klas zijn we allemaal als het erop aankomt.

  ‘Dance, my little puppets.’ zegt de poppenspeler. Terwijl het voorvocht de boel niet drooghoudt.

  Etiënne

 51. Jarenlang heb ik mij verwonderd waar die adoratie voor de TufTufClub vandaan komt. Een beetje verongelijkt zijn als je met 160 km/u door de bebouwde kom rijdt en dan geflitst wordt. Als tegenreactie allerlei vergezochte argumenten gaan zoeken om het hardrijden goed te praten. Ik moet Jacobs niet tegenkomen als ie met 80 km/u bij door de wijk komt rijden waar mijn dochtertje aan het spelen is.

  Dus meneer Jacobs: Je rijdt te hard en wordt dus geflitst. Je beledigt mensen en die slaan terug (na +/- 4 jaar getreiter en gezeik). Niets mis mee. Wie zich brandt moet op de blaren zitten.

  Ik snap het ook niet. Hij had een plaat van Spee met Hitler op zijn site staan. Hoe dom ben je dan om deze in het licht van deze zaak te laten staan!?!

  Een Luuk: Wanneer komen de nieuwe brandbrieven?

 52. Citaat: “Jarenlang heb ik mij verwonderd waar die adoratie voor de TufTufClub vandaan komt. Een beetje verongelijkt zijn als je met 160 km/u door de bebouwde kom rijdt en dan geflitst wordt. Als tegenreactie allerlei vergezochte argumenten gaan zoeken om het hardrijden goed te praten. Ik moet Jacobs niet tegenkomen als ie met 80 km/u bij door de wijk komt rijden waar mijn dochtertje aan het spelen is.”

  Ook voor jouw de vrij simpele boodschap: Als je niet weet waar je over praat, hou dan gewoon je bek dicht. Zeer storend, mensen die denken het te weten, maar er geen reet van begrijpen.
  Dat krijg je natuurlijk als snel met een generatie waaronder Luuk Koelman die alleen de spits en de metro doorleest. Enige diepgang kun je in deze krantjes niet vinden en dat zie je dan weer terug in zijn zgn. columns! Zeer oppervlakkig,geen enkele diepgang en bovenalles geen idee hebben waar je het eigenlijk over hebt.

  LOSER!

 53. Johan van den H.

  Tjonge jonge… Als Koelman zo’n column had geschreven over Koos Spee dan had de hele Tuf Tuf Club krom gelegen van het lachen. Gaat het een keertje over hun zelf, lopen ze te jammeren en te mekkeren.
  Wel kaatsen, maar o wee als de bal een keertje terugkomt.

 54. Gelukkig spat van deze reactie wel de diepgang af.

  PS Kruip weer eens in je hol jongen.

 55. Wel typerend dat een groot deel van de personen die nu kritisch zijn over de column de schrijver wel adoreerden toen hij zo’n leuke column schreef over Gretta. Om anderen lachen is nu eenmaal eenvoudiger dan een kritisch stuk over jezelf lezen.

  Alhoewel de uitspraak van de rechter mij zeer heeft verbaasd, vond ik deze wel terecht. Het is te makkelijk om foto’s van lollige Boa’s te maken en daar zogenaamd satirische teksten onder te schrijven, terwijl je jezelf onherkenbaar (zwarte balk voor de ogen, waar ik altijd wel om kan lachen (die balk krijgt nu ook ineens een heel andere betekenis)) op de foto zet. Waarschijnlijk werkt Frank bij de prive of story en doet hij daar niet anders. Om zo met BOA’s om te gaan is enorm laf en bovendien hypocriet. De manier waarop de BOA’s vooral in het verleden op de site werden beschreven was ronduit beledigend.

  De TTC heeft nog steeds niet begrepen dat ze de verkeerden aanpakken. Je bereikt weinig met het afbeelden van BOA’s. Om iets te bereiken moet je bij de beleidsmakers zijn. Blijkbaar maken ze daar geen kans en dus pakken ze uit frustratie dan maar de zwakste persoon aan. De BOA kan immers niets terugdoen. Luuk Koelman gelukkig wel.

  Alhoewel de schrijfstijl van Koelman mij nog steeds niet, heb ik er wel hard om kunnen lachen. Hij haalt heel goed de essentie van de discussie naar voren. Best mogelijk dat Luuk volgende week een column schrijft waarom ik niet kan lachen. Hij wordt daar niet beter of slechter door alhoewel een cursus schrijven wel valt aan te bevelen.

 56. Toch wel typisch hoor….

  Koelman maakt een fout, weigert dit te onderkennen en vervolgens blijven 3 a 4 vaste lezers van zijn collum het maar voor hem opnemen met gebruik van valse of verdraaide argumenten.
  Is dat niet een beetje moeilijk typen jongens met jullie rechterarm zo halverwege Luuk’s rectale opening?

 57. Johan van der H.

  Koelman in de fout? Volgens het Openbaar Ministerie ging Jacobs in de fout. Ik citeer de site van het OM:

  “De voorzitter van de Tuf Tuf Club moet 2000 euro boete betalen voor belediging van de landelijke verkeersofficier van justitie Koos Spee. Bovendien legde politierechter C. Peterzon van de rechtbank in Lelystad Jacobs dinsdag een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur op.

  De voorzitter publiceerde op zijn site een poster, waarop Spee werd voorgesteld als Adolf Hitler. Satire, stelde de Tuf Tuf Club, maar de rechter vond van niet. Ook de vier politieagenten die zomer 2001 ongewild op de site van de Tuf Tuf Club belandden, zijn beledigd. Automobilisten hadden foto’s opgestuurd waarop deze verkeerscontroleurs duidelijk herkenbaar te zien zijn. De Clubvoorzitter plaatste de foto’s op de site, voorzien van ,,scherpe, spottende, harde satire”, aldus zijn raadsman H. Anker. Op de poster wordt de verkeersofficier zogenaamd gezocht, omdat hij leider is van de flitsinquisitie. De rechter vond dat hun privacy had moeten worden gewaarborgd door bijvoorbeeld balkjes voor de ogen te plaatsen.

  De voorzitter, journalist van een vakblad, beriep zich op persvrijheid. Officier van justitie D. Sarian vond dat persvrijheid geen vrijbrief is voor belediging van ambtenaren in functie. Hij eiste tachtig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar.”

  Heeft de TTC het Openbaar Ministerie al gevraagd om een rectificatie?

 58. Citaat: ” Zeer oppervlakkig,geen enkele diepgang en bovenalles geen idee hebben waar je het eigenlijk over hebt.”

  Gelukkig spijker jij me weer helemaal bij met deze opbeurende woorden.

  Blijkbaar heb jij niet gezien of gelezen dat de heer Jacobs wel degelijk affiches van Spee als Adolf op zijn site had staan.

  Nu blijkt dat sommige ook terug kunnen slaan naar mensen die denken anoniem te kunnen orakelen op het I-net, zijn mensen wel erg snel uit het veld geslagen. Jacobs stopt ermee omdat ie z’n echte werk (wat dat ook moge zijn) niet meer kan doen. Beetje flauw dus. Eerst anderen afzeiken en bij de eerste de beste tegenslag vluchten.

  Gelukkig heeft ie een waardig opvolger gevonden. Of nee wacht, die is ook al opgepakt voor vernieling van een flitspaal.

  Nee, een absoluut onschuldige club die TufTuf-ers.

 59. Even een forum van een website doorbladeren is voor sommigen blijkbaar teveel gevraagd..
  Maarja, lullen over zaken waar je niets vanaf weet gaat een aantal mensen hier blijkbaar erg makkelijk af…

  Wees een echte “held”, meld je even aan op het forum van de Tuf-tuf en begin een discussie over het bestaansrecht ervan… (in de categorie “feedback”).

  Maar ja, dan moet je ineens discussieren en met argumenten/feiten komen. Misschien is dat voor een aantal mensen hier inderdaad wel te hoog gegrepen. Zelfs Koelman heeft er nog wel eens moeite mee….

 60. Mr. A,

  Misschien is het handig je eerst ergens in te verdiepen voordat je je mening geeft. Deze onzin geeft aan dat je niet gehinderd door enige kennis van zaken maar wat in het rond brult.

  Misschien moet je bij het ANP gaan werken.

 61. Wat zijn we toch een stelletje heikneuters bijelkaar dat we ons zo kunnen opwinden over dit soort categorie”lekker belangrijk” zaken.

 62. Mr A schrijft:
  “Gelukkig heeft ie een waardig opvolger gevonden. Of nee wacht, die is ook al opgepakt voor vernieling van een flitspaal.”
  Is Frank Jacobs dan ooit eens opgepakt voor het vernielen van een flitspaal? En zijn opvolger, Harald Kolijn, is die ooit opgepakt voor het vernielen van flitspalen?
  Ik zal je uit de droom helpen Mr A, dit is nooit het geval geweest. Sterker, ze zijn er nooit voor opgepakt, omdat ze het nooit gedaan hebben.
  Wat je nou wel doet, is deze mensen beschuldigen, en het OM heeft besloten (in de TTC rechtzaak) dat diegene die dat publiceerd, schuldig is. In weze zorg jij ervoor dat Luuk Koelman aangeklaagd kan worden voor smaad. Proficiat!

 63. Mijn gevoel is dat Koelman wel leuk kan schrijven maar altijd de gemakkelijke prooien pakt. Dat is verdacht en betekent dat hij geen eigen mening heeft (niet een aanbeveling voor een columnist). Wat weer vóór Koelman pleit is dat hij wel lekkere ‘hete’ onderwerpen neemt.

  Persoonlijk begrijp ik niet hoe je een vrouw die volledig oprecht opkomt voor de onderdrukten, die reeds door iedereen met gevoel voor humor door het slijk is gehaald, ook nog op gevoelige wijze moet worden aangepakt door Koelman. Om te zien dat diezelfde Koelman het vervolgens opneemt voor ambtenaar Spee, die elke dag honderden goedwillende en vaak nette burgers veroordeelt volgens de hoogste denkbare verkeersnormen. Zelfs bij een CBS rijexamen mag nog meer dan bij examinator Spee.

  Waar licht Koelmans hart nou werkelijk? Bij het individu die een kritische stem goed kan gebruiken? Of doet hij het werk van Justitie gewoon nog even dunnetjes over. Huisvlijt.

  Ook:
  Curieus is dat onderzoek in het Vereningd Koningkrijk heeft aangetoond dat ondanks de snelheidscamera’s het aantal verkeersdoden gelijk blijft. Een journalist in een recent BBC programma gaf aan dat snelheidscamera’s altijd op ongevaarlijke wegen staan waar massa’s verkeer langskomen en bijna nooit bij scholen en creches. Een opservatie die ik in Nederland volledig onderschrijf. Kennelijk is deze precieze invulling van het Haagse beleid gemaakt op het niveau van de beleidsambtebaar. De precieze invulling van Spee? Een invulling gericht op geldstromen en niet op veiligheid?

  Zeer subtiel, maar hoe kan zo’n man zich nog de luxe van een geweten veroorloven? Daar ga ik met de kerst eens rustig over nadenken…

 64. Johan van der H.

  Timo, wat is dit voor een onzin-argumentatie? Net zoals je nooit aan schrijver moet vragen of de hoofdpersoon uit zijn roman ‘autobiografisch’ is, moet je ook niet aan een columnist vragen of wat hij in een column schrijft zijn echte, serieuze mening is. Of sta jij misschien na afloop van een toneelvoorstelling altijd bij de artiesteningang om de acteur die de slechterik speelde eens lekker in elkaar te trimmen?

 65. Aanvulling op mijn vorige post:
  Koelman heeft een goed punt (niet schokkend goed) dat de TTC website hier en daar een beetje bittere ondertoon heeft. Het kan iets luchtiger. Iets meer met een knipoog. Kijk een term als ‘struikrovers’ is lekker. Termen als ‘tandeloze hond’ is niet helemaal mijn smaak. Daar wordt die site ook effectiever van. Goed punt maar ik heb toch meer ontzag voor Frank Jacobs die het opneemt tegen de gevestigde orde, terwijl Koelman altijd reeds publiekelijk veroordeelden aanpakt.

  Ik blijf dus bij mijn eerder geplaatste opmerking, dat Koelman met zijn vakkundige humor meeloopt met de grote meute. Als leidend (bij Koelman beter ‘lijdend’) voorwerp kiest hij degene die al door iedereen verguist of ‘veroordeelt’ wordt en o ja… daar komt Koelman er nog even over heen. Niet sterk.

  Maar beste Johan, vriend, wat zeg je nou toch? Je speelt met definities door het beroep van een columnist te vergelijken met die van acteur. Goed gevonden maar niet waar.

  Een goede columnist heeft altijd een mening of stelt nieuwe (bij Koelman vaak ‘belegen’) vragen. Een acteur speelt de mening van een ander, tenzij… de acteur ook de schrijver is van het stuk (met jouw vindingrijkheid?).

  Nee Johan, ik blijf het met woorden oplossen of ik los het niet op. Ik ben een beetje ouderwets maar schelden, vloeken, slaan vind ik altijd zo weinig stijlvol, zo weinig stoer (macho sorry), vind je niet?

 66. Wat een gezeur over een column zeg. De discussie zou niet moeten zijn of die foto wel of niet op de site stond….. soit, als dat bewezen is en je hebt het gedaan ga dan met de billen bloot en lach er daarna om….de TTC heeft in ieder geval meer hits gehad dan ooit…alles heeft zijn voordeel.
  Gretta Duisenberg is beledigd,maar de column vond ik schitterend 🙂 Ik zie haar zo maar je kan niet zomaar en public iemand beledigen.
  Over de TTC,ik heb de site eens bekeken en kreeg gemengde gevoelens…tuurlijk, als je begrenst wordt in nederland met de 100 km wegen waar je nog geen kip tegen komt voelt dat erg lullig aan en ook als je bekeurt wordt voor 5 km te hard..
  maar foto’s plaatsen van mensen die tegen de 200 km p/u of zelfs meer rijden ?
  Belachelijk!
  Maar ook het vernielen van flitspalen heb ik weinig begrip voor….. immers worden deze net zo hard weer vervangen van ons belastinggeld waardoor er weer vaker geflitst gaat worden.
  Liever dan een vuiliszak erover of afplakken…( is dit nu aanzetten tot ?)
  Wat ook opvalt zijn de grove reacties van de mensen die reageren op column via dit “forum”
  als dit het niveau van de TTC is zou ik niet met een bumpersticker gaan rijden.
  Liever zie ook ik agenten gewoon boevenvangwerk doen en snelheidscontroles doen op plaatsen waar je dat zou verwachten.
  Maar de titel TTC ( Suske en Wiske)doet mij denken aan een stelletje vrolijke autorijders die op ludieke manier actie voeren echter na het bekijken van de site zie ik dat nu ( helaas) anders.

  Koelman,ga lekker verder met schrijven……niet alles is perfect….wie wel ?

 67. Timo, ik ben het absoluut met je oneens

  koelman getuigt juist van durf en originaliteit door de snelheidsovertreder in de beklaagdenbannk te zetten, juist in deze tijd waarin veel mensen sympathiseren met de snelheidsovertreder. Hij gaat helemaal niet mee met de massa zoals Pamela Hemelrijk of Elsbeth Etty, hij heeft een eigenzinnige en originele opinie die niet vol staat met gescheld op respectievelijk achterlijke socialisten of fortuinisten. Hulde aan koelman

 68. Ha, je onderschrijft mijn punt met chirurgische precisie.

  Massa’s die symphatiseren met snelheidsovertreders? In diet calvinistische land ken ik geen politicus van één van de grote partijen (PvdA, VVD, CDA; naar grootte) die tegen het flitspaal beleid is. De stelling dat Luuk Koelman risico neemt en tegen de gevestigde orde vecht is dus pure cynisme (of domheid ik sluit het bij jou niet uit).

  Overigens ben ik ook geen fan van Pamela Hemelrijk (te veel geklaag) en Elsbeth Etty lees ik niet. Maar we hebben het hier over Koelman en wat een held ben je als je iedere column het werk van een ander, Kopspijkers of Justitia i.s.m. Openbaar Ministerie, over doet. Dan ben je een held hoor. Ga snoep stelen van een kleuter dan heb je meer lef.

  En ik blijf het zeggen. Onderzoek in het Vereningd Koningkrijk heeft aangetoond dat ondanks de snelheidscamera’s het aantal verkeersdoden gelijk blijft. De Politie is je beste fotograaf. Camera´s staan nooit bij scholen en creches. Iemand verteld ons gewoon niet de waarheid. Als bureauambtenaar Spee morgen naar de kerk gaat mag hij daar eens over nadenken.

  Een nieuw puntje. Ik denk dat elke politieagent verantwoordelijk is om de signalen van de straat, namelijk veel kleine criminaleit, moeten doorgeven aan de bureauambtenaar. Zij dragen ook een verantwoordelijkheid, hoewel kleinere, voor deze nationale schijnvertoning.

 69. Timo, ik heb het niet over de grote partijen, maar over de gewone man in de straat. Die man in de straat sympathiseert zeker wel met snelheidsovertreders.

  Meestal zitten scholen en chreches niet aan drukke wegen dus om daar over te zeuren is zinloos.De overheid zet juist de flitsers op de plekken waar dat gevaarlijk is. En een brits rapport is niet relevant in Nederland. Wie zegt dat snelrijden niet gevaarlijk is praat gewoon onzin. De overheid zou er goed aan doen om draaideursnelheidsovertreders hun rijbewijs af te nemen, sommigen op dit forum zouden daar hevig tegen protesteren, maar dat is in hun eigen belang.

 70. Ja. Je mening is duidelijk maar niet van een vroomheid dat ik de hypocrisie er van af druipt. Maar het kan ook een gebrek aan scherp zicht. Hallo, “wakker worden”! Belasting heffen en dan zeggen dat je bezig bent met veiligheid. Jokken mag niet, zegt moeder. Spee is een schande voor de opvoeding van zijn moeder. Sorry maar ik moet hard zijn.

  Maar wat vind je ervan dat Koelman zowel bij Greet als bij Frenk Jacobs het niet opneemt voor het machteloze individu? Keurige nette mensen(zowel in NL als in Palestina)? Trapt indirect naar de mensen die machteloos staan of die feitelijk al machteloos zijn (Greet en Frenk)? Toon jij nou eens moet?

 71. Ok wat ik ga zeggen zal niet echt bijdragen aan de discussie, maar ik wil het echt even kwijt. Sommige mensen die hier de TTC verdedigen zijn echt té kansloos, meneer “Fast Paulus” voorop. Als je nog op school zit knul, stop er dan mee, zonde van het geld. Als je niet meer op school zit, sta dan even stil bij het feit dat je jezelf Fast Paulus noemt, hahaha. Ik wil je ook graag nog even quoten: “@Jacques vd Ven: En jij hebt zeker een Opel voor de deur met een visje op de kofferbak?”. En verder: “Ja dat is het, want na de eerste verhoging kan je het niet meer betalen zeker? “. En dan een aantal regels verder schrijven: “Oftewel, eerst goed verdiepen in iets voordat je een uitspraak doet. Dat doe ik ook…” Tuurlijk Paulus. Jij wel hé. Ik begrijp dat ik nu ook een uitspraak over jou doe, snelle paultje, maar na het lezen van jouw reactie lijkt dat me iets terechter dan jouw uitspraken over vd Ven. Scheur ze, vlotte Paul.

 72. He timo,

  Door je ressentiment kan je de objectieve feiten niet herkennen. Als er geen flitspalen waren, dan waren er nu veel meer verkeersongelukken geweest. Denken dat snelheidsovertreders geen gevaar zijn voor de veiligheid is nonsense. Snelheidsovertreders zijn in feite criminelen. Net zoals geweldplegers, zijn het ook aggresievelingen en houden ze geen rekening met anderen. Jij denkt dat alleen het eerste soort gedrag crimineel, das pas hypocriet!! het tweede soort gedrag is even gevaarlijk als ‘gewoon’crimineel gedrag.

  Ik beschouw iemand die flitspalen in brand steekt niet als zwak. Greta heeft een kast van een huis in bezit, heeft een comite achter zich en kan ook nog eens goede advocaten betalen, zij is dus ook niet zwak, hoe je er dus bijkomt dat koelman de zwakken aanvalt is een raadsel.

 73. Matteo, lees Timo zijn post nou eens goed door ajb. Het gaat er niet om dat er flitskasten zijn maar juist waar deze staan……….

 74. Hij heeft het niet alleen waar de flitspalen moeten staan, maar over het hele beleid. hij zegt zelf dat die flitspalen niets uithalen

 75. Meestal zitten scholen en chreches niet aan drukke wegen dus om daar over te zeuren is zinloos.De overheid zet juist de flitsers op de plekken waar dat gevaarlijk is. En een brits rapport is niet relevant in Nederland. Wie zegt dat snelrijden niet gevaarlijk is praat gewoon onzin.

  Matteo je mag best de moraalridder uithangen, maar ga ajb geen onzin verkopen.

 76. Josef , vertel jij mij maar eens waarom het s’nachts om 01:00 uur op een lege snelweg zo gevaarlijk is dan???

  Ik ben niet tegen snelheidscontrole’s! Maar wel tegen de manier waarop ze worden uitgevoerd. De beruchte K. Spee praat in de meeste gevallen niet over verkeersveiligheid maar in keiharde euro’s.
  Als je met geld de verkeersdoden zouden kunnen terugdringen ben iuk zelfs bereid om meer houdersschapsbelasting te gaan betalen, HELAAS met geld koop je geen levens!!
  Als je wat wil moeten ze de cijfers eens bestuderen. En dan kunnen ze niet anders concluderen dat dat slechts 3% van alle verkeersslachtoffers komt door snelheid, en de meederheid door GEEN VOORRANG VERLENEN!!
  Ga eens in dat blauwe pakkie bij kruisdpunten staan en spreek bestuurders eens aan op hun verantwoordelijkheden. Dus ga niet op een lege snelweg geld staan harken, maar ga op punten staan waar dit daadwerkelijk de verkeersveiligheid ten goede komt. En dan niet met een automatisch apparaat, maar door een actieve snelheidscontrole en spreek zet bestuurders direct aan de kant. Want van die bon, die 6 weken later pas in de bus valt, weet men vaak niet meer of men daar wel is geweest en wat men eventueel voor crimineel gedrag heeft vertoond!!!

 77. @TTC

  Zolang jullie bij een flitspaal bovenop de rem gaan hangen en daarna weer plankgas optrekken naar 50km/u te hard, zullen flitspalen bij creches juist ongelukken veroorzaken.

 78. Valt Me Op

  Het valt me op dat de “foei Koelman” reacties allemaal rond dezelfde tijd gepost worden en afkomstig lijken van de TTC zelf. Wat een losers, een beetje bezorgd publiek spelen in de hoop de publieke opinie mee te krijgen.

  Snelheidslimieten zijn er niet voor niets en het is niet aan TTCers uit te maken wanneer ze overdreven zijn. Als je daaraan begint waar ligt dan de grens: ik had maar vier promille alcohol in mijn bloed en zo heel erg veel mensen heb ik ook weer niet aangereden?

  Laat TTC maar eens aantonen waarom er hard gereden moest worden en waarom er extra uitstoot van CO2 nodig was.

  Het wordt tijd voor een puntenrijbewijs in Nederland. De invoering daarvan heeft bij ons in ieder geval sinds juli het aantal verkeersdoden gehalveerd.

 79. Kijk even naar Double U, die gebruikt argumenten en is tegelijkertijd genuanceerd (net zoals de natuur niet alleen maar zwart of wit is).

  Oersoep gebruikt een argument wat ook tegen hem zelf keert (een tweesnijdend zwaard).

  Valt Me Op denkt in komplot theorieen. Vermoeiend maar niet te bewijzen nog te weerleggen. Lees mijn eerdere post van november 29, 2003 06:54 pm. Misschien raak je dan overtuigd.

  Overtuigd dat met of zonder TTC het flitspaalbeleid zwanger is van leugenachtigheid (halve waarheden), cynisme (zo van ‘ik vind de waarheid niet belangrijk’) en los is van enige wetenschappelijkheid.

  Voor mij is de scheiding van kerk en staat heilig maar bureauambtenaar Spee voert hier een beleid dat meer met geloven dan met weten te maken heeft.

 80. Double U, dat stukje in mijn post is geqoute van Matteo. Ik vind het dus ook niets dat de snelheidlimitieten ook s’nachts gehanteerd worden.

  Valt me op, ook jij vergelijkt appels met peren. Hoe kun je nou een snelheid overtreding gaan vergelijken met dat van een alcoholovertreding. Daarnaast heeft een puntenrijbewijs neit alleen betrekking op een snelheidsovertreding maar ook op alcoholmisbruik etc.

 81. Tuf tuf club.. pff kan die naam niet veranderd worden? Dit is zoooo suf..

  conclusie,
  Gezien de reacties zitten er een aantal (50%) vreselijk domme lui bij de tuf tuf tuf club.
  Dat zijn de jonge mannen met zo’n lelijke radardetector op het raam geplakt. (tssss, jongens alsof je niet genoeg geld hebt om een redelijk ingebouwde te bestellen, sneu zeg!)

  Enja, het klopt idd dat ik het ook niet fijn vind om met 3 of 30 km/u te worden geflitst. Handig middel hiervoor is een optie dat cruisecontrol heet.
  Als ik iets harder rijd dan toegestaan is, sta ik altijd in voor de consequenties.

  Oh, ik zal even de column lezen. (nee, ik lees geen spits of iets dergelijks)
  hehe

 82. @matteo:

  —-quote—-

  Snelheidsovertreders zijn in feite criminelen. Net zoals geweldplegers, zijn het ook aggresievelingen en houden ze geen rekening met anderen.
  —-quote—-

  Ik dacht juist dat te hard rijden slechts één verschijningsvorm was van agressiviteit en asociaal gedrag. Ik zou niet iedereen die iets te hard rijdt meteen tot crimineel willen bestempelen. Er worden veel bekeuringen uitgeschreven voor hele kleine snelheidsovertredingen. Zijn al deze mensen dan crimineel?

  Zo wordt Frank ook behandeld in deze. Ja hij is zeer grof in de mond in zijn reportages, en profileert zich zodoende als een onbeschoft individu. Dit maakt hem nog geen crimineel. Slechts omdat men zich een oordeel meent te kunnen aanmeten over Frank noemt men het aannemelijk dat hij zo’n vileine vergelijking zou kunnen maken tussen dhr. Spee en Adolf Hitler. In alle redelijkheid zie ik echter geen reden om Frank op deze wijze naar beneden te trappen, zomin als ik iemand tot crimineel zou willen bestempelen die een paar kilometer te hard rijdt op een plaats waar dat veilig te doen is.

 83. Het lezen van deze column doet me denken aan het lezen van zijn columns in Metro: het gemiddelde niveau van de ingezonden brieven is zeer vergelijkbaar. Mag ik alle lezers een prettige Sinterklaas en de nodige zelfspot toewensen?

 84. Godverdomme! Altijd gedacht dat de tuftuf club swingers waren van 45 +!!!
  Van die partnerruilende burgers met overgewicht. Die dan soms op parkeerplaatsen afspreken. Vooral `s zomers. En soms een uitwisseling met de pufpuf club (die zijn iets ouder).

  Allemaal helemaal niet waar! Dus.
  Ordinaire hardrijders…

 85. DE HITLER-POSTER KOMT NIET VAN FRANK JACOBS VANDAAN. HET ANP HEEFT HET BERICHT VERKEERD DE WERELD INGESTUURD (LATER GECORRIGEERD) EN DAT IS DOOR HET OM EN LUUK KOELMAN BLIND OVERGENOMEN

 86. Ik reageer op deze quote: “Als je de site echt had bezocht had je geweten dat er nooit een foto van Spee als Hitler heeft gestaan.”
  Die stond er dus wel.

  Reactie: Het plaatje van Spee als hitler heeft inderdaad even op het forum gestaan via een link maar is gelijk verwijderd door Frank (persoon die het gepost had is enige tijd geband

 87. Mr A., “u” schrijft dat de Spee/Hitlerfoto op de site heeft gestaan, ik weet niet hoe “u” er bij komt, dat is complete onzin. het heeft op het forum gestaan en is er door derde op geplaatst. Binnen de kortste tijd was het verwijderd doorFrank Jacobs

 88. Johan van der H. Frank Jacobs is niet veroordeeld wegens de Hitler/Spee-poster, op de website van het OM is blind de foutieve berichtgeving van het ANP overgenomen, Toen er later een gecorrigeerde versie kwam is dit niet overgenomen

 89. Luuk! haal onmiddelijk die verschrikkelijke poster van Koos Spee van je site!

  Hier heb ik geen woorden voor. Ik bedoel vrijheid van meningsuiting is bij mij heilig maar een beetje beschaving doet geen kwaad.

  Benter? Heb jij hier soms iets mee te maken? Het doel heiligt niet altijd de middelen.

 90. Luuk,

  Goed dat je hier over schrijft. Ik heb de “ludieke” site ook even gecheckt, maar er viel inderdaad weinig te lachen. Wat een zielige figuren zijn dat zeg, die van de tuf-tufclub. Volgens mij zijn die mensen langs de weg ook alleen maar hun werk aan het doen, waar ze opdracht voor krijgen. Zinloos gedrag dus van de tuftuf-club, lijkt me… Hebben ze niks beters te doen? Ben het ook niet eens met het beleid van de politie, maar dit lijkt me niet de manier. Vraag me ook af wat voor types het zijn.

  Kortom, ik heb genoten van je column… vond hem geweldig!

 91. Oef, Luuk.. wat zie ik dáár voor afbeelding op je site????
  (ik weet nog wel een goede advocaat voor je ;o))

 92. oooh luukje toch..

  waarom zet jij afbeeldingen van Adolf op je site??
  dan kan ECHT niet hoor… tssssssk

 93. Ik denk niet dat Koelman nu zo dom is vol leedvermaak naar die Hitler-prent te linken. Dan geef je immers toe dat je weet dat die prent op je site staat.

  Tja, Jacobs was wel zo dom. Een belangrijk verschil. En nu zet hij weer mensen aan tot het posten van die prent. Dat wordt straks 80 uur flitspalen in de grondverf zetten!!

 94. Walkie Talkie

  Adrie je hebt er niet echt kaas van gegeten zie ik al. Jammer je probeert heel interessant te doen terwijl je jezelf alleen maar voor schut komt zetten.

 95. Walkie Talkie

  Adrie, je hebt er niet echt kaas van gegeten zie ik al. Jammer je probeert heel interessant te doen terwijl je jezelf alleen maar voor schut komt zetten.

 96. Laatst Jacobs weer gehoord bij radio538. Wat is die gast dom. Gelukkig maar want een bezielend leider van zo’n clubje zou nog e.e.a. voor elkaar kunnen krijgen.

  4 jaar bezig en gewipt worden om een postertje en wat foto’s op je site….

  Alhoewel, eigenlijk ook wel weer grappig.

 97. “please don’t feed the troll
  thank you.”

  Blijf ik wel mooi zitten met m’n broodkorsten 😉

 98. Walkie Talkie

  Mr. A., lekker hypocriet, hij zei namelijk niks dom op 538. Had je echter beter geluisterd dan had je gehoord dat het juist rick en jan waren die dom waren/zijn. Jacobs legde het verhaal nog eens piekfijn uit en nog kom je hier onzin verkopen, zonde.

 99. … Ben ik nou zo slim of ….

  Ach laat ook maar. Met SBS 6-publiek praten op een serieus niveau gaat toch niet lukken.

  Laten we zo zeggen, dankzij TufTuf-ers is ‘Blik op de weg’ een stuk aangenamer om te kijken.

 100. Er schijnt toch bijna niemand meer naar SBS6 te kijken? Kennelijk is deze elite nog aanwezig op www Koelman…

  Zonder te oordelen en uit pure nieuwsgierigheid, Mr. A. naar welk uitzendgemachtigde of programma gaat u voorkeur uit?

 101. Matig stukje. Eén van je minste. Doorgaans vind ik je meeste stukje prachtig, maar dit viel wat tegen.

  TTC is wel aardig, maar idd een matige site.
  Die Spee is echter ook een rare kwibus met zijn eigen moralistische tv-show.

  Later
  Vincent

 102. Hareld Hansen

  Haha mr A, je zegt zelf dat je naar radio 538 luisterd. Hoezo de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet……

 103. Lastig: online een discussie voeren die gestart wordt, daar waar de Wet van Godwin eindigt.

 104. Toch raar dat zo’n foto blijft staan……Je moet het maar willen.

 105. Koelman gebruikt Movable Type als CMS. Dus heeft hij ook het ip-adres van de gast die die foto postte.

 106. correctie, hij heeft het IP van de computer van waaraf DE LINK naar dit plaatje is gepost…
  als die past al niet met een dynamisch IP postte, of vanachter een anon. proxy…

 107. niet rokende Anti-Bumperklever

  “Dat krijg je natuurlijk als snel met een generatie waaronder Luuk Koelman die alleen de spits en de metro doorleest. Enige diepgang kun je in deze krantjes niet vinden”

  Nee, voor diepgang moet je de Telegraaf lezen, de krant van hardrijdend Nederland.

  17% van de verkeersongelukken met dodelijke afloop wordt veroorzaakt door dronken mensen achter het stuur. Dat betekent dat 83% van de ongelukken wordt veroorzaakt door nuchtere mensen. Dit is ongehoord! Schande dat men niks doet aan die 83%.

  Cijfers en onderzoeken zeggen mij niet zoveel. Resultaten zijn vaak multi- interpretabel en kunnen vaak zo worden uitgelegd dat ze altijd wel passen in het straatje van degene die de resultaten presenteren ter ondersteuning van zijn/haar ideeën.

  Sommige Tuftuflui zijn bijna net zo zielig als die bloedfanatieke anti-rokers die rokers op een hysterische manier als melaatsen behandelen.. Overigens moet ik ook niks hebben van de tabaksmaffia. Maar dit terzijde.

  Vaak wordt blijk gegeven van wat ik de Heinsbroek-mentaliteit noem. Regels (dus ook verkeersregels) zijn er slechts voor anderen, niet voor mij.

  Foto’s plaatsen van vernielde flitspalen onder het mom van het ludiek-kritische is net zo iets als het plaatsen van kinderpornofoto’s om kinderpornografie aan de kaak te stellen.

 108. Koelman

  Toen je Gretta zat af te zijken vond ik je al een enorme eikel.
  Maar na het belachelijk maken van de mensen die tegen die graaipaal exploitanten zijn weet ik het zeker:
  Je bent een van die eikels die altijd weer voor de verkeerde partij kiezen. Mensen die voor rechtvaardigheid zijn en tegen onrechtvaardigheid daar heb jij lak aan.
  Het vunzige satirische toontje daarbij doet de rest.
  Walgen doe ik ervan.
  Ik hoop dat je nog vaak geflist wordt en dat je stikt in je keppeltje.
  Jag

 109. Ik lees hier nu wat reacties van mensen, die stug volhouden dat alle ttc-ers Hardrijders dus doodrijders zijn.
  Ik kom op de TTC regelmatig mensen tegen, ‘gewone burgers’ die kwaad zijn over het feit dat ze voor een redelijk kleine overtreding, laten we zeggen 5 km/pu te hard, een enorme boete thuisgestuurd krijgen. Zijn dit criminelen? Zijn dit doodrijders? Nee, dit zijn gewoon mensen zoals u en ik, die het gewoon niet langer pikken dat ze kaalgeplukt worden omdat ze een paar km te hard hebben gereden. Deze mensen worden door de publieke opinie aan de schandpaal genageld als zijnde ergere criminelen dan moordenaars.
  Flitskasten staan bijna nooit op plaatsen waar het écht gevaarlijk is. Ze staan het meest op plaatsen waar veel geld te verdienen is en dit is niet mijn persoonlijke mening, dit is een feit.
  Nu kan iedereen wel over de TTC struikelen, omdat ze door de media afgeschilderd wordt als zijnde een domme club vol criminele doodrijders met een grote bek, maar ik ben het hier niet mee eens. Ik kom regelmatig op het forum en daar zijn regelmatig intelligente discussies gaande over de zin en de onzin van het verkeersbeleid. Natuurlijk moet je de kaf van het koren kunnen scheiden, op ieder forum kom je ook een hoop onzin tegen. Maar als je niet daartussendoor kunt lezen, moet je ook niet meteen je gal spuien.
  Tot slot: L. Koelman, ik vind je brandbrieven vaak vermakelijk, moet er regelmatig om lachen, maar ik denk dat je met dit verhaal toch een verkkerd beeld schetst.

 110. “Luuk! haal onmiddelijk die verschrikkelijke poster van Koos Spee van je site!

  Hier heb ik geen woorden voor. Ik bedoel vrijheid van meningsuiting is bij mij heilig maar een beetje beschaving doet geen kwaad.

  Benter? Heb jij hier soms iets mee te maken? Het doel heiligt niet altijd de middelen.”

  Ik heb er niets mee te maken Timo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top