Dirty Harry van Bommel

Die Harry van Bommel toch. Nu is hij weer neukend onder zijn bureau in het Tweede Kamergebouw aangetroffen. Sinds de buitenlandspecialist van de Socialistische Partij tijdens een werkbezoek aan Jordanië avances maakte naar een ambassademedewerkster, is de geest uit de fles.

Op het Binnenhof kent iedereen de reputatie van Van Bommel. Sinds afgelopen weekend weet ook heel Nederland dat hij een “liefhebber is van vers vrouwenvlees”. In De Telegraaf deed voormalig SP-receptioniste Mariëlle een boekje open over de amoureuze affaire die zij in 2004 met Van Bommel had. En ze beweert niet de enige maîtresse te zijn geweest: “Nieuwe fractiemedewerksters werden altijd voor Van Bommel gewaarschuwd.” Tevergeefs, want “het is lastig aan te geven met wie hij géén seks heeft gehad.”

Inmiddels zijn meer oud SP-Tweede Kamermedewerkers uit de kast gekomen. Ze strooien met sappige quotes: “Ik weet niet hoe mannelijke nymfomanen heten, wél dat Harry een absolute afwijking heeft op dit vlak” en “toen ik naar huis ging en Harry prettig weekend wilde wensen, trof ik hem neukend onder zijn bureau aan.”

Doorgaans is het liefdesleven van een politicus geen nieuws. Zoals iedere andere Nederlander is Van Bommel op seksueel gebied vrij om te doen en te laten wat hij wil, zolang hij zich maar aan de wet houdt. Hij mag er dus een bijvrouw op nahouden, óók als zijn vriendin op dat moment hoogzwanger is, zoals in 2004. Niets menselijks is de SP’er vreemd, zullen we maar zeggen. Dat is ook zo’n beetje Harry’s verweer tegen alle beschuldigingen van laakbaar, seksueel gedrag. Hij ontkent niets, maar weigert verder inhoudelijk te reageren. “Dingen die privé zijn, moet je privé houden.”

Helemaal mee eens, ware het niet dat Van Bommel ook in zijn werkkamer in het Tweede Kamergebouw dames voorbij hun remmingen lokt. Dat moet vreemde taferelen opleveren: Marijnissen die bij Van Bommel op de deur klopt, zijn hoofd om de hoek steekt en zegt: “Harry, vergeet je de Algemene Beschouwingen niet? Het debat beg…” Oeps! Niemand aanwezig. Nou ja, niemand. Twee vrouwenbenen die achter het bureau in de lucht steken en een vreemd, ritmisch gebonk tegen de onderzijde van het bureaublad. Snel sluit Marijnissen de deur. Privé is privé.

Neuken tijdens werktijd, wat is daar privé aan? U en ik worden op staande voet ontslagen wanneer we tijdens werktijd naar porno surfen: bijvoorbeeld naar plaatjes van een neukend stelletje onder een bureau. Laat staan wat er gebeurt als we zélf in die pose worden betrapt – en dan ook nog eens met een ondergeschikte.

Zo niet binnen de SP Kamerfractie. Daar mag je als Kamerlid op kosten van de belastingbetaler je vrouwelijk personeel ongelimiteerd tussen de benen zitten. No questions asked.

Even op de website van de SP gekeken. Daar wordt volgens goed socialistisch gebruik met geen woord over deze kwestie gerept. Logisch, want als de SP zich met dergelijke futiliteiten moet bezighouden, komt die ‘maatschappij waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan’ er nooit.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!