De vakantiekiekjes van Jan Peter Balkenende

“Meneer Balkenende, goedemorgen. Waar ik u een week geleden over belde: heeft u uw vakantiefoto’s bij u?”
“Meneer Van der Wulp. Ook een goedemorgen! Heeft u zelf een fijne vakantie gehad?”
“Nou en of, maar daar gaat het nu niet over. Heeft u ze bij u?”
“Jazeker. Kijkt u eens wat een kloek fotoalbum. Ik ben er de gehele zondag mee bezig geweest omdat ik wist dat u alle foto’s wilde zien.”
“Nou, niet ik alleen. De gehele Rijksvoorlichtingsdienst!”
“Toe maar! Dat zal mijn vrouw Bianca leuk vinden. Kijk, ze heeft met zilverkleurige inkt onder elke foto een grappig onderschift geschreven. En Amalia heeft er van die koddige tekstballonnen bij geplakt.”
“Ik kom even naast u zitten, meneer Balkenende. Heeft u de vakantiefoto’s van Poetin gezien? Staat daar halfnaakt te vissen. Wat een torso heeft die Rus! Cowboyhoed op, zonnebril: prachtig!”
“Jaja…”
“Dát is wat de moderne leider moet uitstralen, meneer Balkenende. Stoer, mannelijk en als het even kan met ontbloot bovenlijf.”
“Kijk, dit is dus onze Kip caravan op de camping in Zoutelande. Ziet u wat Bianca onder de foto heeft geschreven? ‘De Zeeuwse Rivièra’. Haha! Nou, nog nooit zoveel regen gehad.”
“Mooi hoor.”
“En hier zit ik voor de caravan de CDActueel te lezen. Glas melk erbij, heerlijk!”
“Weet u, meneer Balkenende, de Rijksvoorlichtingsdienst is op zoek naar een stoere, sportieve foto van u. In deze moderne tijd gaat het niet meer om wat de politicus zegt. Het beeld is de boodschap, begrijpt u wel? Is er ook een foto van u met ontbloot bovenlijf?”
“Eens even zien hoor. Is dit iets? Hier sta ik diep voorover gebogen met mijn poloshirt de caravan te dweilen. Ik was vergeten het dakraampje dicht te doen toen we mosselen gingen eten in het dorp.”
“Nee… nee… niet geschikt.”

“Maar waarom niet? Dweilen is fysiek een stuk inspannender dan wat Poetin doet. Naar een dobber staren kan ik ook!”
“Meneer Balkenende, ik zie haren op uw rug. Die kunnen we wel weg retoucheren, maar dan zitten we altijd nog met de bilspleet die boven uw zomerpantalon uitpiept.”
“Nou ja, zeg! De strijd tegen het wassende water. Mannelijker kan bijna niet hoor!”
“Wat me ook niet bevalt, is dat tekstballonnetje met ‘PRRRRT!!’ dat uit uw bilspleet komt…”
“Dat vond Amalia leuk om erbij te plakken. Wat is daar mis mee?”
“Niets, niets, helemaal niets. Het is alleen zo, dat een dergelijke foto internationaal… ach, laat ook maar. Nog een fijne dag, meneer Balkenende.”
“Insgelijks, meneer Van der Wulp. Brengt u morgen uw vakantiefoto’s mee? Ja? Gezellig!”

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!