Bidden met Bas van der Vlies

Here God, hier spreekt uw nederige dienaar Bas van der Vlies. U weet wel, van de SGP. Heilige Vader, er is onheil op til. Hier in Nederland loopt een rechtszaak tegen de SGP omdat wij geen vrouwen toelaten tot de kandidatenlijst. En internationaal dringen de Verenigde Naties bij de Nederlandse regering erop aan ons te dwingen de discriminatie van vrouwen te stoppen.

Discriminatie? De brutaliteit! Hoe kan Uw onfeilbare Woord ter discussie staan? Zoals een hert verlangt naar stromend water, zo dorst de ziel van elke mannenbroeder naar U, o Heer. Niets dat ons hiervan kan afleiden.

Maar wat nu als wij, binnen de SGP, straks temidden van vrouwen moeten verkeren? Schepsels die louter van de buitenkant der dingen houden! In hen zindert alles wat U verboden heeft. Ze lachen schalks, wenken ons met hun ogen, lonken.

Wij mannenbroeders weren ons uit alle macht. We stoppen het hemd diep in de broek, die wij tot onder onze oksels optrekken. Maar dat is niet genoeg, want bij vrouwen kiert de verleiding tussen de woorden. Kirrend met hun stemmetjes van suikerzoet, dwarrelen zij om de mannenbroeders van de SGP. Hoe kunnen wij ons daartegen teweerstellen, Heer? Het enige goede aan een vrouw is haar drang tot properheid. Stof afnemen, kinderen zogen, piepers jassen. De man heeft de macht om te gebieden over de vrouw. In die verhouding dienen zij te leven. Een onwrikbare grondslag en een helder richtsnoer.

Maar hoe is de rauwe politieke werkelijkheid! Neem nu Femke Halsema. Een vrouw, en aldus wilsonbekwaam tijdens haar maandelijkse stondes, maar daar hoor je niemand over. Soms wrijft zij met haar handen over haar armen. O, de gruwel! Want ik weet: bij menig mannenbroeder trekt op zulk moment een rilling van welbehagen over de rug. Het brengt hen in vervoering. Aders beginnen te kloppen en plots is daar dat onwelkome, warme gevoel in de onderbuik.

Zelf houd ik op zo’n moment mijn handen stijf onder de oksels en concentreer mij op Uw ware almacht en de gong van het Laatste Oordeel. Maar ik besef: diep van binnen ben ik een land van dorheid. Daarom bid ik U, Heer. Sterk mij, laat mij immer kreukvrij zijn. Toon Uw almacht en maak de Tweede Kamer weer tot het kroondomein van de man. Amen.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!