Bedenk goed wat u met een gestolen gsm doet

Wie vandaag de dag een gsm jat (of er pardoes eentje vindt op straat), kan maar beter technisch goed onderlegd zijn. Martijn, weblogger van de site Postrestante.org, is dat in ieder geval wel. Onlangs raakte hij zijn gsm met ingebouwde camera kwijt, waarschijnlijk aan een zakkenroller. Wat nu? Aangifte bij de politie leverde niets op. Martijn mocht een formuliertje invullen dat subiet in een diepe la verdween. Verdrietig keerde hij huiswaarts. Zo’n mooie gsm. Ja, Martijn had het apparaatje zelfs zo ingesteld dat elke foto die ermee wordt gemaakt, automatisch ook op zijn weblog wordt gepubliceerd.

Voelt u ‘m al aankomen? Precies! De volgende ochtend prijkt op Postrestante.org een foto van twee niet al te frisse pubers. Martijn begrijpt: dit duo heeft zichzelf gefotografeerd met zí­jn gsm. Het zijn dus óf de dieven óf de eerlijke vinders van de telefoon. Maar als ze de eerlijke vinder zijn, waarom brengen ze de gsm dan niet naar de politie?
Martijn laat de foto afdrukken en gaat zelf naar de politie. Maar die doet niets, want misschien hebben de jongens de telefoon wel eerlijk gevonden of van iemand gekocht. Toch?

Daarop plaatst Martijn de foto met verhaal en al prominent op zijn weblog. Dat helpt! Ook andere weblogs schrijven over de foto. En jawel, binnen de kortste keren heeft Martijn zijn gsm weer terug. Beide schavuiten laten hem via een tussenpersoon weten niets met de diefstal van doen te hebben. De eerlijke vinder van de gsm heeft hen op de foto gezet. Ja, echt waar. Mag nu alsjeblieft de foto van de website?
Martijn voldeed aan het verzoek. Hij heeft immers zijn gsm weer terug. En dat was ‘m zonder dat heerlijke kiekje nooit gelukt.

close

Genoten? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief en ontvang net als 2200 anderen elke twee weken verse columns en longreads in je mailbox.

Luuk Koelman
Luuk Koelman

Dit artikel is geschreven door Luuk Koelman. Hij is columnist (o.a. voor Nieuwe Revu), ghostwriter en schrijfcoach. Hij werkt voor mensen die graag schrijven én voor mensen die liever niet schrijven.

Contact

Of mail me via luuk[at]koelman[dot]com