Beau, het duizend-dingen-doekje

Arme Beau van Erven Dorens. Maandag was de laatste aflevering van zijn programma CQC. De kijkcijfers waren zo slecht dat Veronica er de stekker uit trok. Best wel zielig eigenlijk.

Het is Beau’s zoveelste programma dat het niet heeft gered. In De Wereld Draait Door somde hij alle eerdere mislukkingen op: “Ik heb ook nog twee talkshows gehad. Beau en Beau Rivage. Ik heb een serie gehad Man en Paard, die ik zelf heb geschreven. Dat heeft ook allemaal niet echt gewerkt”. Beau zat er gelaten bij. Wat nu? “Ik struikel maar verder”. Waarmee dan? Dat wist Beau zo één twee drie ook niet: “Ik wil alles doen. Ik ben wat dat betreft gewoon een prostituee”.

Mooi gesproken. Die laatste zin sluit naadloos aan op een filmpje uit 1996 dat pas op internet opdook. We zien een nog onbekende, brutaal ogende Beau van Erven Dorens die zegt één ding te willen: beroemd worden. Maakt niet uit hoe.
Welnu, dat is hem gelukt. Knap gedaan en petje af, maar hoe nu verder? Ik denk dat dat het probleem is met Beau van Erven Dorens. Hij heeft geen boodschap, hij mist de urgentie. Beau houdt enkel van de buitenkant der dingen. Het enige wat hij wil, is met zijn hoofd op tv. De honger naar roem, dat is de kern van zijn bestaan.
Rijst de vraag: wat kan Beau nu werkelijk? Iemand als Gordon kan zingen en Patricia Paay is een kabouter met tieten, maar waar liggen de onderscheidende kwaliteiten van Beau? Oké, hij springt heel verdienstelijk in een te strak sluitend glitterpakje door muren van piepschuim. Reclamespotjes in zijn onderbroek doet hij ook heel erg goed, maar verder?

“Ik wil alles doen”. Je proeft de wanhoop, het persoonlijk drama. Wat zit die man zichzelf in de weg. Nu al doodsbang dat er eens géén camera voor zijn snufferd staat. Het lijkt me een ellendig bestaan.

Beau van Erven Dorens; hij is verworden tot het duizend-dingen-doekje van de Nederlandse televisie. Een doekje dat je overal voor kunt gebruiken. Het aanrecht schoonmaken, drolletjes uit de kattenbak vissen of er desnoods in ejaculeren. Beau vindt het allemaal best, zolang hij maar dat doekje mag zijn en een camera het filmt.

10 reacties op “Beau, het duizend-dingen-doekje”

 1. voorlopig is zijn lege ego te gebruiken om de koeiestront uit z `n tuin te peuteren , welke een andere zgn BN`er erin heeft gekieperd ene Jaap of Joop uit een huis…
  Maar als je al bij het EENS zo mooie en GOEDE piratenachtige Veronica wordt weggebonjourd , oeps dan ben je erg diep gezakt, misschien dat Beau bij Paul voor debieltje mag spelen ??? het arme miskende egotje…

 2. @Han: was dat niet bij Albert V. i.p.v. bij Beau?

  Anyway, als Beau zich een prostituee voelt, wat let hem dan om wat aan de leegstand op de Wallen te doen? 🙂 Wachten op een nieuw TV-programma kan natuurlijk ook, maar dan zit ie langer werkloos thuis…

 3. @Life ….iab….
  oeps 2 lege hulzen door elkaar gehaalt, je hebt gelijk…

 4. Ik heb sowieso nooit begrepen hoe ook maar iemand heeft kunnen verwachten dat een baalprogramma als dat CQC een succes zou kunnen worden… :S

 5. kimputer

  Mag ik wel even melden dat hij voor al zijn roem, ONTZETTEND goed bezig was op Talkradio ? Zeer scherp, zeer vermakelijke radio ! Wie herinnert zich de goeie ouwe tijd nog ?

 6. @kimputer: je slaat de spijker op z’n kop! Waarom zou je TV proberen als je zo goed bent in radio maken? Het probleem van Beau is dat hij teveel weg heeft van een Rupsje Nooitgenoeg….

 7. Wat Beau van Erven Dorens voor heeft op het gros van het TV-volk is dat hij een aimabel figuur is. Die gast komt op mij zeer sympathiek en vooral eerlijk over. Het feit dat hij bij DWDD gaat zitten en openlijk twijfelt over zijn kunnen siert hem.

 8. Leuk hoor Luuk, maar als je de tv een beetje had gevolgd dan had je geweten dat Beau je mening dusdanig deelt dat je bijna zou zeggen dat je het van hem hebt overgenomen.

  In het programma 5 jaar later (o.i.d.) zegt hij letterlijk dat hij niet weet hoe hij beroemd is geworden omdat hij alleen maar nietszeggende dingen heeft gedaan. En dat hij het alleen maar deed om het beroemd zijn.

  In het programma Waar is de Mol (vanavond de herhaling op Veronica rond half 10) zegt hij volgens mij ook dat hij bang is om niet meer op tv te zijn en dat mensen hem niet meer kennen. Hij kent zijn eigen problemen erg goed, en heeft jouw stukjes niet nodig om daar achter te komen.

  Ondanks dat ik je column meestal erg treffend vind, moet ik zeggen dat ik het nu een niet zo sterk, en tevens overbodig stukje vind. Helaas.

 9. Kritisch nootje

  het was sowieso al triest dat zo’n programma als CQC op tv kwam. Maar ja, dat past ook wel bij een trieste zender als Veronica….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top