Als Wilders… dan…

Afgelopen maandag stond op de voorpagina van de Volkskrant een opmerkelijke advertentie van Harry de Winter. De producent en programmamaker (tevens voorzitter van de adviesraad van de stichting Een Ander Joods Geluid) meldt paginabreed: ‘als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme’.
Kost tienduizend euro, zo’n statement, maar dan heb je ook iets. Namelijk een statement van niets. Er had net zo goed kunnen staan:

Als de ChristenUnie hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat de partij nu over homo’s uitkraamt, dan waren ze allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als de SGP hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat de partij nu over vrouwen uitkraamt, dan waren ze allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als Maurice de Hond hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat hij nu over de klusjesman uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als Gordon hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat hij nu over deelnemers aan Idols uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als roddelblad Story hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat het nu over Frans Bauer uitkraamt, dan was het blad allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als mijn rijschoolhouder hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat hij nu over vrouwen en achteruit inparkeren uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als boer Jan uit Boer zoekt Vrouw net zo lomp en ongeïnteresseerd met Joden zou omgaan als met zijn twee laatste vrouwen, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als Louis van Gaal “ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?” tegen Joodse overlevenden van de Holocaust gezegd zou hebben, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Als Sophie Hilbrand in Zomerhitte niet zou zeggen “ik vinger me wel eens voor hem” maar “ik vinger mezelf niet voor een Jood”, dan was ze allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

Heb je de smaak te pakken? Maak dan nu je eigen Harry de Winter statement, want ook jij kan een echte Harry de Winter zijn! De mogelijkheden zijn eindeloos. Vul maar in en plaats ‘m hieronder in de reacties:

Als ……………………… hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat hij nu over …………………….. uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

De mijne luidt in ieder geval:
Als Harry de Winter hetzelfde over Joden gezegd zou hebben als wat hij nu over Geert Wilders uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!