Zeilmeisje Laura, verkocht aan de hoogste bieder

Gisteren zette zeilmeisje Laura koers richting Portugal, samen met haar vader. Daar begint de werkelijke zeiltocht die naar schatting twee jaar gaat duren, want Laura wil solo de wereld rond als jongste meisje ooit. Doel is een eervolle vermelding in het Guinness Recordboek. Dat schijnt nogal wat te betekenen, een plaatsje in het dikke boek dat ik altijd in stapels bij De Slegte zie liggen.

Mooi, daar zijn we voorlopig vanaf, dacht ik nog. Even twee jaar rust. Maar nee hoor, de mediarechten van de wereldreis zijn verkocht. ‘Team Laura Dekker’ (lees: haar vader) heeft een exclusief contract gesloten met Eyeworks, het productiehuis van Reinout Oerlemans. Officieel is nog niet bekend wat Oerlemans van plan is met Laura, maar vorig jaar oktober meldde haar advocaat al dat zij op haar reis zal worden gevolgd door een snellere boot, met een televisieploeg en een ervaren zeiler.

Wat dat betreft doet Laura’s zeiltocht nu al denken aan Ultimate Survival, het programma op Discovery Channel waarin avonturier Bear Grylls laat zien hoe je overleeft op de meest onherbergzame plekken op aarde. Heerlijk kijkvoer. Terwijl Bear tot aan zijn middel door de modder waadt en hijgend reutelt dat hij al drie dagen niet heeft gegeten, denk ik aan de cameraman. Als die achterstevoren voor hem uit lopend hetzelfde kan, zal het allemaal zo moeilijk wel niet zijn.

Nee, dan Laura. Van het oorspronkelijke idee is niets meer over. Zij mag nu ‘solo’ de wereld rond zeilen met een groot motorjacht van Eyeworks in haar kielzog. In de eerste de beste havenplaats die ze aandoet, wordt Ivo Niehe ingevlogen. Geer en Goor wippen ook even langs. Dat soort toestanden. Arme meid. Van solozeilster is ze verworden tot een potentieel kijkcijferkanon, een magneet voor adverteerders.

Geboren op het water, geregeerd door landrotten. Ik heb met haar te doen. Dromen die uitkomen, vallen vaak tegen maar dit is wel heel erg zuur. In je eentje de wereld rond, maar geen moment rust. De hele dag een boot naast je met daarop een druk gebarende Reinout Oerlemans. Hij heeft zijn baard weer laten staan. Dat wordt de komende twee jaar het leven van Laura. Verkocht aan de hoogste bieder. Je vraagt je af of er überhaupt iemand is die écht om dat meisje geeft.

18 reacties op “Zeilmeisje Laura, verkocht aan de hoogste bieder”

 1. Wellicht dacht papa twee vliegen in een klap te vangen, leuk verdienen en zijn dochter toch niet zo alleen aan het zeilen. Than again, kan vervelendere dingen verzinnen om te doen.

 2. Pffff, laten we dat verschikkelijke kind alsjeblieft gewoon geen aandacht meer geven; zij wilde zelf al dat gedoe toch. Ga gewoon naar school en word eerst maar een grote meid!

 3. Waarom staat haar foto hier in spiegelbeeld?
  Die twee zwarte pukkels naast haar mond zitten namelijk rechts (voor de kijkers) van haar gezicht.
  Hier zie ik ze links…..

 4. Luuk Koelman

  @ Yellow
  Een dubbelgangster! Ik vermoed een complot, wat jij?

 5. Elke vorm van aandacht die ‘t zeilsletje krijgt is mij een doorn in ‘t oog. Ware ‘t niet dat dit weer geweldig geschreven is, en dat ik bij het lezen van ‘t stuk over de cameraman van Bear Grills even de koffie van m’n scherm moest poetsen. (Nespresso, want die heeft zo’n lekker schuimlaagje)

 6. Ik vroeg me zomaar af: zou het Guinness book ook een record opnemen over urenlange solosex? (Details mag u zelf erbij verzinnen)

 7. Prins Adriaan

  Als het eyeworks concept(zoals hier omschreven) doorgaat, kan ze haar plaats in het record boek wel vergeten…Dus ik denk niet dat Laura en het team daar in zullen trappen.

  Verder vind ik dat de afgunst van de andere respondenten afdruipt.

  En dat voor volwassen mensen.

  Zuur doen en een gemotiveerd zeer jeugdig iemand de grond in trappen, terwijl men zelf waarschijnlijk al problemen heeft met het plannen van een dagje Amsterdam.

  Of is juist de wetenschap, die zelfkennis, van “het niet kunnen opbrengen”
  de bases voor uw zuur gedrag??

  U klinkt als mensen die er geen been in zouden zien om desnoods het lot een handje te helpen,zodat U Uw welbekende “zie je wel, ik heb het wel gezegd” schallend de wereld in zou kunnen slingeren, in de waan dat dat de wereld op Uw niksigheid zat te wachten

 8. Ik had vannacht toch zo’n heerlijke droom…Laura ging met haar boot, de “Berend Botje” uit varen, maar niet alleen.
  Zij nam Wim-Lex en Max met de kinderen mee, Yo en Wesley, Joran van der S., Geer en Goor en Patricia Paay.
  Plus een partijtje politici, waarvan ik mij de namen niet meer kan herinneren..
  Gretta D wilde ook mee op het laatste nippertje, maar Laura voer al weg en zo viel Gretta tussen wal en scheep.
  Maar toen …werd ik wakker, pakte de krant en helaas….daar waren ze weer….

 9. Tippietoppie

  Hop, gelijk in de Plaboy dan maar. Hebben we alles van ‘r gehad. En kan er zand over.

 10. We hebben nog lang niet alles gehad, zij gaat in het AD verslag doen van haar vaartocht..
  Overigens blijkt uit ingezonden brieven van het AD dat zij zeer velen de neus uitkomt.
  Arm kind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top