Een ding is zeker: ‘ze’ zijn onder ons

Vanavond om 20.00 uur Nederlandse tijd is het zover. Dan presenteert de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een spectaculaire ontdekking op het gebied van buitenaards leven. De onthulling zal volgens NASA “grote impact hebben.” Wat zou het zijn?

Op internet wordt druk gespeculeerd. Zo zouden archeologen in de piramide van Giza een substantie hebben gevonden die onmogelijk afkomstig kan zijn van de aarde. Anderen spreken van de vondst van een ijsmeteoriet, waarin een buitenaardse levensvorm zou zijn ontdekt.

Eén ding is zeker: ‘ze’ zijn onder ons. Buitenaardse wezens. Mutanten die onze gedaante aannemen. Ze lijken op u en mij, maar met een geoefend oog zijn ze te ontmaskeren. Wat zegt u? Nog nooit een alien gezien? Hoe ziende blind kun je zijn! Bezoek eens het Binnenhof. Als buitenaardse wezens zich ergens nestelen, dan is het in het centrum van de macht.

Politici heten niet voor niets wereldvreemd te zijn. Ernst Hirsch Ballin bijvoorbeeld. Alleen al die stem. Leuke imitatie van een aardbewoner, maar daar trappen we dus mooi niet in. Geert Wilders? Waaruit die man is gemuteerd, je wilt het niet weten. Of neem Balkenende. Hem horen of zien we niet meer. Meneer lijkt wel van de aardbodem verdwenen. Dat kan geen toeval zijn: terug gebeamed naar zijn ruimteschip.
En wat te denken van Eric Lucassen? Zo onbeweeglijk stil als die man in zijn Kamerbankje zit. Dat is toch niet normaal? Ik vermoed dat zijn lichaam is geïnfiltreerd door microscopisch kleine aliens. Mini-mannetjes-van-Atlantis die op enig moment opwaarts, via de urinestraal, de plasbuis van meneer Lucassen zijn binnen gezwommen. Vervolgens hebben ze dat enorme lichaam op DNA-niveau in een soort van slaapstand gebracht. Ergens nabij de prostaat wachten deze mini-aliens nu op bevelen vanuit de vierde dimensie. Klaar voor het uur U.

Ze zijn onder ons. Ik weet het zeker. Op televisie zag ik afgelopen dinsdag een deskundige. Hij meldde dat NASA sinds kort zelf de broek moet ophouden. De ruimtevaartorganisatie zit verlegen om ettelijke miljarden aan onderzoeksgeld, vandaar al dat tromgeroffel. Heel even was ik geneigd de man te geloven. Tot mijn gezond verstand weer de bovenhand nam en ik dat rare, wereldvreemde kapsel van hem zag. Toen wist ik genoeg. Oh man, wat zijn die aliens slim!

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!