Wouter Bos spreekt u toe

Er is geen enkele reden tot bezorgdheid. De Verenigde Staten kennen een kredietcrisis, maar deze zal aan Europa voorbij trekken. U kunt rustig slapen. Wellicht ondervinden andere Europese landen enige problemen, maar Nederland heeft een robuuste economie die tegen een stootje kan. Onze banken zijn sterk. Ik verwacht niet dat zij in de problemen komen. (september 2008)

We nemen een buitengewone maatregel. ING krijgt 10 miljard euro staatssteun en Aegon 3 miljard. Daarmee is de kous af. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Nog één noodingreep dan. Fortis dreigt om te vallen. We kopen de bank op voor 16,8 miljard euro. Nederland blijft een welvarend land. In het ergste geval krimpt onze economie met 0,75 procent. (oktober 2008)

Onze economie krimpt met 3,5 procent. Hadden we vorig jaar nog een begrotingsoverschot van 6 miljard, nu zitten we met een tekort van 40 miljard. Dit land verkeert in een zware recessie. Het wordt een heel grote en zware klus, maar we zijn er klaar voor. We gaan Nederland in een veilige haven loodsen. (februari 2009)

Dit is ongekend. De werkloosheid loopt op tot 9 procent en de beurzen zijn in een vrije val geraakt. In geen enkel ander land is de situatie zo radicaal omgeslagen. Deze crisis is de ernstigste sinds 1929. Een beproeving! We moeten pijnlijke keuzes maken. Geen enkele Nederlander ontkomt aan offers, want de miljarden die we hebben uitgegeven aan banken, moeten worden terugbetaald. Denken dat de overheid alle problemen kan oplossen, is een illusie. De regeringspartijen zijn in crisisberaad bijeen. We komen met een pakket maatregelen. (maart 2009)

Iemand een idee? We weten het niet meer. Deze economische crisis is als een zware orkaan en Nederland is maar een klein bootje. We zijn een speelbal op de golven van de recessie. Haal alle zeilen neer. We schuilen in de kajuit. Help! HELP! O GOD, WE GAAN DÓÓÓÓÓD! (volgende week)

8 reacties op “Wouter Bos spreekt u toe”

 1. Politiek en betrouwbaar, dat “matched” net zo als water en vuur. Niet dus. En vooral lekker doomdenken met z’n allen en op elkaar gaan zitten wachten, dan komen we er wel (bij dat “doom” dus..)

 2. ger mulder

  Het beste wat Woutertje kan doen om te kijken hoe de ”vijand” Amerika het weer als eerste heeft opgelost.
  Laat de veroorzaker maar het voorbeeld geven.Wij hollen dan weer mee.Al die miljarden over onze rug uitdelen aan de banken moeten we als verloren zien.Van alle aardbewoners zijn de Amerikanen het meest ondernemend en veerkrachtig.Wij zitten nog te zeuren over de overstroming in Zeeland…zij zijn New Orleans al vergeten…vechtersbazen zijn het.Wij gaan zitten wachten tot de overheid het oplost,net als in de communistische landen.

 3. Ah, de oplossingen zijn zoo simpel!

  Gewoon nog meer HSL lijnen sponsoren, metrolijnen (n-z-amsterdam), en natuurlijk nog meer miljarden in de OV kaart, het EPD en dat soort zaken. Dan nog even het bankgeheim onderuit schoffelen zodat de laatste kapitaalkrachtigen hun geld in Belize gaan parkeren ipv Belgie of Luxemburg en dat is het wel opgelost denk ik.

  Het grote probleem is dat de burger niet genoeg gecontroleerd wordt door de overheid, was dit wel het geval dan zou de overheid meer belastingen kunnen innen en was er ook geen probleem. Voor een werkend voorbeeld: zie de DDR van de jaren 70, daar was nimmer een kredietcrisis!

  Woutertje kan dat wel even regelen, tesamen met het top-brein Rouwvoet en natuurlijk met de bijzonder daadkrachtige Balkenende!

 4. De humor is dat het nog steeds te boek gaat als zijnde een democratie. Terwijl de achterban niet meer is dan wat je de honden te eten geeft. Nu ‘weldenkend’ Nederland op Wilders zal stemmen, zal eens te meer blijken dat dan enkel een issue te bedienen. Van de rest heeft men geen kaas gegeten.

  Het probleem van Bos is dat het een vals schoolmeisje is. Aardig, met dat – perfect door Paul Groot geïmiteerde – huichellachje. De man zal een prima CEO zijn, maar als politicus, als minster niet betrouwbaar. Het hele kloppende PVDA hart van Nederland (ow ironie) is nu niet meer dan egobehoud en een eigen agenda, althans daar lijkt het sterk op. Ik kan me voorstellen dat bij een economische crisis, zeilen moeten worden bijgezet. Maar dat is lastig te doen door iemand die al zijn geloofwaardigheid als politicus heeft verspeelt.

  Bos wordt niet voor niks het nationale windvaantje genoemd. Toegeven, zegt Balkenende glashard dat hij iets niet gezegd heeft. Of dat wanneer zijn auto blauw is, wij alleen behoren te weten dat deze groen is. Ik weet niet wat erger is. De grote Wouter Bos show met belabberde kritieken, of coming to you’re cinema: Geert Wilders.

  Het is simpelweg geen competent landsbestuur, laat staan een democratie.

 5. Het princiepe van de vervuiler betaald kunnen we hier wel op los laten, laat U.S. of A maar hier de tekorten aanvullen ,
  waarvan denkt u dan ? Obama gaat lenen bij Poettin…. is dat wellicht een optie ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top