Winny de Jong wil oorlog

De day after. Het Binnenhof ligt er vredig bij in de vroege ochtendschemer. Schuin voor een parkeervak dat speciaal voor de LPF is gereserveerd, maakt een oude Fiat Panda een veel te hoog toerental. De motor loeit, iemand geeft brullend gas, maar de Panda beweegt niet.
Het is Winny de Jong. Ze probeert achteruit in te parkeren.
Weer loeit de motor als een bezetene, dan rijdt de Fiat Panda langzaam achteruit. Indraaien nu. Winny rukt als een bezetene aan het stuur. De wagen zwenkt vervaarlijk en komt tot stilstand. De neus steekt nog minstens een meter uit. Stukje terug. Nog eens insteken. Weer mis. Opnieuw dan maar. De Fiat Panda keert terug in startpositie.

Op dat moment glijdt een Bentley het Binnenhof op. Het is Herman Heinsbroek zelf, die achter het stuur zit. Hij heeft er zin in vandaag, zijn ogen fonkelen. Probleemloos schuift de LPF-minister zijn slagschip in één vloeiende beweging het parkeervak op waar Winny schuin voor staat.
Even blijft het doodstil. Dan stijgt vanuit de Fiat Panda een Hoogduits gekrakeel op, gevolgd door een claxonstoot die over het Binnenhof galmt. Heinsbroek hoort of ziet niets. Zelfs Winny’s rood opgezwollen hoofd dat uit het raampje hangt, valt hem niet op. Onverstoorbaar rommelt hij in een aktetas die op zijn bijrijderstoel ligt.

Met veel misbaar klimt Winny uit haar Fiat Panda. Voor Heinsbroek beseft wat er gebeurt, staat ze naast zijn Bentley en gebaart hem het raampje open te draaien.
Zacht zoemend zakt het raampje naar beneden. Heinsbroek glimlacht. “Mevrouw De Jong, goedemorgen.”
“Wat zijn dat f”r manieren?”
Heinsbroek ziet een rij enorme tanden. Winny’s ogen staan vreemd. Eigenlijk weet hij niet of ze nu lacht of gromt. “Hoe bedoelt u, mevrouw De Jong?”
“Ik was hier aan het inparkeren, ja?”
“Ach, ik verkeerde in de veronderstelling dat u net wegreed.” Gek mens, denkt hij, neem gewoon je medicatie in.
“Weg? Weg? Ik ga nicht weg! Nooit!” Een vinger met een lange harsnagel priemt door het open raampje. “Niemals!”
Heinsbroek steekt zijn elleboog zo nonchalant mogelijk naar buiten. “Luister mevrouw De Jong. Als beoogd partijleider van de LPF heb ik toch al het recht hier te…”
Winny’s hoofd verandert in een overrijpe tomaat. “Wat? Wie is hier de LPF? Jij of ik?”
Herman kucht bescheiden. “Ik natuurlijk.”
“Jij? Ja? Dan vraag je erom.”
Winny loopt naar de voorkant van de Bentley. Ze zet de harsnagel van haar rechterwijsvinger op de motorkap en kijkt Heinsbroek strak aan.
Hermans adem stokt. Hij staart naar de harsnagel. Dit kan niet. Niet zijn Bentley.
Winny trekt. De lak gilt het uit. Een nagel over een schoolbord is er niets bij.
Heinsbroek drukt zijn handen tegen beide oren. “Stop! Stop! Mevrouw De Jong, ik smeek u, doe mijn Bennie geen pijn…”
Maar Winny luistert allang niet meer. Met korte, felle uithalen kerft ze verder, “”n en al concentratie. Het is een Gründlichkeit waar niets of niemand tegenop kan, want Winny krast niet alleen, ze schr”jft.

Pas als Winny het Binnenhof heeft verlaten om een parkeergarage op te zoeken, durft Heinsbroek uit te stappen. Tranen prikken achter zijn ogen. “Bennie, wat heeft die heks met je gedaan?”
Heinsbroek onderdrukt een snik. Hij kijkt op. Vanachter de ramen van het Tweede-Kamergebouw, trots en kolossaal glimmend in de ochtendzon, ziet hij de grauwe gezichten van vierentwintig LPF’ers. Ze kijken naar zijn motorkap. ‘TOTALEN KRIEG!!’ staat er in grote, hoekige letters op.

26 reacties op “Winny de Jong wil oorlog”

 1. Beetje jammer, die Le Pen en Führer verwijzing.

  Simpele zielen.

 2. Simpele zielen zeg je? Waarom eigenlijk? Omdat ik niet rechtsaf jouw bekrompen straatje in loop?

 3. Trieste lui zeg, die Arie en Ansar. Sommigen leren gewoon nooit iets. Verwijten iemand die hen simpele zielen noemt direct van bekrompen en rechts.

 4. Big George

  Het is toch logisch, de lpf soap vraagt om sarcasme. maar die verwijzingen naar le pen en hitler zijn net zo onbedacht en kortzinnig als wibby de jong en een fatsoenlijk interview.

 5. Wat is dit voor verbale diarree oboema? Doe niet zo hypocriet. Voor mij was die fortuyn niets anders dan een racistische en vooral narcistische opportunist die bepaalde groepen mensen prima wist te bespelen, dus als ik mij geroepen voel om die vergelijking te maken met een ander opportunistische mannetje dan zal ik dit zekers doen.

  Het is zeer zeker bekrompen om mij en anderen ervan te betichten ‘simpel’ te zijn omdat onze meningen verschillen van die van jou en jouw geestesverwanten. Dat is pas dwalen binnen de grenzen van je bekrompenheid.

 6. Nou nou, die Pim maakt nog veel los bij de mensen. Maar ik verkeer onder de stellige indruk dat dit geen discussieforum is maar een gastenboek: Luuk, hij is weer geestig!

 7. ‘Ansar’? hmmmm… kan me voorstellen dat je bang was voor Pim… Ga lekker je beklag doen op een andere site. Altijd dat gezeik over dit is rechts en dat is rechts en Hitler hier en daar maar als er eens iets gezegd wordt over de criminaliteit van buitenlanders…DAT mag niet!

 8. jeeeeeeeeeeeeemig Ansar! ga ff een valiumpje slikken ofzo! niemand zit te wachten op dat gerochel van jou. Lichtelijk gefrustreerd ofzo? Ga lekker naar een ander land! OOoopsss was ik rechts? INDERDAAD!

 9. En zie hier onder dat flinterdunne laagje (schijn)”8217;beschaafdheid”8217; de lelijke ware aard van de achterlijke en onfortuinlijke aanhang.

  Bang zeg je? Nee, je overschat deze holtor enorm. Bang ben ik nooit geweest voor die incompetente narcist. Wel ben ik nu meer dan ooit gemotiveerd om me niets te laten opdringen. En vooral niet door dit soort racistische schorem wiens bedoelingen net zo doorzichtig zijn als de graatloze weekdieren die ze zijn. Ik geef toe, hij wist bepaalde achterlijke mensen prima te bespelen met z’n retoriek.

  Maar kijk wat er van zijn partij is geworden. Stelletje bijeengeraapte incompetente narcisten zijn het. Z’n kadaver was amper koud geworden of z’n geestesverwanten wisten niet hoe snel ze zich op zijn achtergelaten kruimels moesten storten, natuurlijk allemaal geheel in ‘de geest van Pim,’ Yeah right! Zelfverrijking over de rug van hun dode führer. Hmm, ik moet het ze wel nageven ze zijn wel consequent in het volgen van hun egoïstische, kleinzielige belangetjes.

  Weet je wat achterlijke figuren zoals jullie eens zouden moeten doen? Ten eerste; pak die enorme kindermisbruik aan die bijna een nationale sport aan het worden is onder de ‘autochtone’ Nederlanders en dan vooral die, die het ‘religieus ambt bekleden en nog wel eens de neiging hebben het verkeerde ‘heilig kruis’ achterna te lopen. Ten tweede; mogen jullie die symbolische straffen in 5 sterren cellen voor ernstige misdaden eens wat aanpassen. Ten derde; moeten jullie eens iets gaan doen aan al die collectieve schijnvertoningen die dit land rijk is en vooral moeten jullie iets gaan doen aan jullie ACCEPTATIEPROBLEEM. Wel constant kankeren op die ‘buitenlanders’ dat ze zich niet “8216;aanpassen”8217;, maar er zelf een onuitgesproken, maar wel degelijk aanwezige apartheid op na houden. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan. Get my drift?

 10. Eeehmmmm… in dat holtor geef ik je volledig gelijk. Zo klink je inderdaad.
  Maar als je toch zoveel op Nederland hebt aan te merken wat doe je er dan nog? Doe jezelf en zoveel anderen een lol en kruip onder een steen of ga naar een ander land dat beter is.
  Trouwens wel zwak hoor, hier een beetje kindermisbruik enzo aan de kaak willen stellen terwijl de grootste criminaliteit toch uit 1 hoek komt. Roofovervallen, moorden, verkrachtingen etcetc maar JIJ moet hier kindermisbruik noemen?! En dan nog iemand die op laffe manier uit het leven gerukt is nog even door het slijk trekken? Holtor is wat je jezelf noemt en is exact hetgene wat je bent. Met alle excuses aan torren.

 11. Hee Ansar! Die attitude die je hier even zo nodig moet laten zien en de ellende die jullie veroorzaken is precies waarom Pim zoveel aanhang kreeg en waarom zoveel mensen zo dol op jullie zijn. Ga zo door!

 12. Ahahahaha. Luister, veeg om te beginnen eerst eens het ranzige schuim van je mondhoeken, droog daarna je tranen en snuit vervolgens die onsmakelijk ogende neus van je, houd op met snotteren en verman je een beetje, voor zover je nog een greintje mannelijkheid bezit.

  Hmm, je bent blijkbaar met dat botte hoofd van je niet in staat om mijn verhaal te bevatten. Oké, laat ik het dan maar zo zeggen dat ook jij het kan begrijpen. Het feit dat ik het had over die holtor fortuyn wil niet zeggen dat ik er zelf ook eentje ben. God verhoede dat, ik val meer op al het vrouwelijk schoon. Nee, dat poepstampen is niets voor mij, maar laat dit je vooral niet weerhouden je eigen ugly needs erop na te houden.

  Criminelen èh. Naar mijn mening zijn criminelen gewoon criminelen en dienen ze hard aangepakt te worden ongeacht ras of sekse, maar dit terzijde. Aangezien jij hier serieus uit een verwaande superioriteits gedachte durft te beweren dat ‘alle’ criminaliteit uit één hoek komt en je baseert je daar bij op “8216;de statistieken”8217; dan moet jij volgens diezelfde statistieken erkennen dat dit voor het leeuwendeel gaat om ‘kruimeldiefstal’. Terwijl ‘autochtone’ Hollanders de belastingbetalende gemeenschap voor vele miljoenen euro’s beroven. Kijk b.v. naar de talloze bouwfraudes of de vele belastingontduikers. Daarnaast is het gewoon een feit dat 99,9% van alle vormen van kindermisbruik gepleegd worden door autochtone Hollanders. Sla de statistieken er nog maar eens op na. Ik kan geen krant openslaan of ik zie wel dat een of andere walgelijke engerd z”8217;n eigen kinderen tot bloedens toe heeft verkracht en ergens in een buurttuintje heeft begraven nadat hij ze in stukjes heeft gehakt. Tsja, en wat dacht je van die HOLLANDER die z”8217;n zes of zeven slapende kinderen levend heeft verbrand. Hmm, ik zou haast gaan denken dat niet alle criminaliteit uit de hoek van de allochtoon komt zoals jij ons graag doen wilt laten geloven. Toch wel zeg je? Nou, in dat geval zijn alle “8216;allochtonen”8217; dus kut-criminelen en zijn alle “8216;autochtonen”8217; een stelletje hypocriete en achterbakse kindermisbruikers met een acceptatieprobleem.

  Waarom zou ik trouwens moeten rouwen om iemand aan wie ik een hekel had toen hij leefde? Kijk, ik zou hem zelf niet vermoorden om z”8217;n mening, tenminste zolang hij het maar bij woorden houdt, zodra hij overgaat tot het daadwerkelijk ten uitvoer brengen van z”8217;n racistische ideeën dan is het een geheel ander verhaal. Waarom noem je mij een lafaard? Ik ben niet degene die z”8217;n mening omgooit simpelweg omdat die darmtoerist ergens in een tombe weg ligt te rotten. Jij bent hier de ware laffe hypocriet. Je hemelt een racist op vanwege het feit dat hij zogenaamd zegt wat ie denkt, maar mij probeer je de mond te snoeren met lachwekkende en zeer achterhaalde napraterij.

  Ik word echt misselijk van de hoeveelheid hypocrisie en achterlijkheid die jij en je kompanen hier ten toon spreiden. Jij en je achterlijke geestesverwanten moeten maar eens ACCEPTEREN dat wij minstens net zoveel recht hebben om hier te zijn als iedere andere Nederlander en dat we dat ook zullen doen. So, get used to it! En nee, je kunt ons NIET dicteren wat wij moeten denken en wat wij moeten doen om in jullie ogen “8216;aangepast”8217; te zijn. Ik val niemand lastig, ik ken jullie gebruiken, gewoontes, staatsinrichting en jullie gedachtegang van a tot z, spreek vloeiend Nederlands maar toch ben ik als bij toverslag “8216;niet aangepast”8217; en kan ik oprotten als ik me niet door een paar verwaande paternalisten laat voorschrijven hoe ik moet leven. Jullie kunnen ons krijgen zoals jullie ons hebben willen. We kunnen het elkaar makkelijk of moeilijk maken.

 13. marc, ga effe ergens anders schijten. Je maakt op mij geen indruk met je verpakte dreigementen. Ik zal nooit buigen voor jullie intimidatie. Als jullie het hard willen spelen dan kan dat. Dus als jullie uit zijn op radicalisatie dan stel ik voor dat jullie vooral zo door moeten gaan.

 14. Big George

  Wat een kromme gedachten. Nederlanders zijn inderdaad geen steek beter dan allochtonen. Maar dat er een duidelijk intergratie probleem is valt niet te ontkennen. Duizende turkse en marokaanse gezinnen hebben te kampen met problemen op school en komen te vaak in aanraking met de politie. Dat er ergens iets niet goed gaat is duidelijk. Even duidelijk als dat er autochtonen buiten het ideeale maatschapij beeld vallen. Maar het grote verschil is dat de allochtonen in een gastland gewoon in de aandacht staat.

  Neem nou Utrecht, honderden gezinnen hebben zich gecentreerd in buurten. De marokaanse of turkse samenleving daar hebben daar veel aan elkaar. Maar toch is daar de criminalteit veel hoger dan elders in de stad. En daar is de overheid ook verantwoordelijk voor. Politie probeert in samenwerking met social werkers de jongeren van de straat te houden. De jongeren zijn de meest van de tijd op straat terug te vinden op verzamel plekken als Hoog Caterijnen. Dat gaat reregelt samen met kleine criminele incidenten. Ouders kunnen door comunicatie probleem niet hun zonen voor een goede opleiding stimuleren. En daar moet al jaren iets aan gedaan worden. Maar er is nog geen verandering.

  Toen Pim Fortuyn jaren geleden het probleem ontleed was daar veel commutie over. Nu had hij deels gelijk. Maar dat is nog geen oplossing. Hij vond het erg belangrijk dat het juist wel opgelost werd en heeft daar voor gevochten.

  Zelf ben ik ook nooit met Pim Fotuyn 100% eens geweest. Zijn aanpak en zijn arogante uitstraling was niet praktisch in het daadwerkelijk verbeteren van onze multiculturelen samenleving. Maar hij heeft mensen wel aan het denken gezet en dat moet je respecteren. Net zoals allochten respect vragen voor hun gewoontes en geloofs overtuigingen.

  Dat autochtoon en allochtoon nog niet op de juiste weg zijn is jammmer. Dus laten we alsjebleft ophouden met de verwijten en samen aan een uitkomst werken. Dar moeten beide parijen iets voor inleveren en krijgen ze beiden iets terug.

  Maar belangrijk is dat de allochtoon respect moet hebben voot de nederlandse wetgeving en politiek. En de autochtoon respect moet hebben voor de problemen in de multiculturlen maatschapij en dat ze daar ook deel van uitmaken. Want het is makkelijk om kritiek te geven maar onder tussen de oplossing in de weg te staan.

 15. doe effe normaal Ansar! enige wat je hier displayed is hoeveel scheldwoorden je hebt geleerd in het Nederlands, hoeveel kritiek je hebt op Nederlanders en dat je ronduit een dwaas en agressief persoon bent die bij het minste maar gaat lopen schelden en verwijten! en dan maar groepen hypocriet en darmtoeristen en wat maar ook gaan noemen. pffff… kijk eerst eens naar jezelf voordat je anderen door het slijk haalt!

 16. moet het volgende ff kwijt: in Nederland heerst rascisme. Veel meer dan het lijkt en ook bij velen die denken niet rascistisch maar “realistisch” te zijn. Het gaat er niet om wat je denkt te zijn, maar om wat je bent. Niet dat het rascisme vreemd is, het is een bekende en ‘normale’ reactie op immigratie en veranderingen in de maatschappij. Niet lang geleden waren in de VS de Polen en Italianen de paria, nu zijn het de moslims en de hispanics. En hier zijn we onder andere bang voor het verlies van de eigen cultuur. Zo stelde Pim fortuijn dat door Islamisering de Nederlandse cultuur verloren gaat. Voor een socioloog, die zou moeten weten dat cultuur niet statisch, maar dynamisch is een vrij domme opmerking. Dan ga je toch denken dat de man echt enkel een populist was ipv een groot denker. Cultuur aspecten gaan enkel verloren als mensen er geen waarde meer aan hechten.

  Maar nee, in de tram is men te midden van anders gekleurden en soms zelfs in de minderheid en dat beangstigd natuurlijk. En daar ligt het echte probleem. Men is bang voor de indringer in het nest die vast voornemens is de boel over te nemen. Dit uit zich in eenzijdig en ongenuanceerde kritiek op buitenlanders.

  Mij beangstigd de teneur die op dit moment heerst in Nederland. Mensen denken dat ze alles opeens mogen, kunnen en moeten zeggen (want het wordt tijd dat…)en zijn vaak openlijk rascistisch zonder het te beseffen. Zoals ook Pim Fortuijn zei: “neeuh meneer, ik ben geen rascist!”. Maar je kan over je zelf denken wat je wilt, maar je uitingen spreken voor zich. Moslims inferieur vinden omdat ze een achtelijke cultuur hebben?…ach, denk er maar eens over na…

 17. Henkie Polder

  Beste Ansar,
  Het is jammer dat racisme altijd gezien wordt in een en hetzelfde perspectief, namelijk dat de kaukasiërs (Nederlanders in dit geval) de getinte mensen minachten, haten, etc.
  Dat hier het omgekeerde het geval is (inzake jouw teksten) betekent niet dat het dan een vrijheidsstrijd betreft, maar dat is evengoed racisme.

 18. Hoe het lezen reacties een goede column, toch nog een beetje kunnen verpesten. Gelukkig blijft achteraf toch alleen de kwaliteit hangen.

 19. clownfish

  Hmmm… Na enige tijd heb ik geconcludeerd dat er hier eigenlijk maar twee personen zijn die nog enigzins objectief weten te blijven: “Big George” en “flaune”. “Ansar” straalt een gigantische aura van subjectiviteit uit, “marc” is zo kortzichtig dat hij van 1 meter zijn moeder niet herkent, “Henkie Polder” is chauvinist die de definitie van rasisme totaal misinterpreteert, “Anja” bewijst met haar slimme argumentatie dat ze niet bepaald de beste van de klas is, en “Ansar Stinkt” heeft een nepadres gemaakt, alleen zodat hij ongestraft een allochtoon een kutmarokkaan kan noemen. Een zeer gemengd gezelschap, wat me er aan herrinert hij blijk ik moet zijn dat ik noch autochtone Nederlander, noch allochtone Nederlander ben… Uitendelijk zal het grote probleem toch bij geloofsovertuiging liggen… De Islam en het Christendom kunnen nu eenmaal niet zo goed met elkaar omgaan. Dank u God, of Allah, of Zeus, of Brahma, of Buddha, of wie dan ook dat ik atheist ben….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top