Wat is de SRV-man van plan?

Het zijn spannende dagen. Aan werken kom ik nauwelijks nog toe, zo word ik in beslag genomen door Jong Zuid, een fotosoap die speciaal is ontwikkeld voor de nieuwste generatie mobiele telefoons. Deze revolutionaire soap heeft veel weg van een fotoroman. De twee afleveringen die dagelijks op je mobieltje met kleurenscherm verschijnen, bestaan elk uit enkele foto’s met een tekstje erbij.

Fotosoap is nieuw en moet een hype worden. Ruimschoots gesponsord door het bedrijfsleven hebben de makers zich kosten noch moeite bespaard. Zo spelen soapsterren als Winston Gerschtanowitz, Froukje de Both en Aukje van Ginneken de hoofdrollen. De regie is in handen van Johan Nijenhuis, die doorbrak met de kaskraker Costa!, en als geen ander weet wat jongeren willen. Vriendschap, seks, werk, liefde, haat en intriges zijn de thema”s uit deze soap.

Jong Zuid is voorlopig gratis te volgen via internet, maar als je écht gebruik wilt maken van het interactieve karakter van deze fotosoap, kijk je via je mobieltje. Dat kost 1,10 euro per week (plus de belkosten die tot een veelvoud kunnen oplopen), maar dan heb je ook wat, want de serie is hartstikke interactief. Regisseur Nijenhuis geeft een mooi voorbeeld: “Als Froukje in een aflevering iemand bij de bakker ontmoet, dan vragen we de kijkers ons met hun mobieltje een foto toe te sturen, gemaakt bij hun eigen bakker. Dan kiezen we de leukste uit en gebruiken die in onze soap.”

Afgelopen maandag ging de fotosoap van start. Ik heb mezelf meteen geabonneerd, want dit is de onmisbare toepassing voor mobiele internetdiensten waar eenieder zo lang op heeft gewacht. Het unieke van deze fotosoap is dat je meteen in het verhaal zit. Dat hebben de makers knap gedaan. Zo kreeg ik vanmiddag de spannendste aflevering tot nu toe binnen op mijn mobieltje. Een korrelig fotootje met daarop Ferri Somogyi. Meteen bij de eerste aanblik zag ik dat het voormalig GTST-idool geweldig goed in zijn rol zit. Ferri is boos, en die gemoedstoestand speelt hij met verve. Zijn gezicht is pijnlijk verwrongen, toegeknepen ogen, de mond open. Ferri is gekrenkt tot in het diepst van zijn ziel. Hij schreeuwt. Onder het fotootje staat de tekst: JIJ SLET, JIJ BENT MET HEM NAAR BED GEWEEST, IK ZAL JE!!

Dat is dan ook meteen de cliffhanger. Op zo’n moment leef ik helemaal mee. Eigenlijk is het net alsof de foto tot leven komt. Je vraagt jezelf af: tegen wie heeft Ferri het?

Tja, dat blijft gissen tot de volgende aflevering van Jong Zuid. Ik persoonlijk denk dat Ferri boos is op de immer dartele Froukje de Both. Zij heeft een verboden relatie met Winston Gerschtanowitz, die heel overtuigend de jonge SRV-man Eric de Waal neerzet. Zal Ferri Froukje vergeven? En wat als Winston op wraak zint en dreigt Ferri te confronteren met Froukjes verleden als escort-girl?

Het gonst door mijn hoofd. Ik maak me zorgen, kom niet meer aan werken toe. Die SRV-man is vast van plan het geluk tussen Ferri en Froukje te dwarsbomen. Hij zal Froukje trachten in zijn versmobiel te lokken. Hij is onweerstaanbaar, want Froukje bezwijkt steeds weer voor zijn valse charmes.

De hele middag dus in afwachting geweest van het vervolg. Maar dat was een fotootje van Ferri die woest in een Twix beet. Dat wordt dus weer wachten tot morgen.

6 reacties op “Wat is de SRV-man van plan?”

 1. Ik hoop toch echt dat dit stukje sarcastisch bedoeld is he? (soms kan ik daar moeilijk onderscheid tussen maken)
  Want werkelijk, dit is gewoon weer 1 van die stunten om jongeren het geld uit hun zakken te kloppen waardoor zij zich nog meer in de schulden gaan steken, dieptriest vind ik het!
  En een belachelijk idee ook trouwens. Straks moeten die jongeren allemaal zo’n dure telefoon aanschaffen om die soap te kunnen volgen want anders liggen ze eruit, want zo gaat dat toch tussen jongeren?

 2. jaja het kost maar 1.10 en dan in minilettertjes erbij dat je telefoonkosten niet meegerekend zijn…

  Laatst ook nog zoiets. Staat er buiten op een verpakking “Gratis kaartjes voor de film”, dus ik denk leuk, binnenin de verpakking staat dan dat je een SMS-je moet sturen en dat je dan weer een terug krijgt waar je 75 ct voor moet betalen en dan mag je om 10 uur ‘s ochtends op zondag naar de film…. voor niks….

  gelukkig heb ik geen mobiele telefoon!

  Hij is weer lekker subtiel sarcastsch:-)

 3. ben aan t sparen voor een bankrekening dan wil ik ook zon slecht fototoestel hijs fein 😉

 4. wat is die website wel allerlei informatie erover maar niemand zegt er een website bij …
  dus mail dat ff door…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top