Vreemdgaan? Koop je alibi

Lekker met uw nieuwe verovering een weekendje in de jacuzzi liggen? Dat is niet zonder risico, want wat als uw echtgenote onraad ruikt en belt naar die ‘o zo belangrijke vergadering’? Ja, dan zijn de rapen gaar.

Vreemdgaan heeft zo zijn praktische bezwaren. Maar gelukkig is er internet. De website FakeAlibi zorgt er voor dat u niet verstrikt raakt in uw eigen verzinsels. Het bedrijf stuurt u netjes een nepuitnodiging voor ‘belangrijk overleg in het buitenland’ en zet eigen telefonistes in om het thuisfront te laten geloven dat u het komend weekend echt niet gestoord mag worden.
FakeAlibi heeft inmiddels meer dan 20.000 klanten, waaronder veel beroemdheden en topvoetballers. De online dienst is niet bepaald goedkoop. Allereerst moet u abonnee worden (zo’n 45 euro per maand) en een telefoontje of uitnodiging kost 37 euro.

Moreel verwerpelijk? De baas van FakeAlibi, Rob Leonard, meldt dat zijn bedrijf altijd binnen de grenzen van de wet blijft. Sterker nog: hij heeft het beste met zijn medemens voor. Het is slechts zijn bedoeling partners en kinderen van vreemdgangers niet te kwetsten ‘door affaires die misschien maar kort duren’. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken, maar uw vrouw zal daar heel anders over denken. Alhoewel…

Vrouwen blijken veel sluwer dan mannen, wanneer het op vreemdgaan aankomt. Leonard: “zij houden het verhaal liever zelf in de hand. In hun hoofd hebben zij alle smoezen die nodig zijn, tot in detail uitgewerkt.” Daarom heeft FakeAlibi graag ondeugende dames als klant. “Zij denken met ons mee hoe we de smoes nóg aannemelijker kunnen maken.” En mannen? “Die volgen braaf de procedure die wij hen voorstellen.”

U bent dus gewaarschuwd.

close

Genoten van deze tekst? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!