Virtueel kuieren met Google Street View

Bent u een klein beetje thuis op internet? Dan kent u vast ‘Google Earth’ waarmee zo’n beetje de hele wereld vanuit de lucht is te bekijken. Sinds kort heeft ‘Google Earth’ er een broertje bij: ‘Google Street View’, waarbij u aan de hand van enorme panoramafoto’s door de straten van Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Volendam kunt wandelen. De rest van Nederland volgt binnenkort. Met behulp van de muis kunt u 360 graden in de rondte kijken en naar hartenlust in- en uitzoomen. U ziet alles op ooghoogte.

Laten we eens met Google Street View over de Amsterdamse Prinsengracht kuieren. Kijk daar, presentator Beau van Erven Dorens, in de deuropening van zijn woning. Hij is nietsvermoedend aan het bellen. Zijn gezicht is wazig gemaakt, maar je ziet direct: dit is Beau. En naast zijn hoofd zien we een huisnummer. Handig, weet u meteen waar hij woont.

Of neem nu de rosse buurt. Dé plek waar heel internettend Nederland, direct nadat Google Street View online kwam, op zoek ging naar pikante tafereeltjes. Natuurlijk zijn er hoerenlopers die worden herkend, maar de topper is vooralsnog de schaars geklede dikke dame achter een vensterbank boordevol dildo’s.

Het is allemaal weinig verheffend. Op een weblog roept iemand: “daar en daar op Google Street View; een lekker ding met dikke meloenen onder haar shirt!” Vervolgens zitten duizenden internetters met de hormonen in de broek 360 graden in de rondte te klikken op een panoramafoto.

Volgens de makers is Google Street View vooral erg handig. Bijvoorbeeld om te checken of het vakantiehuisje dat u wilt boeken wel echt een mooi uitzicht heeft. Maar dat kan pas wanneer Google de héle wereld op deze wijze in kaart heeft gebracht.

Mijn gedachten gaan vooralsnog uit naar het leed waarover media nooit berichten: een echtgenoot die op Google Street View het autootje van zijn vrouw op de oprit van zijn allerbeste vriend ziet staan. Dat soort ellende. Het zal je maar gebeuren. Google Street View, eigenlijk best wel eng.

close

Genoten? Ontvang mijn schrijfsels dan gratis in je mailbox!